IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2015, 11:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte Müslüman düşmanı o şeytan





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malezya'nın Tayland sınırındaki ormanlık bölgesi Wang Kelian'da Myanmar'daki Budistlerin zulmü altında ezilen Arakan Müslümanları'nın insan kaçakçıları tarafından öldürülüp gömüldüğü 139 toplu mezar bulundu. Aralarında iş ve aş umuduyla ülkelerini terk eden Bangladeşliler'in de bulunduğu göçmenlerin işkence gördüğü 50 kilometrelik bir alana yayılmış 28 terk edilmiş toplama kampı da tespit edildi. Kamplarda pek çok işkence aletine rastlandı. Bazı göçmenlerin ölene kadar dövüldüğü bazılarının ise zorla denize bırakıldığı öğrenildi.

İki hafta önce Tayland'ın Malezya sınırındaki bölgesinde 32 Arakan Müslümanı'nın gömüldüğü bir toplu mezar ortaya çıkarılmıştı. Malezyalı Polis Şefi Halid Ebu Bekir toplu mezarlardan birinin 300 cesedin gömülebilecek kadar büyük olduğunu, bir diğerinin 100, geri kalanlarının ise 20 ceset kapasiteli küçük toplu mezarlar olduğunu söyledi.

Bölgeyi inceleyen uzmanlar kampların birkaç hafta önce Tayland'ın başlattığı operasyonlar nedeniyle terk edildiği, insan kaçakçılarının iz bırakmamak için bazı göçmenleri de giderken öldürüp toplu mezara gömmüş olabileceklerini söyledi. İnsan hakları grupları 15 günde 4 bin kaçak göçmenin deniz yoluyla Endonezya, Malezya ve Tayland'a ulaştığına dikkat çekerek "Hala binlerce göçmen denizde ölümle burun buruna. Bölge hükümetleri göçmenlerin kurtarılması için hiçbir şey yapmıyor" diyerek özellikle Malezya hükümetini topa tuttu.

Malezya Başbakanı Necip Razak "Bu kampları kuranları yakalayacağız" dese de Malezya göçmen hakları grubu Tenaganita yetkilisi Aegile Fernandez "Suçluların nerede saklandıklarını biliyorlar. Asıl bunun sorumlusu olan üst düzey siyasiler tutuklanmalı" çıkışıyla Razak'ı sert bir şekilde eleştirdi. Öte yandan ülkelerini terk edip iş ve aş uğruna umut yolculuğuna çıkan binlerce Bangladeşli için Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'nın sözleri ise büyük tartışma yarattı. Hasina, 'ruh hastaları' dediği Bangladeşli göçmenlerin ülkesinde iş bulmaya çalışmadıklarını öne sürerek "Bangladeş'in uluslararası alandaki imajını bozuyorlar" dedi.

Hükümetlere göçmenlere yardım konusundaki politikalarını değiştirmeleri için yapılan uluslar arası baskılar geçen hafta kısıtlı da olsa sonuç vermişti. Malezya 4 donanma gemisini denizde arama kurtarma çalışması yapmak için görevlendirdi. Malezya ve Endonezya göçmenleri bir yıl süreyle geçici kamplarda barındırabileceklerini duyurmuştu.

İŞTE MÜSLÜMAN DÜŞMANI O ŞEYTAN
Myanmar'da Müslümanlar'a yapılan zulmün önderliğini Ashin Wirathu (46) isimli bir Budist rahip yapıyor. Wirathu Müslümanlara karşı duyduğu nefreti her fırsatta dile getiriyor. Budistlerin, Müslümanları aralarında barındırmamaları gerektiğini söyleyen Wirathu "Müslümanlar topraklarımızı işgal etmek istiyor. Bunu engellemek için her şeyi yapmalıyız" diyor. Öte yandan Myanmar hükümeti milliyetçi Budist rahiplerin baskılarına dayanamayarak Arakan Müslümanları'na 3 yılda bir doğum kısıtlaması getiren yasayı onayladı.

'HÜKÜMETLER RÜŞVET ÇARKI KURDU'
Tayland-Malezya sınırında insan kaçakçılarının kurduğu kamplar, insan hakları örgütlerine göre her iki ülkenin polis, asker ve siyasilerin karıştığı organize çarkın sadece bir dişlisi. 'Human Rights Watch Asia' kurumundan Phil Peterson "İnsanlık suçu işlenen bu ölüm kamplarının bu bölgede kurulması sınırın her iki tarafındakilerden gizlenerek yapılabilecek bir iş değil. Bu kamplar ancak asker, polis ve politikacıların rüşvet düzeniyle varlığını sürdürebilir. Hükümetlerin yaptığı tüm tutuklama operasyonları göstermelik" diyor.

PARA GETİRMEYENİ ÖLDÜRÜYORLAR
Myanmar'daki Budist zulmünden kaçarak Tayland, Malezya ve Endonezya'ya botla gitmek isteyenler umut tacirlerine para ödeyerek ölüm yolculuğuna çıkıyor. Hayatta kalarak karaya ulaşanları Tayland-Malezya sınırındaki bölgede ayrı bir işkence bekliyor. Nitekim bölgede insan kaçakçılarının kurduğu toplama kamplarına bırakılan Arakan Müslümanları burada ailelerinden para istenerek işkenceye maruz bırakılıyor. Tanıkların ifadelerine göre istenen 1500 dolar getirilmediğinde o göçmenler öldürülüp toplu mezarlara atılıyor.

140 BİN KİŞİ SÜRGÜNDE...
Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşayan 1.3 milyon Müslüman, Budist yönetim tarafından 3 yıldır zulüm görüyor. Myanmar'ın vatandaş olarak kabul etmediği bölge ülkelerinin de göçmen olarak almayı kabul etmediği 140 bin Müslüman şu anda sürgün hayatı yaşıyor, binlerce Müslüman göç yolunda öldü.

Takvim

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Mayıs 2015, 14:41   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İşte Müslüman düşmanı o şeytan




Allah yardimcilari olsun, feci durum. Dunya izliyor, Insan haklari nerede.. herkes sessiz , neden , cunku Muslumanlar. Allahim sen zalimlerden koru.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
düşmanı, müslüman, İşte, şeytan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Toplumun Düşmanı Cehalet, Cehaletin Düşmanı Öğretmendir Violent Atasözleri ve Deyimler 0 13 Haziran 2013 20:23
İşte Midenin 6 Düşmanı Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 24 Nisan 2012 01:38
Bir İşte Müslüman Olanı Kayırmak Caiz midir? Liaaa İslamiyet 0 16 Şubat 2012 13:33
İşte 'şeytan üçgeni' Dilara Haber Arşivi 0 19 Haziran 2010 13:46