IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mart 2015, 11:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Bana as kendini kurtul dediler'




Türkiye İnsan Hakları Kurumu (TİHK), İnsan Hakları Derneği’nin başvurusuyla, Antalya L Tipi cezaevi’nde banyoda tecavüze uğradığını belirten genç S.Ö. ve tecavüzle suçlanan 40 yaşındaki Z.Y. ile yüz yüze görüştü. TİHK tarafından hazırlanan rapora göre, S.Ö. tecavüzü anlattığı cezaevi yetkililerinin kendisini dövdüğünü söyledi, “Başefendi, dedi. İntihara teşebbüs ettim...” dedi.

‘Banyoda tecavüz etti’


TİHK heyetinin görüştüğü S.Ö., aynı cezaevinde kalan Z.Y’nin kendisine “banyoda” tecavüz ettiğini belirterek “Tecavüz etmek istediği zaman çok iyi davranıyordu, çok korktum, ben de hatalıyım, karşı koymalıydım. Daha cahildim. Ben de bu işin kötü olduğunu bilmiyordum, şimdi biliyorum” dedi. Z.Y’nin diğerlerinin aşağı inmesini yasakladığını belirten S.Ö., bir kere sesini çıkarmaya çalıştığını, ancak insanların yine dayak yediğini düşündüğü için gelmediğini anlattı. S.Ö., olayı bildirdikten iki gün sonra doktora götürüldüğünü söyled Cezaevi yönetimine ilişkin de dikkat çekici iddialarda bulunan S.Ö, kendisinin revire atıldığını, hasta koğuşu olduğu için sigara verilmediğini, “Kendini as kurtul” denildiğini kaydetti. S.Ö. şunları söyledi.

“Adalet Bakanlığı’na dilekçe yazıyordum, sevkimi istiyordum. Ancak işleme koymuyorlardı. Savcılığa yazdım. İsteğim dışında birçok kez koğuşumu değiştirdiler. Eski koğuşuma gitmek istiyordum, ancak beni başka koğuşa veriyorlardı. Tecavüzü savcıya anlattım, inanmadı. Tecavüz olayını şikâyet ettiğim için idare beni dövdü. Y. İsimli Başefendi de orada hakaret etti. Raporlarda istismarın görünmemesi ilginç. Acaba idare mi örtbas ediyor? Ben müdür ve savcıyı hiç görmedim. Savcı idareyi savunuyordu. Ben olayı açıkladıktan önce idareye bir dilekçe vermedim. Olayı açıkladıktan sonra infazda bana dilekçe yazdırdılar. Onlar söylediler ben yazdım.”




Kaynak: Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bana, dediler, kendini, kurtul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Unuttur Kendini Bana! Sevda Resimli Şiirler 0 20 Mart 2012 23:39
Sükut Eyledim, Kahrı Var Dediler, Biraz Söyledim, Zehri Var Dediler ? AngeLus IF Ekstra 0 01 Nisan 2010 17:49
Bana kendini anLat Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 05 Mart 2010 13:44