IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2015, 11:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tumblr'da Sarı Beyaz Mavi Elbise olayı nedir




Tumblr'da paylaşılan mavi, sarı, siyah hatta kimlerine göre beyaz olan bir elbise fotoğrafı, saatlerdir tüm dünyada gündem olmuş durumda.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sarı Beyaz Mavi Elbise mevzusu nedir? O elbise sarı mı mavi mi? Elbise ne renk? Tüm dünya dün akşamdan beri bu elbisenin rengini konuşuyor. Bazısı “kör müsünüz, beyaz işte” derken, bazıları ise “abi elbise baya baya mavi, nasıl beyaz dersiniz?” diye cevap veriyor. İşte merak konusu olan o elbise hakkında tüm detaylar..
Bütün dünyada bir nevi “tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan” tartışması başlatan bu görüntü, ilk olarak Swiked adlı bir tumblr hesabında paylaşıldı. “Arkadaşlar lütfen bana yardım edin… Bu elbise altın-beyaz mı, yoksa siyah-mavi mi? ben ve arkadaşlarım bir türlü karar veremiyoruz ve kafayı yemek üzereyiz” yazan kullanıcının fotoğrafı altında tam anlamıyla DEV bir tartışma başladı. Akabinde olay tüm internette viral oldu, konu hakkında Mashable, CNN International, USA Today, Business Insider başta olmak üzere, pek çok haber sitesinde yorumlar yapıldı.
30 YILDIR ARAŞTIRIYORUM BÖYLESİNİ GÖRMEDİM


Konuyla ilgili Wired’a açıklama yapan Washington Üniversitesi renk araştırmacısı Jay Neitz “30 yıldır insanların renk algılarını araştırıyorum ve bu şimdiye kadar karşı karşıya kaldığım en Radikal vaka” dedi.

Neitz yaşanan anlaşmazlığın göz ****olojisi ile ilgili olabileceğini söyledi. Araştırmacı insan gözünün yıllar boyunca değişim geçirdiğini belirtti ve yaşlanan kişilerin gözlerinin mavi ışığa olan duyarlılığını kaybettiğini belirtti. Bu nedenle yaşı daha ileri olan kişilerin bu elbiseyi beyaz ve altın rengi olarak gördüğünü tahmin ettiğini söyleyen Neitz ancak elinde yeterli veri olmadığı için bu tezi kanıtlayamayacağını belirtti.

PEKİ GERÇEK RENGİ NE?


Tartışmalara noktayı koyan ise dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinden Adobe oldu. Konuya ilişkin bilgisayar yazılımından faydalanan Adobe uzmanları, elbisenin renginin mavi ve siyah olduğunu açıkladı.

İnternet üzerinden de satılan ve bir manken üzerinde teşhir edilen elbisenin gerçek renginin mavi ve siyah olduğu anlaşıldı.

Elbisenin rengi üzerine Twitter'da dönen tartışmalara ünlü yıldızlar da katıldı. ABD'li reality şov yıldızı Kim Kardashian, elbiseyi altın sarısı ve beyaz; rapçi eşi Kanye West ise siyah ve mavi gördü.

ABD'li ünlü şarkıcı Taylor Swift de "saçma olarak" nitelendirdiği tartışmaya kendini tutamayarak katıldı ve görüşünü "Açık bir şekilde mavi ve siyah" olarak dile getirdi. Kanadalı pop yıldızı Justin Bieber da elbiseyi Swift gibi mavi ve siyah gördü.

Oscarlı oyuncu Julianne Moore ve komedyen Mindy Kaling de elbiseyi beyaz ve altın rengi olarak gördüklerini açıkladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Elbisenin fotoğrafını paylaşan McNeill

McNeill dünyayı ikiye bölen tartışmaya neden olan fotoğrafın hikâyesini ise şöyle anlattı:

"İki yakın arkadaşım evlenirken gelinin annesi fotoğrafı çekip kızına gönderdi. Arkadaşım da elbiseyi nişanlısına gösterdi ve rengiyle ilgili anlaşmazlığa düştüler. Bütün arkadaşlarımız da ihtilafa düştü."

Sonra McNeil yetenek avcısı Sarah Weichel'a atfedilen Tumblr sayfasından fotoğrafı paylaşınca da sosyal medya yıkıldı.
24 SAATTE 3.5 MİLYON TWEET


Sosyal medyada son bir ay içinde "dress" (elbise) kelimesi kullanılarak 7 milyon tweet atıldı. Bu tweet'lerin 3.5 milyonunun ise son 24 saatte atılmış olması, söz konusu fotoğrafla ilgili tartışmaların Twitter'daki boyutunu da gözler önüne serdi.



Haber7

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
beyaz, elbise, mavi, nedir, olayı, sarı, tumblrda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2013 Sarı Abiye Elbise Modelleri oneofgirl Moda Trendleri 0 29 Temmuz 2013 13:44
Rüyada Sarı Renk Elbise Giymek Görmek Zen Rüya Tabirleri 0 26 Kasım 2012 16:33
2011 Sarı elbise modelleri.. Ruj Moda Trendleri 0 28 Haziran 2011 22:01
Mavi Sevenlere Mavi Elbise Modelleri Ruj Moda Trendleri 0 24 Mart 2011 00:43