IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2015, 21:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
77 Yaşındaki Baykal, Nevruz Ateşinin Üzerinden Atladı




CHP eski Genel Başkanı ve Deniz Baykal, ilerlemiş yaşına rağmen yanan Nevruz ateşi üzerinden atlayarak gençlere taş çıkarttı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Cumhuriyet halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili 77 yaşındaki Deniz Baykal, Antalya 'da Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen Nevruz şenliklerine katıldı. Baykal, ilerlemiş yaşına rağmen yanan Nevruz ateşi üzerinden atlayarak gençlere taş çıkarttı.

DEMİR DÖVDÜ
Burada konuşan Baykal, Türkiye'nin tüm iç ve dış tertiplere rağmen dimdik ayakta olduğunu belirterek, "Milli kimliğine sahiptir, siyasi değerlerine sahiptir, geleneğine, devletine, cumhuriyetine, Mustafa Kemal Atatürk'üne sahiptir. Nevruzda biz bu beraberliğimizin altını bir kez daha çiziyoruz, dünyaya bunu ilan ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından sıra ateş üzerinden atlama törenine geldiğinde Baykal ilk sıradaki yerini aldı. Protokole de ateşin üzerinden atlayarak öncülük eden Baykal daha sonra demir dövdü.

"BAYRAĞIMIZ DALGALANACAK, EZANIMIZ SUSMAYACAK"
Konyaaltı Belediyesi öncülüğünde Türk Ocakları, Türkmen Birliği Dayanışma Derneği, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği ile düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan Nevruz Kutlamaları Konyaaltı Belediyesi meydanında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlerde Türk Ocakları Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal ve Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman'dan sonra söz alan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dördüncü dönemde yüzde 60'ın üzerinde oy alarak tekrar geldikleri görevlerinde yeni hedeflere ilerlemek için çaba sarfettiklerini söyledi. Konyaaltı Belediyesi'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün devrim ve ilkeleri doğrultusunda görevine devam ettiğini hatırlatan Böcek, "Az önce nevruz ateşini yakarken bütün kinlerin ve nefretlerin yok edilmesini diledik. Yunus Emre'nin 'gelin birlik olalım işi kolay kılalım' sözü doğrultusunda bugün renklerimiz, gecemiz gündüzümüz aynı, bu birliğimizi bozmaya çalışanlar olabilir, biz Atatürk'ün yolunda yürümeye devam edeceğiz bayrağımız dalgalanacak ezanımız da susmayacak" dedi.

"UMUT EKMEK ARZUSUDUR"
Muhittin Böcek'in ardından söz alan Deniz Baykal ise Nevruz anlayışına,geleneğine duyduğu derin saygıyı ve önemine olan inancını ifade etmek için törene katıldığını söyledi. Sesinin kısık olduğu gözlenen Baykal, "Nevruz hepimizin özellikle şu sırada çok ihtiyaç duyduğu bir kavram. Yaşanmış büyük acılar haksızlıklar, zulümler, ızdıraplar var dünya, bölgemiz hatta ülkemiz büyük acılar yaşıyor, böyle bir dönemde hepimizin içinden gelen bir duygu taze bir başlangıç yapmak, her şeye sıfırdan başlamak, yeni lekelenmemiş taze olan ne varsa onu umut ekmek arzusudur" dedi.

"KİMSE ÜLKEMİZE GÖZ DİKMESİN"
Taze bir başlangıç istediklerini ve Nevruz'un bu özlemi simgelediğini söyleyen Baykal, Nevruz'un kardeşliğe iyiliğe yönelik çıkış noktası olduğunu kaydetti.Yörükler, Türkmenler, Kıbrıslılar, Azeriler, Araplar, Çerkezler, Gürcüler, Kürtlerin, Lazların ortak bir millet anlayışı içinde bir arada bulunduklarını hatırlatan Baykal şöyle devam etti:

"Bir aradayız yumruk gibiyiz. Bu anlayış bizi başarıya götüren anlayıştır bunu kaybettiğimizde çok büyük sıkıntılar kaçınılmaz olur zaman zaman bu anlayış tehdit edildi ama o ulusal birlik anlayışını milletimiz koruduğu için yukarıdaki dalgalanmaları aşmayı başarmıştır. ülkemiz içten dıştan bütün tertiplere rağmen dimdik ayaktadır milli kimliğine sahiptir, siyasi değerlerine sahiptir, geleneğine,devletine, cumhuriyetine, Mustafa Kemal Atatürk'üne sahiptir. Nevruzda bu beraberliğimizin altını bir kez daha çiziyoruz, dünyaya bunu ilan ediyoruz. İyi bir dünyada barış içinde, hukuk içinde, adalet içinde kardeşçe, kendi inançlarımıza geleneklerimize kimliklerimize sahip çıkarak yaşamak istiyoruz. Kimsenin tavuğuna kışt demek istemiyoruz ama kimsenin de bizim üzerimize göz dikmesine izin vermiyoruz.Bu anlayışla bugünlere getirdik ve bu anlayışla geleceğe taşıyacağız."

Son Dakika

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Mart 2015, 22:12   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 77 Yaşındaki Baykal, Nevruz Ateşinin Üzerinden Atladı




çakmak çakıp atlasa daha mantıklı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ateş mateş yok ki ortada , sadece közlenmiş bir şekil var , ondan da zaten ateş gibi ibare çıkmaz

__________________
yokuz
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
77, ateşinin, atladı, baykal, nevruz, yaşındaki, Üzerinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
19 Yaşındaki genç, 12 yaşındaki çocuğa tecavüz etmek isterken yakalandı.. Düş Haber Arşivi 8 20 Şubat 2015 12:01
14 Yaşındaki İki Kız El Ele Ölüme Atladı Stella Haber Arşivi 0 24 Aralık 2013 20:32
19 yaşındaki genç feribottan atladı. Stella Haber Arşivi 0 16 Kasım 2013 23:24
81 Yaşındaki Kadın, Oğlu ile Birlikte Ölüme Atladı Thetis Haber Arşivi 0 11 Ağustos 2013 16:47