IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2015, 10:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
‘Komik’ çocuk caps’leri için polis ansızın kapınızı çalabilir




ABD merkezli çocuk hakları kuruluşu NCMEC, Türkiye’deki internet kullanıcılarının sosyal medyada aralarında paylaştıkları ve çocukların sünnet ya da tatil görüntülerinin yer aldığı bazı ‘komik’ caps’lerin de içinde olduğu 20 bin fotoğrafı, ‘çocuk *****su’ şüphesiyle Türk polisine ihbar etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çocuk istismarıyla ilgili olarak Facebook, Twitter gibi sosyal medya ağlarını ve internet portallarını denetleyen ABD merkezli National Center For Missing And Exploited Children (NCMEC) adlı teşkilat, tüm dünyada çocuk *****suna karşı amansız bir savaş veriyor. Sosyal medya portallarına, çocuk istismarı vakalarını kendisine bildirme zorunluluğu getiren NCMEC, bu konuda onlarca ülkeyle de ortak çalışıyor. Türkiye de NCMEC’nin işbirliği yaptığı ülkelerden biri. İnternet ortamında paylaşılan görselleri denetleyen NCMEC, uygunsuz bulduğu içeriği, yayının yapıldığı ülkenin polisine ihbar ediyor.

TÜRKİYE’YE 20 BİN İHBAR

NCMEC, bugüne kadar Türkiye’deki Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na 20 bine yakın ‘çocuk *****su’ görseli ihbarında bulundu. İhbarları değerlendiren Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, ilgili görsellerin internet ortamına yüklendiği şehrin polisine bilgi veriyor. Polis de fotoğraf ya da caps’i paylaşan kişinin ifadesini alı- yor. 20 bin ihbara konu olan paylaşımların çoğu, İstanbullu internet kullanıcılarına ait. Bu yüzden İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son 6 ayda kendilerine ulaşan 2 bin 500 ihbarla ilgili inceleme başlatmış durumda. Polisin incelemesi sonucunda ‘çocuk *****su’ şüphesi taşıyan sadece 200 ihbar tespit edilirken, bu paylaşımları gerçekleştirenlerin evleri aranarak bilgisayarlarına el konuldu.

CAPS’LERE DE GÖZALTI

Ancak NCMEC’den Türkiye’ye ‘çocuk *****su’ şüphesiyle yapılan ihbarların önemli bir bölümünün, sünnet törenleri ile tatillerde çekilen çocuk fotoğrafları veya ‘eğlenceli’ diye paylaşılan çocuk caps’leri olduğu belirlendi. Polis, bu fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşanların ifadelerini de almaya başladı.

1984’TE KURULDU

NCMEC, kayıp ve sömürülen çocukları bularak, onlara yardım etmek amacıyla 1984’te kuruldu. Çocuk mağduriyetini ve cinsel istismarını engellemek amacındaki NCMEC’in çalışma alanı, teknolojiyle birlikte genişledi. Uzun zamandır internet trafiğini de izleyen teşkilat, işbirliği yaptığı ülkelerin kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunuyor.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ansızın, çalabilir, caps’leri, cocuk, icin, kapınızı, polis, ‘komik’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu dolandırıcılar kapınızı çalabilir! Seth Haber Arşivi 0 19 Kasım 2014 12:35
Fetullah Gülen caps'leri. yaSmin Komedi ve Mizah 0 15 Ocak 2014 21:35
Depresyonda mısınız? Alzheimer kapınızı çalabilir! Lucifer Ruh Sağlığı 0 04 Ocak 2012 01:41
Depresyonda mısınız?Alzheimer kapınızı çalabilir. System Ruh Sağlığı 0 23 Eylül 2011 20:43