IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2015, 11:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
17 yıllık faili meçhulde Paralel tetik




TPAO çalışanı Cevzet Sosyal'ın 17 yıl önce Paralel Yapı'ya mensup polislerce infaz edildiği yönündeki yeni bulgular üzerine, 6 ilde operasyon yapıldı, 14 kişi gözaltına alındı
Batman'da 17 yıl önce işe gitmek için evinden çıktıktan sonra sırra kadem basan ve bir daha haber alınamayan 6 çocuk babası Cevzet Soysal'ın öldürülmesi ile ilgili dün şok bir gelişme yaşandı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanı Soysal'ın infazı ile ilgili 6 ilde operasyon yapıldı, 14'ü polis 19 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Aralarında eski Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Erhan Yıldırım'ın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında dönemin Batman Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlerinden Cemil Ceylan ve Ahmet Akbal'ın da bulunduğu öğrenildi.


PARALEL İMAM DA ŞÜPHELİ
3 kişinin ABD'ye kaçtığı belirlenirken, Paralel Yapı'nın eski emniyet imamı Süleyman Uysal ile Gülen örgütünün "istihbarat ve il imamları" da şüpheliler arasında. Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun "İN" isimli kitabında cinayeti Paralel Yapı'nın işlediğini iddia etmiş, kendisine ulaşan bazı bilgileri bu kitapta paylaşmıştı.


JİTEM SÜSÜ
Sabri Uzun'un kitabına göre, dönemin Batman Emniyet Müdür-lüğü'nde görev yapan itirafçı polis memuru, 17 Aralık sonrası görevden alınan Paralel Yapı mensubu 2 polis müdürünün emriyle, Cevzet Soysal'ı işe gitmek üzere sabah evinden çıktığı sırada, kendilerine JİTEM süsü vererek kaçırdıklarını anlattı.

HAPİSTE MÜDÜRLERE ANLATTI
İtirafçı polis memuru, Soysal'ın daha sonra Batman'ın Beşiri ilçesi yakınlarında B. isimli polis memurunca boynu kırılarak öldürülüp Beşiri kırsalına gömüldüğünü itiraf etti. Kitapaki bilgilere göre aynı polis memuru, 2009'da Paşakapısı Cezaevi'nde yatarken, Paralel Yapı tarafından kumpas kurulan ve aynı cezaevinde yatan Emniyet Müdürleri Emin Arslan ve Mustafa Aral'a, Paralel Yapıyla ilgili itiraflarda bulundu. Eski daire Başkanı Uzun'un "Kendisini tanıyorum, yazdıklarının yüzde 90 doğru olduğuna inanıyorum" dediği polis memuru, aynı yıllarda Batman'da Cevzet Soysal'ın, Sofi Sıddık Öz'ün ve Kazım Uysal'ın, JİTEM süsü verilerek kaçırıldığı dile getirdi.

BOYNUNU KIRDILAR
Kitapta ilgili başlık altında şunlar anlatılıyor: "C.C. ve A.A., Hizbullah örgütüne karşı, istihbarattan ve TEM sorgudan karma bir ekip kurdu. Adını da 'Faili Meçhulleri Araştırma Ekibi' koydular. Bu ekipte istihbarattan ben, Ömer K. ve Aydın M. yer aldık. Üçümüz de aynı zamanda cemaat mensubuyduk. Başımızda C Büro amiri vardı. O da Fethullahçıydı. TEM sorgudan da Muammer komiser B., C., ve İ., isimli polisler vardı." "Cevzet Soysal'ı sabah evinin önünden, iş yeri TPAO'ya gitmek üzere servis beklerken ben, Ömer ve Aydın kendimizi Jitem görevlisi olarak tanıtarak (Böyle söylememizi C. İsimli müdür istiyordu, yasadışı işlerde hep kendimizi JİTEMCİ olarak tanıtmamızı söylüyordu) arabaya bindirip kaçırdık. Kırsal alanda Muammer komiserin ekibine teslim ettik. Bahçelievler Mahallesi'nde polis Cem'in evine götürdüler. Geceleri ise kırsalda işkenceyle sorguluyorlardı. En son C ve A isimli müdürlerin talimatıyla B. tarafından boynu kırılmak suretiyle infaz edildi ve Beşiri kırsalına gömüldü."

SAVCILIK DÜĞMEYE BASTI
Kitapta yer alan bilgileri araştıran İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Soysal'ı o dönemde Batman'da görev yapan ve 17 Aralık sonrası görevden alınan bazı Paralel Yapı mensubu polislerin infaz ettiği yönündeki yeni ve somut bulgular üzerine harekete geçti. Soruşturma çerçevesinde, söz konusu polis ve bazı tanıkların ifadelerine başvuruldu.

OĞLU: EN AZINDAN BİR MEZARI OLSUN
Cevzet Soysal'ın oğlu Mücahit Soysal, adaletin yıllar sonra da olsa tecelli etmesinden mutlu olduklarını kaydetti. Babasının cenazesini istediklerini kaydeden Soysal, "En azından Fatiha okuyacağımız bir mezarı olsun istiyoruz. Bu olay aydınlanırsa bir çok başka faili meçhul de çözülür " dedi. Cevzet Soysal'ın eşi Kaside Soysal ise "Suçlular, bana ve çocuklarıma çektirdiklerinin hesabını versin" diye konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
17, faili, meçhulde, paralel, tetik, yıllık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davet-i Aşk – Yıldız Tetik ŞENOĞLU* Vesaire Şairler ve Şiirleri 0 05 Aralık 2014 15:08
Zayıflamanın Tetik Noktası Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 19 Haziran 2013 12:24
Tetik Parmak Liaaa Sağlık Köşesi 0 12 Temmuz 2012 16:23