IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2015, 13:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan'dan 3 dönem açıklaması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçim sonuçlarını değerlendirirken, "Oy oranları artmadığı halde, bazı partilerin zafer kazanmış gibi görüntü sergilemelerinin bir göz boyama olduğunu söylemem lazım" dedi. Yıldız, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyelerini Bakanlık'ta kabul etti. Ak Parti'nin seçimin ardından ilgili kişilerle bütün olasılıkları ve ihtimalleri düşündüğünü belirten Yıldız, ülke için iyi olabilecek kararın uygulanacağını söyledi. Ülke menfaatinin her zaman ön planda olacağını ifade eden Yıldız, "HDP'nin 'AK Parti ile koalisyon yapmayacağız' demesi, AK Parti istediği halde koalisyon yapılmayacak anlamına gelmez. Kaldı ki şu ana kadar AK Parti'nin istikrarı ülke istikrarı ile eş anlamlı kullanılmıştır. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir. Seçim sonuçlarının büyük tabloyu, resmi bozmadığı kanaatindeyim. Ama bir ikilemi de söylemek zorundayım. Kendilerinin oy oranları artmadığı halde, bazı partilerin zafer kazanmış gibi bir görüntü sergilemelerinin bir göz boyama olduğunu söylemem lazım" diye konuştu.




Seçim sonuçlarına rağmen Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini vurgulayan Yıldız, vatandaşın sandıkta kullandığı tercihlerin son derece açık ve net olduğunu, bunun sadece saygı değil itinayla da karşılanması gerektiğini kaydetti. Bundan önce benzer sonuçları farklı yollardan elde etmeye çalışan partilerin sandıkta elde ettikleri sonuçlarla beraber demokrasinin avantajlarını kullandığını anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Demokrasi herkese lazım derken bunları kastediyorum. AK Parti kendisiyle ilgili mesajları son derece iyi algılamıştır. Ancak büyük resim şunu söylemekte: Bakın HDP'nin aldığı oy sayısı 6 milyon, AK Parti'nin kendisinden sonra gelen partiye attığı fark 7 milyon. MHP'nin oy yüzdesi 16, AK Parti kendisinden sonra gelen partiye yüzde 16 fark atmıştır. AK Parti'nin ana moderatör olduğunu, vatandaşın 10. seçimde hala birinci parti olarak gördüğünü unutmamak lazım. Ülkemiz için ümit var. Seçim sonuçlarına her zaman olduğu gibi çıkarımlarını uygulayabilecek bir partiyiz. Türkiye'nin gelişmesine AK Parti'nin koyacağı katkı şüphesiz ki diğer partilerden daha fazla olacaktır. İstediği oyu alamadığında elektriğin arkasına sığınanlar bu seçimde bunun gerçeğini görmüşlerdir. Önceki seçimde de hiçbir vatandaşımızın oyu zayi olmamıştır. Gerek yerel seçimlerde gerekse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olayın aslı, gerçeği buydu. Şimdi de aynı şekilde hiçbir vatandaşımızın oyu zayi olmamıştır."

3 DÖNEM AÇIKLAMASI

Koalisyon kurulmaması ve erken seçime gidilmesi durumunda 3 dönem kuralının kendileri için işleyip işlemeyeceğinin sorulması üzerine Yıldız, "Şimdiden bunları konuşmanın erken olduğu kanaatindeyim. Bunlar ihtimal dahilindedir. Erken seçim bu kurguların, ihtimallerin dışında değildir ama ben önümüzdeki özellikle 3 haftanın hem zihni hem de pratikte dinamik geçeceğine inanıyorum. Hissi açıklamaların yerini gerçekçi açıklamalara bırakacağına inanıyorum. Ülkenin gerçekleriyle yüzleşen partilerin yeni söylemlerde bulunacağına inanıyorum. O açıdan 3 dönem kuralı ne getirir ne götürür, bundan sonrasıyla alakalı erken seçim olma ihtimali nasıl uygulanır bunların hepsini zamana bırakalım" yanıtını verdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, acıklaması, bakandan, dönem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan Yıldız'dan istifa açıklaması AngeL Haber Arşivi 0 26 Şubat 2015 13:42
Hüseyin Çelik'ten Flaş 3 Dönem Açıklaması Rhytia Haber Arşivi 0 11 Mart 2014 13:56
Bakan'dan Karayılan Açıklaması Aze Haber Arşivi 0 14 Ağustos 2011 10:44