IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2015, 00:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suudi Arabistan'ın asi kızı Amy Roko fenomen oldu.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Toplumsal cinsiyet rollerini alaya alan video klipleri Amy Roko ile Suudi Arabistan'da yeni bir internet fenomeni doğdu.

BİR ANDA SOSYAL MEDYA FENOMENİ OLDU
Peçeli, çarşaflı bir kadın koridorda ilerlerken tanımadığı bir adam karşısına çıkıyor. Kadın, bakışlarını yere indirmek yerine bir anda karate yapmaya başlıyor ve adamı korkudan kaçırtmayı başarıyor. Tepeden tırnağa simsiyah giyinmiş bu çarşaflı kadın, halinden memnun ve "Aferin" dercesine kendi omuzlarını sıvazlıyor, sonra da dönüp kameraya gülümsüyor. İşte bu ve benzeri video kliplerle Amy Roko takma adlı kadın, soysal medya platformlarında büyük bir hayran kitlesine ulaştı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ERKEK EGEMEN TOPLUMA MİZAHLA KARŞILIK
22 yaşındaki Suudi komedyenin sadece Instagram'da 400 bin takipçisi var. Muhafazakar Suudi toplumundaki kadın-erkek rollerini hedef alan skeçleri ile kadınların araba bile kullanmasına izin verilmeyen bir ülkede tam bir fenomen haline geldi. Zira Amy Roko, erkek egemen bir topluma, mizah ile baş kaldırıyor.

Örneğin skeçlerinden birinde baba ile asi kızının arasında geçen diyaloglardan biri şöyle:

- Genç kız: "Bana harçlık verir misin?"

- Baba: "Sana daha geçen hafta harçlık vermiştim. Ama bana kahvaltı hazırlar mısın?"

- Genç kız: "Ben de sana daha geçen hafta kahvaltı hazırlamıştım."

"AİLEM BENİ DESTEKLİYOR"
Peçeli video klipleri Amy Roko'yu büyük bir üne kavuşturdu. Sadece gözlerini açık bırakan peçesi de onun sembolü haline geldi. El Arabiya adlı haber kanalına konuk olan siyahlara bürünmüş genç kadının parıldayan gözleri, röportajdan nasıl keyif aldığını ortaya koyuyor. Genç kadın ailesinin de kendisini desteklediğini kaydediyor.

Amy Roko, televizyon röportajında bunu "Bazen cep telefonum ile çekim yaparken beni görüyorlar. O sırada mutlaka peçemi takmalıyım tabii. O zaman da onlar şaşırıyor ve neden evin içinde peçeli-çarşaflı dolaştığımı soruyorlar. Ben de: 'Şşşşt… Susun, çekim yapıyorum' diyorum. Onlar da karşı çıkmıyor, 'Tamam' diyorlar" sözleriyle açıklıyor.

ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI
Ancak ünü her geçen gün artan Amy Roko'nun skeçleri birçok kişiyi de rahatsız ediyor. Zira genç kadın, ülkenin elitleriyle dalga geçiyor. Şımarık zengin kızların küstah konuşma biçimlerini taklit ediyor ve çarşafın altında kalıp kimsenin görmediği marka kıyafetleri ile hava atmalarını alaya alıyor. Ancak hakarete uğradığını düşünen bu kadınların internette paylaştığı tepkili yorumlar üzerine Amy Roko, özür diledi.

BATILI ÜLKELERDE ELEŞTİRİLERDEN NASİBİNİ ALDI
Bu gizemli, cesur kadın Suudi Arabistan'daki birçok kadına örnek oluyor. Kadın hayranları ona "Seni televizyonda izledim. Çok cool, harika ve akıllı birisin" şeklinde tweetler atıyor. Genç kadın, tweetlerinde sadece Suudi Krallığındaki erkek egemen toplumu değil, aynı zamanda Batılı ülkelerdeki başörtülü kadınların ayrımcılığa uğramasını da eleştiriyor.

OYUNCULUĞA YEŞİL IŞIK
İnternetin yeni yıldızı Amy Roko, televizyon röportajında "Bu yeteneğin ile oyunculuk yapmayı da düşünür müsün?" şeklindeki soruya da "Evet, eğer çarşaf ve peçemi çıkarmayacaksam olur tabii" şeklinde yanıt veriyor. Zira Suudi krallığındaki internet fenomeni, kimliğini asla ifşa etmek istemiyor. Zaten onun skeçleri, çarşaf ve peçeli asi kadın figüründen besleniyor.


Kaynak: Haberler.com

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
amy, arabistanın, asi, fenomen, kızı, oldu, roko, suudi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suudi Arabistan'da patlama Seth Haber Arşivi 0 05 Ocak 2015 11:30
Suudi Arabistan Hac Ziyareti, Suudi Arabistan Gezilecek Yerler Violent Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 02 Şubat 2014 14:47
Suudi arabistan Sır Tarih 0 24 Eylül 2011 23:49
Suudi Arabistan'ın Oxford'u Ocean Bilim Dünyasından Son Haberler 2 01 Ocak 2009 03:21