IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Husiler 5 aktivisti alıkoydu (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/685192-husiler-5-aktivisti-alikoydu.html)

Desmont 28 Şubat 2015 22:10

Husiler 5 aktivisti alıkoydu
 
Yemen'de Husilerin, İbb kentinde 5 aktivisti alıkoyduğu ileri sürüldü.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yemen'de Husi Ensarullah Hareketi üyelerinin, İbb kentinde 5 aktivisti alıkoyduğu iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Husi militanlar, İbb'in merkezi el-Sehul kentindeki bir kontrol noktasında durdurdukları aktivistleri, daha önce hareket karşıtı gösterilere katıldıkları gerekçesiyle alıkoydu. Aktivistlerin kullandığı araca el koyan militanların, söz konusu kişileri bilinmeyen bir yere götürdüğü ileri sürüldü.

Ensarullah Hareketi'nden ise iddialara ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

9 asker yaralandı

Öte yandan, ülkenin güneyindeki Lahec vilayetinde askeri devriye aracına düzenlenen saldırıda 9 askerin yaralandığı belirtildi.

Yerel yetkililerden alınan bilgiye göre, ayrılıkçı Güney Hareketi mensubu silahlı kişiler, Lahec vilayetine bağlı Redfan bölgesinde askeri bir devriye aracına saldırdı, olayda 9 asker yaralandı.

Askerlerin saldırıya karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmaların halen devam ettiğini ifade eden yetkililer, silahlı milislerden ölen ya da yaralananlara ilişkin bilgi vermedi.

Yemen'de Husi Ensarullah Hareketi'nin başkent Sana'da kontrolü ele almasının ardından Aden gibi bazı güney bölgeleri, Sana'dan gelecek emirleri kabul etmeyeceklerini belirtmiş ve kendi yerel güçlerini kurmaya başlamıştı. Bu çerçevede ayrılıkçı Güney Hareketi, hem siyasi görüşmeler üzerinden hem de fiili askeri faaliyetlerle "ayrılık" talebini dile getirmeye başlamıştı.




Kaynak:(AA)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net