IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Haziran 2015, 13:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KCK: Silah bırakma iradesi bize ait




Silah bırakma çağrısını PKK'nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan'ın yapabileceğine işaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerinin aksine, silahlı mücadeleyi bırakma iradesinin tamamen kendilerinde olduğu belirtildi.

Örgüte yakın ANF internet sitesinde yer alan KCK açıklamasında, silah bırakma tartışmalarına değinildi. Açıklamada, "Türkiye'nin demokratikleşmesini ve Kürt sorununun çözümünü isteyen çok farklı kesimler ve bireyler HDP içinde yer almaktadır. Dolayısıyla böyle

bir çağrıyı HDP yapamayacağı gibi, mevcut İmralı koşullarında bulunan Önder Apo’nun da böyle bir çağrıyı yapması mümkün değildir" denildi.

Çatışmasızlık sürecine Ak Parti hükümetinin uymadığı iddia edilen KCK açıklamasında, çözüm sürecinin devam edebilmesi için üç adımın atılması gerektiği ifade edildi.

KCK'ya göre bu üç adım şunlar: Tahkim edilmiş ateşkes, İmralı'daki Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ve örgütüyle, tüm siyasi partilerle, sivil toplum örgütleriyle, yazarlarla, sanatçılarla, toplumun birçok kesimini temsil eden kişilerle her an görüşebilmesi, Meclis'in devreye girerek üzerinde anlaşılan çözüm adımları yasal ve anayasal güvenceye kavuşturması.

KCK açıklamasında görüşmelerin "şeffaf" ve Meclis'in devrede olması gerektiği savunuldu. Açıklamada, "Geçen dönem CHP’nin 'görüşmeler şeffaf olmalı ve Meclis devreye girmeli' yaklaşımını doğru buluyoruz. Çözüm ancak bu yaklaşım ve bunun gereklerinin yerine getirilmesiyle gerçekleşebilecektir" denildi.

HDP, Öcalan'ı işaret etmişti

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP'ye "silah bırak" deme çağrısı yapmıştı. HDP Eş Başkanı Demirtaş ise, perşembe günü İmralı heyetinin Öcalan'la görüşmek için başvuracağını açıklamış, "Silahlar konusunda çağrı yapacak olan Öcalan’dır ve o da İmralı’da bekliyor" demişti.

HDP çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi için daha önce Hükümet ile üzerinde anlaşılan izleme heyetinin İmralı’da görüşmelere katılması gerektiği görüşünde. Heyet, İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu. HDP İmralı heyeti adına konuşan Sırrı Süreyya Önder, Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları ve Hükümet’in attığı adımlara "sahip çıkmaması" ile devrilen masa, seçim sonuçlarıyla halk tarafından yeniden dört ayağının üzerine oturtulduğunu söylemişti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ait, bize, bırakma, iradesi, kck, silah


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK'lı Hozat silah bırakma şartlarını açıkladı Cappy Haber Arşivi 1 25 Mart 2015 09:54
Öcalan'dan PKK'ya silah bırakma çağrısı gelebilir!.. AngeL Haber Arşivi 0 13 Şubat 2015 14:42
Karayılan'ın silah bırakma şartı ! LeyLa Haber Arşivi 1 31 Ekim 2011 20:55
PKK'nın silah bırakma şartına bak! Lucifer Haber Arşivi 12 30 Mart 2010 00:53
PKK'nın silah bırakma şartı Feronia Haber Arşivi 0 15 Mart 2010 12:38