IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2015, 11:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İki kadın, iki zafer... Kanserle dans edenler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kanser, çoğu kez adını bile duyduğumuzda korkmamıza neden olan hastalık. Oysa, bu hastalık ile mücadele edenler gösteriyor ki erken teşhis ve tedavi ile bu hastalıktan kurtulmak mümkün. Bunun en güzel örneklerinden ikisi Fatma ve Ebru.

29 yaşındaki Fatma Barut, “27 yaşındayken ve hayatımda hiçbir sorunum yok derken çıktı karşıma...” diyerek kanserle tanıştığı günleri anlatarak konuşmasına başlıyor, Mersin’de yaşayan Barut, şöyle devam ediyor: “7 yıldır evliyim. Çok yakın arkadaşım, canım dostumun düğünü olacağı günün sabahında kendimi acilde buldum. Karnımda sıkıntı veren bir şişkinlik oldu ve doktor serüvenimiz başladı. Birkaç doktor hastane gezmesiyle apar topar ameliyat oldum. Sağ yumurtalığım alındı, 20 gün sonraki patoloji sonucumunda ortaya çıkmasıyla 1. yumurtalık kanseri teşhisi konuldu. Doktorum 3 kür kemoterapi önerdi. O an yıkılmıştım.. Koskoca hastanenin enkazı altında kaldığımı hissettim. İlk zamanlar kabullenmem zaman aldı. Bu süreçte eşim en büyük destekçimdi. Tedavim sonrası PET sonucum da temiz çıkınca havalara uçtuk. Sevgiyle üstesinden gelinemeyecek bir şey olmadığını bir kez daha anladık. 3 aylık kontrollerimi hiç aksatmıyorum. 1 yıldır resim yapıyorum. Böyle bir yeteneğim olduğunu görememi sağladı bu hastalık. Vücudunda olan değişikliği fark ettiği an hemen doktora gitmeli. Erken teşhis hayat kurtarır. ”

‘Aynadaki saçsız kadını seviyordum’

Ebru Dere kızının doğumunun hemen ardından evde, merdivenlerden düştüğünü ve 6 ay hastanede kaldığını, ardından epilepsi nöbetleri geçirmeye başladığını söylüyor. Kanserle 26 yaşında tanıştığını dile getiren Ebru, şöyle devam ediyor: “Sol göğsümde elime gelen bir kitle hissetim, aradan 1 ay geçmişti ki kitle sayısı 2 olmuş. Yaklaşık 25 gün sonra, meme kanseri teşhisi kondu. Kanser henüz evre 1 idi ve kitleler kazınarak alındı. Kontrollerimde her şey yolundaydı. 37 yaşımda 3. evre yumurtalık kanseri teşhisi kondu. Psikolojik çöküntüye uğradım, aynada kendime baktım, saçları ve kaşları olmayan çok güzel bir kadın bana bakıyor ve gülümsüyordu. Fark ettim ki ben o kadını çok seviyordum. Tedavim yaklaşık 1 yıl sürdü bu süre zarfında yaşadıklarımı tek tek anlatmak satırlara sığmaz.”

Kanser sohbetleri

Kanserle Dans Derneği Türkiye’de sık görülen jinekolojik kanserlerde farkındalılık yaratmak amacıyla “Anadolu Jinekoloji Sohbetleri” başlatıyor. İlki yarın Adana’da başlayacak olan ücretsiz sohbetlerde, özellikle Doğu’da yaygın olan rahim ağzı ve yumurtalık kanseri hakkında kadınlar bilgilendirilecek.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Haziran 2015, 14:57   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İki kadın, iki zafer... Kanserle dans edenler




Calistigim bayan da kanser , gozumuzun onunde gun gune degisiyor.. uzun guzel saclari vardi, dokuldu.. ailesi baska ulkede, koca desen ne kadar destek oldugu tartisilir.. 2 cocugu var.. 2 yasinda biri 6 . isten kemo terapi gordu. okadar aciyorum ki.. kadin calismak zorunda, seneye yasarsam diyor hep ., 2 ay once kanser bakiminda hersey iyi gittigini soylemisler, gecenlerde yine degisIklik fark etmis, ve yine sonuc beklemeler.. bir kac ay oncede benim de korkum oldu., Allahima sukurletrhersey yollunda. insanin dunyasi bir an duruyor.. Kapkaranlik oluyir sanki, ne yemek yiyenbiliyorsun nede uyku..
Oyle birsey ki ne dunya umrunda ne de yanindakiler.. allahla basbasa, o an uyaniyorsun, ruyadan.. Allahim acizim.. Yardim et diye yalvariyorsun..
cok korkunc. Cok fena duygular..

allahim boyle hastalik olanlara yardimci olsun.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
dans, edenler, iki, kadın, kanserle, İki, zafer


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dans Gifleri, Hareketli Dans Gif Arşivi, Amimasyon Harika Dans Eden Gifler Violent Avatar ve Smiley 1 11 Ocak 2014 16:49
Dans Nedir? Dans tanımı - Dans anlamı - Dans hakkında Sevda Dans 0 05 Aralık 2011 02:17
Dans Sporları Federasyonu, 'yok Böyle Dans'a Dur Dedi! System Haber Arşivi 0 30 Kasım 2011 13:40