IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2015, 19:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ölümlerin arttığı Anamur’da ’domuz gribi’ paniği




Mithat ÜNAL- Mustafa İNSAN/ANAMUR (Mersin), (DHA)-
MERSİN’in Anamur İlçesi’nde avukat 31 yaşındaki Hüsnü Uysal ile ev kadını 56 yaşındaki Eşme Demir’in ardından, ağır gribal enfeksiyon şikayetiyle tedavi gören 30 yaşındaki Yaşar Küçükalıç’ın bugün ölmesi ’domuz gribi’ paniği yarattı. Bu kişilerden alınan kan örnekleri, Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne gönderilerek ’domuz gribi’ olup olmadığı incelenecek.

Anamur’da ağır gribal enfeksiyona yakalanan avukat Hüsnü Uysal, rahatsızlanınca kaldırıldığı Anamur Devlet Hastanesi’nde geçen cumartesi günü hayatını kaybetti. Anamur’da aynı şikayetle hastaneye kaldırılan 3 çocuk annesi Eşme Demir de sağlık durumunun ağırlaşması üzerine sevk edildiği Mersin Devlet Hastanesi’nde dün akşam yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. İlçede her iki ölüm de ’domuz gribi’ şüphesi uyandırırken, ölenlerden alınan kan örnekleri ise Ankara’ya gönderildi.

İki ölümle ilgili araştırma sürerken yine Anamur’dan Mersin Devlet Hastanesi’ne 1 hafta önce ağır gribal enfeksiyon şikayetiyle getirilen Yaşar Küçükalıç’ın bugün öldüğü bildirildi. Küçükalıç’tan da domuz gribi şüphesiyle kan örneklerinin aynı laboratuvara gönderildiği bildirildi.

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, kan örneklerinin alındığını tahlillerde H1-N1 virüsü bulunup bulunmadığının alınacak sonuçla ortaya çıkacağını söyledi.

Ölümler Anamur’da ’domuz gribi’ korkusu yaratırken 1 ay önce de Anamurlu gazeteci Turhan Ada ağır gribal enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetmişti.
CHP'li Atıcı'dan domuz gribi şüphesi




CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Anamur'da grip nedeniyle ölümler olduğunu, cenazelerin kireçlenerek gömüldüğünü belirterek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, "Salgın hastalık, yüksek derecede bulaşıcı olduğu bilinen domuz gribi ise toplumu korumak için hangi ek önlemler alınmıştır?" diye sordu.

Mersin'de halk kaygılı Atıcı, Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Grip hastalığı, Mersin, Sivas, Çanakkale ve diğer illerdeki genç hastaların ölümüne sebep olmasıyla yeniden gündeme gelmiştir. Mersin’in Anamur ilçesinde grip nedeniyle ölümler olduğu ve cenazelerin kireçlenerek gömüldüğü bildirilmektedir. Grip hastalığı, hızlı bulaşan, yaygın şekilde toplumu etkileyen bir halk sağlığı sorunudur. Domuz gribi olduğu düşünülen, H1N1virüsü ile ortaya çıkan ağır seyirli, aşırı hızda bulaşıcı ve ölümcül, grip tablosu son aylarda toplumda hızla yayılmaktadır. Ancak ölümlerin nedenleri konusunda kamuoyu yeterince bilgilendirilmemektedir. Salgın hastalık, ateş, kas ağrıları, halsizlik, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, bazen ishal, kusma ile seyredebilmektedir. Toplumun basit grip olarak algıladığı bu tablonun son günlerde genç ölümlere sebep olduğundan özellikle Mersin’de halk ciddi şekilde kaygılıdır" dedi.
MERİÇ TAFOLAR Ankara

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anamur’da, arttığı, gribi’, paniği, Ölümlerin, ’domuz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık