IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2015, 11:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
S&P'den petrol üreticisi 4 ülkeye not indirimi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Kazakistan, Venezuela, Bahreyn ve Umman'ın kredi notlarını, gerileyen petrol fiyatlarının kamu gelirlerini ciddi oranda azaltması nedeniyle düşürdü.

S&P'den yapılan yazılı açıklamalara göre, Kazakistan, Venezuela, Bahreyn ve Umman'ın kredi notları birer kademe aşağı çekildi, Suudi Arabistan'ın "durağan" olan kredi görünümü "negatif"e çevrildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kuruluş, not indirimlerinin genel olarak son 7 ayda yüzde 50'nin üstünde değer kaybeden ham petrol fiyatlarının tahminlerindeki revizyondan kaynaklandığı bildirirken, Venezuela'nın buna ilaveten döviz kurundaki zayıflama, yüksek enflasyon ve durgunlukla da mücadele ettiği ifade edildi.

S&P, ham petrol fiyat beklentisini bu yıl için varil başına 80 dolardan 55 dolara, gelecek 3 yıl içinse 85 dolardan 70 dolara revize etmişti. Bu durumun petrol üreticisi ülkelerin bütçe açığı ve büyüme oranlarına yönelik tahminleri olumsuz etkilediği belirten S&P, petrol fiyatların artmaması durumunda ilave indirimlerin gelebileceği uyarısında bulundu.

Adı geçen ülkelerin kredi notlarında yapılan değişiklikler şöyle:

Venezuela'nın notu "CCC+"dan "CCC"ye, Kazakistan'ın notu "BBB+"dan "BBB"ye, Bahreyn'in notu "BBB"den "BBB-"ye ve Umman'ın notu "A"dan "A-"ye revize edildi. Bu ülkelerin not görünümleri de Umman hariç "negatif" olarak teyit edilirken, S&P, Umman'ın not görünümünü "durağan" olarak korumaya devam etti.

Standard & Poor's için "BBB-" ve yukarısı "yatırım yapılabilir" seviye olarak kabul ediliyor. "BB+" ve aşağısı ise "yatırım yapılamaz" ya da "çöp" seviye anlamına geliyor. Buna göre, Venezuela'nın notu bu seviyenin 8 kademe daha aşağısında kalıyor.

Hürriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4, indirimi, petrol, sandpden, Ülkeye, üreticisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık