IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2015, 19:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
16 ceset bulundu




Peşmerge güçleri ve Şiilerden oluşan Halk Toplulukları'nın IŞİD'e karşı operasyon başlattığı, Kerkük'ün güneyindeki Beşir bölgesinde toplu mezar bulundu. Toplu mezarda, 16 Türkmen'in cesedi çıkartılırken daha fazla kişinin öldürülmüş olmasından endişe ediliyor.


Irak'ta, IŞİD'e karşı operasyonların devam ettiği Kerkük'ün güneyindeki Beşir bölgesinde bir toplu mezarın bulunduğu belirtildi. Toplu mezardaki kemiklerin infaz edilen Türkmenlere ait olduğu ifade edildi.




Bedir Tugayları bölge sorumlusu Yılmaz Neccar, yaptığı açıklamada iş makinelerinin yeni yol açmak için çalışma yaptığı sırada insan kemiklerine rastlandığını kaydetti. Neccar, "Toplu mezar, Halk Toplulukları güçlerinin bölgeyi kontrol etmesi sırasında bulundu. Önce mayın ve bombalı tuzak olabileceği düşüncesiyle dokunulmadı. Ancak gerekli tedbirler alındıktan sonra kazı yapılan bölgede, 16 kişinin cesedi çıkarıldı" dedi.
Yapılan incemeler sonucunda toplu mezardan çıkartılan kemiklerin kimlere ait olduğunun büyük oradan tespit edildiğini belirten Neccar, "İnfaz edilen insanların elbiseleri ve üzerilerinden çıkan kimliklerden kim oldukları anlaşıldı. Bunlar, geçen yıl Ağustos ayında Beşir'e yönelik kurtarma operasyonu düzenleyen Tuzhurmatu, Tazehurmatu ve Beşir'den Halk Toplulukları'na gönüllü olarak katılan Türkmenlerdir. O zaman operasyon başarısız olmuş, bu kişiler IŞİD militanlarının eline düşmüş ve daha sonra infaz edilmişlerdi."
Peşmerge güçleri ve Halk Toplulukları, 12 Mart'ta, Beşir'e yönelik operasyon başlatmıştı. Güvenlik güçleri Türkmen köyü Beşir'i kuşatma altında tutuyor.



milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
16, bulundu, ceset


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sirte'de En Az 400 Ceset Bulundu.. Düş Haber Arşivi 0 05 Kasım 2011 15:27
Bir evde 5 ceset bulundu Cemalizim Haber Arşivi 1 10 Kasım 2010 02:16
İstanbul'da 13 ceset bulundu Collettivo Haber Arşivi 0 30 Temmuz 2008 12:30