IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2015, 10:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AK Parti'nin Beyanamesinin Ekonomi Vaadlerinde Babacan'dan İzler Var




Ak Parti'nin 350 sayfalık seçim beyannamesinde şeffaflık ve yolsuzlukla mücadele mesajları dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın sık sık gündeme getirdiği şeffaflık, rantın vergilendirilmesi gibi ilkeler seçim beyannamesinde yer alırken, merkez bankası'nın araç bağımsızlığına sahip olacağı ilkesine de vurgu yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 100 maddelik sözleşmede de, "Girişim özgürlüğünü teminat altına alan açık ve şeffaf hukuk kurallarının olmadığı ülkelerin uzun dönemli yatırımlar çekebilmesi de sürdürülebilir bir kalkınma gerçekleştirmesi de mümkün değildir" sözü dikkat çekti. Seçim beyannamesine göre; yoksul ailelere internet erişimi sağlanacak, sokaktan çöp toplayan vatandaşlar için kayıt sistemi oluşturulacak.

ŞEFFAFLIK PAKETİ

Ak Parti'nin seçim beyannamesinin "şeffaflık" başlıklı bölümünde, ikinci atılım döneminde katılımcı demokrasiyi şeffaflığı artan ve daha hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla güçlendirileceği ve yolsuzlukla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi. Beyannamede, "Şeffaflığın yerleştirilmesi ve yolsuzlukla mücadelenin bir zihniyet ve kültürel dönüşüm gerektirdiği bilinciyle, bireyden başlayarak tüm alanlarda daha ileri bir noktayı hedefliyoruz. Yolsuzlukla mücadelenin bütüncül bir yaklaşım gerektirdiği ilkesinden hareketle, hükümet-vatandaş-sivil toplum ve medya diyaloğunun sağlıklı bir biçimde gerçekleşmesini sağlayacağız. Kamuoyuyla paylaştığımız şeffaflık paketini süratle hayata geçireceğiz" denildi. İmar planlarında oluşan değer artışlarından doğacak rantın belediyelere ve bakanlıklara kentsel dönüşümde kullanmaları için aktarılmasının sağlanacağının belirtildiği beyannamede, "İmar uygulamalarını tepeden tırnağa yenileyeceğiz. Taşınmazlarının plan değişikliğinden sonraki ilk satışından veya yapı ruhsatı aşamasından önce değer artış payı ödenmesini sağlayacağız" sözü yer aldı.

YOKSUL AİLELERE İNTERNET

Yoksul ailelere belirli ölçütlerle internet erişimi imkanı sağlanacağının vurgulandığı beyannamede, "FATİH projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarlardan alan çocukların bulunduğu aileler öncelikli olarak değerlendirilecek, bu ailelere belirli bir kotada internet erişim hizmeti sunumu kamu kaynakları kullanılarak sağlanacaktır" sözüne yer verildi. Sosyal yardım alanların gelirlerinin, kayıtlı işe başlar başlamaz kesilmemesini ve belirli bir süre veya geliri yeterli bir noktaya erişinceye kadar devam ettirilmesinin sağlanacağının anlatıldığı beyannameye göre, özellikle kısmi süreli çalışanların, Genel Sağlık Sigortası ile ilgili ek ödeme sorunlarının çözülerek kayıt dışı çalışmalarının engellenmesi sağlanacak.

MERKEZ BANKASI'NA ARAÇ BAĞIMSIZLIĞI

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı beyennamede Merkez Bankası'nın araç bağımsızlığına da vurgu yapıldı. Para politikalarının temel önceliğinin, fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğu kaydedilerek, "Para politikası finansal istikrarı da gözetecek ve fiyat istikrarını sağlama amacıyla çelişmemek kaydıyla, hükümetin büyüme ve istihdam politikalarını destekleyecektir. Enflasyon hedeflemesi, temel para politikası rejimi olmaya devam edecektir. Dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecektir. Merkez Bankasının fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi, esas olmaya devam edecektir" denildi.

SOKAKTA ÇÖP TOPLAYANA KAYIT SİSTEMİ

AK Parti Seçim Beyannamesi'nde sokaklarda çöplerden geri dönüştürülebilir maddeleri ayıklayan vatandaşların insani şartlarda çalışmasını temin etmek üzere kayıt sistemi oluşturulacağı kaydedilerek, "Belge sahibi olmak şartıyla çöp toplayıcılarına ikamet ettikleri belediyeler tarafından çalışma şartlarına uygun yazlık ve kışlık olmak üzere her yıl iş kıyafeti ve ayakkabılarını ücretsiz olarak temin edeceğiz. Belge sahibi bu kişilerin yıllık sağlık taramalarının yine bağlı bulunduğu belediyelerde yer alan sağlık birimleri tarafından ücretsiz olarak yaptırılmasını sağlayacağız" denildi.

KIDEM TAZMİNATI YİNE GÜNDEMDE OLACAK

Beyannamede kıdem tazminatı için, "Kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla sosyal taraflarla diyalog içinde mevcut durum tespiti ve mevzuat çalışması yapacağız" denilirken, fazla çalışma sürelerinin aşılması halinde işverenlere idari para cezası verileceği belirtildi. Lüks tüketime çaydırıcı vergi getirilmesi beyannamede de yer aldı. İsrafın fazla olduğu mal gruplarını tespit ederek israfın önlenmesine yönelik bilinçlendirme ve yönlendirme faaliyetlerinin yürüteleceğinin dile getirildiği beyannamede, kamuoyuna yönelik olarak genel bir tasarruf çağrısı kampanyası yürüteceği belirtildi. (Kaynak:Hürriyet)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ak, babacandan, beyanamesinin, ekonomi, partinin, vaadlerinde, var, İzler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı Babacan başkanlığında yapıldı Desmont Gazete Manşetleri 0 07 Ocak 2015 22:18
Babacan: 20-30 sene sonra Avrupa’da iki büyük ekonomi olacak Dilara Haber Arşivi 0 04 Eylül 2010 13:52
Son İzler Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Nisan 2010 06:30