IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2015, 12:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tam da tüm Türkiye sağlık çalışanlarına şiddeti kınarken...





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Samsun'da doktora yapılan silahlı saldırıdan sonra, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde de bir doktor, hasta yakını tarafından darp edildi. Yaralanan doktor meslektaşları tarafından tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi acil servisinde görevli Dr. Alişan Göçer, "Hastamı ne zaman muayene edeceksin" diyen bir hasta yakını tarafından darp edildi. İddiaya göre, sabaha karşı saat 05.00 sıralarında bir yakınını hastaneye getiren Yılmaz Ç. (30), acilde görevli doktor Alişan Göçer'den hastasını muayene etmesini istedi.

Doktorun, "Şu anda bir hasta muayene ediyorum" sözüne sinirlenen şahıs, Dr. Göçer'in üzerine yürüdü. Güvenlik görevlilerinin müdahale etmek istediği olayda hasta yakını, doktoru darp etti. Olayda güvenlik görevlileri Servet K. ve Halef Ö. de yaralandı. Şahıs polisin müdahalesiyle gözaltına alınırken, yüzünden ve sırtından aldığı darbelerle yaralanan doktor ise arkadaşları tarafından tedavi altına alındı.

'ÖLDÜRECEĞİM SENİ' DEDİ

Yaşadığı saldırı sonrası bir açıklamada bulunan Dr. Alişan Göçer, "Sabah 05.00 sıralarında beyin kanaması ihtimali olan bir hastaya müdahale ederken, kendi hastasıyla birlikte acil servise girdi. Hastanın girdiğinden haberim yoktu. Kayıt almış. Arada 5 saniyelik bir süre var. Sonra üzerime bağırıp yürüdüğünü gördüm. 'Doktor kim, bu hastaya kim bakacak', tabii arada değişik hakaretler. Ben de sakin olmasını, hastasına bakacağımı söyledim. Başka bir hastayla ilgilendiğimi söyledim. Yine bağırmaya, üstümüze yürümeye başladı. Güvenlik görevlileri araya girmeye çalıştı. Sakin olmasını istedi. Kendisi alkollü müydü bilmiyorum. Buna rağmen üstümüze yürümeye, bizi darp etmeye başladı. Zaten ilk yumruğu gözüme vurdu. Ondan sonra tekne, yumruk, devam etti vurmaya. Sadece kendimizi korumaya çalıştık. Yani yapabileceğimiz pek bir şey yoktu.

'Öldüreceğim seni, yaşamayacaksın'

Acil serviste çalışırken sürekli duyduğumuz şeyler bunlar. Zaten aileye küfür etmeler falan bizim için artık standart oldu. Gözümde morluklar, sırtımda sıyrıklar var. Tabi iki tane güvenlik görevlisi yanımdaydı, onları da darp etti. Polis odasına alındığında da hala öldüreceğine dair tehditlerine devam etti. Öldürecekmiş, artık bizim için normal. Ülkemiz de kanıksadı bunu. Doktorun öldürülmesi kolay bir şey. sadece doktor da değil, sağlık çalışanı, güvenlik memuru, bilgisayar çalışanı, tüm sağlık çalışanlarına yönelik bir saldırı var, şu anda hekimlerimiz grevde olmasına rağmen 'neden grev yapıyorsunuz' diyecek. Hiçbir şeyin farkında olmayan bir halkımız da var. Bilinçli insanların bundan acı çekmesi gerekiyormuş demek ki. Bunlara bir dur diyelim" şeklinde konuştu.

Dr. Ersin Arslan da 3 yıl önce aynı hastanede görev yaptığı sırada bir hasta yakınının saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti.

(İHA)

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çalışanlarına, da, kınarken, sağlık, tam, tÜm, türkiye, şiddeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haftanın Polemiği: Sağlık sektörü çalışanlarına yapılan haksızlık ve darp olayları. Coldman Tartışma Platformu 14 22 Mayıs 2015 21:48
Madonna: Türkiye'deki şiddeti durdurun Violent Haber Arşivi 0 02 Haziran 2013 15:12
Sağlık Bakanının Sağlık Çalışanlarına Bayram Mesajı Deinonychus Sağlık Köşesi 0 06 Kasım 2011 21:20
Zonguldak'ta sağlık çalışanlarına 'Aile içi şiddet' semineri Deinonychus Sağlık Köşesi 0 21 Ekim 2011 22:28