IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2015, 13:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Silah bırakın çağrısına KCK'dan ilk açıklama




KCK, Öcalan tarafından PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısı ile ilgili ilk açıklamayı yaptı.


KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan’ın PKK ’ya silah bırakmak için olağanüstü kongreyi toplamaya çağırması ‘tarihi bir adım’ olarak değerlendirildi.

Açıklamada, silah bırakma yönündeki niyet beyanının Cumhurbaşkanı tarafından “uygulamaya bakarız” sözü ile değerlendirildiği hatırlatılarak, “Samimiyet ve uygulama sırası AKP ’ye gelmiştir. Bunun ilk göstergesi İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesi olacaktır. İç Güvenlik Paketinde ısrar, sürecin ruhuna uygun olmayan bir tutum” denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca “süreci ilerletmek ve sonuca götürmek için” Öcalan’la KCK yönetiminin “gecikmeden görüştürülmesi” de talep edildi. KCK’nın bugüne kadar gerekli bütün adımlara tek taraflı olarak attığı iddia edilen açıklamada, bundan sonraki adımların “AKP'nin yeni süreç karşısındaki tutumuna ve atacağı adımlara bağlı” olacağı belirtildi.

‘ÖCALAN YENİ BİR ŞANS SUNDU’

"Müzakere taslağında ortaya konulan on başlık, 15 Şubat 2015’e kadar müzakere edilip bir sonuca bağlanacak, birinci aşama tamamlandıktan sonra Önder Apo Mecliste Türkiye'ye karşı silahlı mücadelenin bırakılması çağırısını yapacaktı. Böylelikle ikinci aşamanın da gerçekleşmesinden sonra PKK kongresini toplayacak, Türkiye'ye karşı silahlı mücadelenin bırakılacağı kararını alacaktı." "Hareketimiz ilgili örgütsel platformlarında Önder Apo’nun müzakere taslağını değerlendirmiş, tam destekleme ve bu yol haritasının gereklerini yerine getirme kararını almıştır. Bunu kamuoyuna da açıklamıştır. Ancak AKP Hükümeti yine oyalama taktiğine başvurmuş, yol haritasının gerektirdiği hiç bir adımı atmamış, müzakereye gelmemiş, takvimi aşındırmış ve süreci bir kez daha tıkatmıştır. Önder Apo bu durum karşısında demokratik çözüm çabaları ve yapılan fedakarlıkların boşa gitmemesi ve tıkanıklığı aşmak için yeni bir girişimde bulunmuştur. "

ADIM ATMAMA KONUSUNDA HİÇ BİR GEREKÇE KALMADI’

"Son açıklama AKP hükümetine ve hareketimize karşılıklı sorumluluklar yüklemektedir. Sürecin sağlıklı yürümesi açısından Hükümetin sorumlu davranıp yeni durum karşısında sorumluluklarının gereğini yerine getirmesi durumunda bugüne kadar sürdürdüğümüz ateşkesi tahkim edilmiş hale getirmek için biz de sorumluluklarımızı yerine getireceğimizi kamuoyuna açıkça deklere ediyoruz. Tahkim edilmiş bir ateşkes bile başlı başına çözüm adımlarını atmak için önemli bir zemin ve fırsattır."

ÖCALAN’LA GÖRÜŞME TALEBİ

Açıklamada ayrıca “süreci ilerletmek ve sonuca götürmek için” Öcalan’la KCK yönetiminin “gecikmeden görüştürülmesi gerektiği” dile getirildi.

"Tarihi açıklamanın esası ve içeriğini oluşturan müzakere başlıkları sadece Kürt sorununun çözümünü değil, başta Alevilerin sorunları olmak üzere dışlanmış ve ezilmişlerin tüm toplulukların sorunlarına çözüm bulmayı amaçlamaktadır. Bu açıklama yine demokrasi ve özgürlüklerin derinleşmesi, devletin demokrasiye duyarlı hale gelmesi ve tüm toplumun demokratik iradesinin ortaya çıkmasını ifade eder. Kadın sorunu ve ekolojik sorunlar da Türkiye'nin demokratikleşmesi için çözülmesi gereken öncelikli sorunlardır."

Kaynak: Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklama, bırakın, çağrısına, ilk, kckdan, silah


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Öcalan 'Silah bırakın!' diyecek" Desmont Haber Arşivi 0 16 Kasım 2014 18:35
'Türkiye nükleer silah yapacak' iddiasına açıklama Seth Haber Arşivi 0 26 Eylül 2014 00:01
Demirtaş: Kürtlere silah bırakın denmemeli PassioN Haber Arşivi 0 12 Ocak 2012 20:22