IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mayıs 2015, 13:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çalıntı alım satımı tarih olacak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Katsis isimli sisteme giriş yapan kullanıcılar, hem aracın hem de aracın ruhsat sahibinin fotoğrafına ulaşabilecek. Çoğu zaman işlemlerin yapıldığı noterlerde bile anlaşılamayan çalıntı araç alım-satımı İzmirli bir firmanın geliştirdiği yazılım sayesinde tarih oluyor. Katsis adını verdikleri yazılım sayesinde araçları veri tabanına kaydettiklerini söyleyen yazılım geliştirme uzmanı Çetin Say, “Sistemimizin esas amacı sahte evrakla araç satışı yapılmasını ve çalıntı araçların motor-şasi numarasını değiştirip başka kişilere satılmasının önüne geçmek. Bu amaçla da hem araç kiralayan firmaların hem de son kullanıcıların ellerindeki araçları sistemimize kaydetmelerini sağlıyoruz. Veri tabanımızda şuan 500 bin civarında araç var ve bu günden güne artıyor. Kaydedilen araçlar daha sonra sorgulanabiliyor” dedi.
“DEVLETLE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ”
Çetelerin kiraladıkları araçları başka şehirlerde satmaya çalışması üzerine harekete geçtiklerini söyleyen Say, bu durumlarda mağduriyetlerin notere kadar uzandığını söyledi. Çalıntı araç satışının ortadan kalkması için devletle birlikte çalışmak istediklerini kaydeden Say, “Devletin ilgili mercileriyle de ortak çalışarak araç kayıtlarının zorunlu hale gelmesi için çalışıyoruz. Devlet desteğini verir ve araç kayıtları zorunlu hale gelirse aracı almadan önce aracı almak isteyen kişi ve noter araçla ilgili bilgi sahibi olacak. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.
“100 BİN TL’YE MAL OLDU”
Noterler Birliği ile görüştüklerini ve bu görüşmenin olumlu sonuçlanmak üzere olduğunu aktaran Say, yaklaşık 1,5 senede tamamladıkları projenin 100 bin TL’ye mal olduğunu söyledi. Mobil kullanıcılar için cep telefonu uygulaması da geliştirdiklerini ifade eden Say, “SMS yoluyla da sorgulama yapılabilmesini istiyoruz. Bu konuda GSM operatörleriyle görüşmelerimiz sürüyor” dedi.
RUHSAT SAHİBİNİN FOTOĞRAFI ÇIKIYOR
Katsis isimli yazılım sayesinde kullanıcılar, sisteme giriş yaptıktan sonra kayıtlı olan araçlar hakkında detaylı bilgi sahibi olabiliyor. Sistemde kayıtlı araçların fotoğraflarını görebilen kullanıcılar aynı zamanda aracın ruhsat sahibinin de fotoğrafını görebiliyor. Plaka, şasi ve motor numarasından sorgu yapılabilen sistemde şahıs araçları, kiralık araçlar ve çalıntı araçlar için özel uyarı bulunuyor. Bu sayede çalıntı veya kiralık araçların satışının önüne geçiliyor.
ALİ GÖZETEN -FERRUH SERÇE

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alım, çalıntı, olacak, satımı, tarih


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En çok işe alım bu sektörde olacak Desmont Haber Arşivi 0 14 Şubat 2015 19:32
Ecb'nin Tahvil Alım Programının Olumlu Etkileri Olacak" Desmont Gazete Manşetleri 0 23 Ocak 2015 19:03
Otopark sorunu tarih olacak! Zen Google 0 12 Aralık 2012 16:42
Şu manzara Tarih olacak! blazeofglory Serbest Kürsü 22 20 Ocak 2012 15:56
Nette 'com, gov, org' tarih olacak! KarakıZ Ağ, Network ve Networking 2 18 Ekim 2011 02:18