IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2015, 11:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Et kavgası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ETBİR ve UKON Başkanı Mustafa Bılıkçı, et ithalatına karşı olduklarını, ancak üyeleri Etçii firmasının sahibi Mehmet Emin Arslan’ın açıklamaları ile fiyatların yükseldiğini öne sürdü. Küçükbaş et üreticileri de işletmelere çağrıda bulundu: “Kilosu 16 liradan istediğiniz kadar koyun etini vermeye hazırız.”

SON dönemde yüksek seyreden et fiyatlarının düşmesi için ‘ithalat yapalım’ sözü sıklıkla duyulmaya başlandı. Ancak Türkiye’nin büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığı yıllara göre sürekli artarken, sektör temsilcileri, yapılan ‘ithalat çığırtkanlığının’ birkaç kişi ve kurum tarafından yüksek sesle konuşulduğunu ifade etti.
İthalatın et fiyatlarını düşürmeyeceği gibi, birçok hayvan sahibinin iflasını da beraberinde getireceğini dile getiren Et Üreticileri Birliği (ETBİR) ve Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Başkanı Mustafa Bılıkçı, “23 milyon kişi tarım ve hayvancılıktan geçiniyor. ETBİR ve
UKON olarak et ithalatına kesinlikle karşıyız. Ancak geçen dönem ETBİR yönetiminde yer alan ve halen ETBİR üyesi olan Etçii firmasının sahibi Mehmet Emin Arslan, yaptığı açıklamalarla fiyatın yükselmesine sebep oldu. Salı günü ETBİR Yönetim Kurulu toplanacak. Toplantıda bu kişinin istifasını isteyecektik. Ancak kendisi istifa etmeye karar vermiş. Fiyatlardan şikayet ederken karkas etin fiyatının 23 liraları görmesine sebep oldu. Bu kişi ‘ithalat lobiciliği’ yapıyor” diye konuştu.

5-6 AY GEREKİYOR

Fiyatların yükselmesi ile ilgili besilik buzağıların azlığını gösteren Bılıkçı, “5-6 aya buzağılar kesilir duruma gelir. Fiyatların yükselişi durduracaktır. Şu anda besilik buzağı ithalatı yapılabiliyor. 3-6 aylık hayvanlar getiriliyor. Türkiye’de yetiştiriliyor. Artık spekülatif açıkla-malar son bulmalı” dedi.

KUZU ETİ SATILMIYOR

Türkiye’de kırmızı et sorunu varmış gibi gösterildiğini dile getiren Türkiye Kırmızı Et üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç da, Türkiye’nin ithalat yapmaması gerektiğini kaydetti. Kırmızı et denince akla sadece dana etinin geldiğinin altını çizen Tunç, “Küçükbaş hayvan sayısı artıyor. Ancak küçükbaş hayvan sahipleri satmakta zorlanıyor. Van’da küçükbaş hayvan sahipleri ile bir araya geldim. 14 liradan koyun eti satamıyorlar” dedi. Türkiye Kırmızı Et üreticileri Merkez Birliği Diyarbakır Başkanı Vahiyettin Bayat ise, “Elimde bulunan kuzu karkasın fiyatı 18 liraya kadar geriledi. Alan yok sadece dana eti satmaya çalışıyorlar” dedi.
İSTİFA ETMEM SÖZ KONUSU DEĞİL
ETBİR üyeliğinden istifa etmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Etçii Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Arslan “Dernek kimsenin babasının malı değil. ETBİR’den istifa edip de demircilere mi kayıt olacağım. Ben sıkıntıları dile getiriyorum. Kırmızı et ithalatını Türkiye tabu olarak görüyor. İthalat olsa ne olacak. Biz de ABD gibi üretip, ithal edip hem de ihraç edebiliriz. Bütün dünya kırmızı et ithalatı yapıyor. İthalat olmayınca sektör küçülmeye başladı. Sektörde kayıtdışı çok fazla. Denetim mekanizması yeteri kadar çalışmıyor. Geçmişte de 1 milyon tondu kırmızı et üretimi şimdi de 1 milyon ton. Kayıt içine alındıkça artmış gibi oluyor” dedi.





Hürriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kavgası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
kız kavgası xena IF Sözlük 7 17 Ekim 2019 18:57
Boz Ayı Kavgası. Zen Hayvanlar Alemi 1 16 Aralık 2012 11:01