IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Nisan 2015, 19:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MEB Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı - Tıkla Öğren




MEB Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı - Tıkla Öğren

22 Mart 2015 tarihinde yapılan Ehliyet Sınavı sonuçları açıklandı. MEB Ehliyet Sınav sonuçlarını internet üzerinden yayınladı. Ehliyet Sınavı sonucuna göre geçer not alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazandı. Sürücü adayları Ehliyet Sınavı sonuçlarını öğrenmek için haberimize tıklayabilir.



Sürücü adayların merakla beklediği haber geldi. 22 Mart 2015 tarihinde düzenlenen ehliyet sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'in resmi sitesi üzerinden açıklandı. Sonuçları öğrenmek için haberimizdeki detaylara göre verilen linke tıklamanız yeterli olacaktır Sınavda 70 puan ve üzeri alan adayların ehliyet alma hakkına sahip olabilecek. Resmi sitede yer alan sınav sonuç sistemi sayesinde herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan sadece kimlik bilgileriniz ile ehliyet sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

2015’in 2.ehliyet sınavı 1 gün gecikmeli olarak 22 Mart pazar günü gerçekleştirildi. Yapılan son ehliyet sınavı sonrası ehliyet soruları ve cevap anahtarı ise kısa sürede açıklanmıştı. Sürücü adayları ehliyet sınavına ilişkin Milli eğitim Bakanlığı’nın Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınav (MTSAS) duyuruları ekranından ehliyet sınavı soruları ve cevap anahtarına bakabilecekleri gibi ehliyet sınav sonuçlarına da ulaşabilirler...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Not: Ehliyet sınav sonuçları öğrenmek için yukardaki resmi tıklayınız...

Ehliyet Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sayfasında ehliyet sınav sonuçlarını sorgulamak için TC numaranızı bilmeniz yeterli oluyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra gelen ekranda T.C kimlik numaranızı ve güvenlik kodu kısmına hemen yan tarafında yer alan rakam ve harf karışımı şifreyi yazıyorsunuz. Bu işlemin ardından tamam tuşuna bastığınızda ehliyet sınavı sonuçlarınız önünüze geliyor. Ehliyet sınav sonuçları için bu adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

22 Mart 2015 tarihindeki ehliyet sınavından kalanlar sonraki sınavlara girmek zorunda kalacaklar. 2015 yılında 4 ehliyet sınavı daha yapılacak. Bundan sonraki ilk ehliyet sınavı 27 Haziran tarihinde olacak.

Ehliyet Sınav Sonuç İtirazı İçin Ne Kadar Ücret Yatırılacak?

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı, iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacak. Kursiyerlerin derslere göre sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilecek. Yanlış cevaplar dikkate alınmayacak. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden her bir ders için 100 puandan hesaplama yapılacak. Her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılacak. Merkezi sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahip olacak. Sınav sonuçları [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adresinden duyurulacak.

Ehliyet sınavı sorularına, ehliyet sınavı cevap anahtarına ve ehliyet sınavı sonuçlarına yapılacak olan itirazlar internetten yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle yapılabilecek. İtiraz dilekçeyle Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 06500-Teknikokullar/Ankara adresine yapılabilecek. Kursiyerler, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası Başkent/Ankara şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Ankara Merkez şubesi ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. Küçükesat şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatıracak. Alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile birlikte yapılacak. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak.

2015 Ehliyet Sınavları ve Başvuru Tarihleri;

27 Haziran 2015 tarihinde yapılacak ehliyet sınavı (MTSAS) için sınav ücretinin bankalara yatırılacağı tarihler; 6 Nisan-12 Haziran arası.

22 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirilecek ehliyet sınavı için sınav ücretinin bankaya yatırılacağı tarihler; 1-21 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2015 tarihleri arasında yapılacak.

10 Ekim 2015 tarihinde yapılacak ehliyet sınavı için adaylar ehliyet sınav ücretini 25 Ağustos-15 Eylül 2015 tarihleri arasında bankalara yatıracak.

12 Aralık 2015 tarihinde 2015 yılının en son ehliyet sınavı için ise adaylar ehliyet sınav ücretini 16 Ekim-17 Kasım 2015 tarihleri arasında yatıracaklar.

2015 Ehliyet Sınav Sonuçlarının Tahmini Açıklanma Tarihleri;

27 Haziran 2015 tarihindeki ehliyet sınavının sonuçları 07 Temmuz 2015 tarihinde açıklanacak.

22 Ağustos 2015 tarihindeki ehliyet sınavının sonuçları ise 02 eylül 2015 tarihinde açıklanacak.

10 Ekim 2015 tarihindeki ehliyet sınavının sonuçları 20 Ekim 2015 tarihinde açıklanacak.

12 Aralık 2015 tarihinde yapılacak ehliyet sınavının sonuçları 22 Aralık 2015 tarihinde ilan edilecek.

2015 Direksiyon Eğitimi ve Sınav Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıda, Karayolları Trafik Kanunu'nda, "teorik ve uygulamalı sınavlar için sürücü adaylarından alınacak sınav ücreti ile sınavlara ilişkin iş ve işlemlerde görev alanlara ödenecek ücretlerin her yıl Millî Eğitim Bakanlığınca belirlendiği hükümünün" yer aldığı hatırlatıldı.

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesi doğrultusunda, sınavda görev alanların ücretlerinin ödenmesi için kursiyerlerden her yıl ocak ayında Bakanlıkça belirlenen miktarda sınav ücretinin alındığı anımsatılan yazıda, bu ücretin, kursiyerler veya kurs yöneticilerince sınav tarihinden 6 iş günü önce belirlenen bankalara yatırıldığı belirtildi.

Bu makbuzun kurs tarafından il ve ya ilçe milli eğitim müdürlüğüne verildiği ifade edilen yazıda, bu ücret dışında kursiyerlerden direksiyon eğitimi sınavı için herhangi bir ad altında ücret alınmayacağına dikkat çekildi.

Bu doğrultuda sürücü kurslarında kayıtlı olan ve 2015'te direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavına girecek kursiyerlerden 60 lira sınav ücreti alınacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açıklandı, ehliyet, meb, sonucları, sınav, tıkla, öğren


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ehliyet sınav soruları açıklandı 13 Nisan MEB 2013 Sevda Otomobil Haberleri 0 17 Nisan 2013 04:20
15 Aralık 2012 Ehliyet sınav sonuçları Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı Zen Merak Ettikleriniz 0 03 Ocak 2013 17:52
21.08.2010 Tarihli Ehliyet Sınav Sonuçları. Lucifer Otomobil Haberleri 2 06 Eylül 2010 23:17
13 şubat ehliyet sınav sonuçları hellk Serbest Kürsü 0 01 Mart 2010 14:26
19 Nisan Ehliyet Sınav Sonucları darklive Haber Arşivi 16 06 Mayıs 2008 09:09