IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Haziran 2015, 09:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Halkın adamını halkı uğurladı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


9. Cumhurbaşkanı Demirel’in cenaze namazı Kocatepe Camii’nde kılındı. Cami avlusunda protokol ile aralarına bariyer çekilen vatandaşlar, ‘Halkın adamını halktan saklamayın’ deyince bariyerler kalktı ve Demirel, halkın duaları ve gözyaşlarıyla memleketi Isparta’ya uğurlandı


AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU, TÜRKER KARAPINAR, SERTAÇ KOÇ Ankara


9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cenazesi, TBMM’de yapılan devlet töreninin ardından kortej eşliğinde getirildiği Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra memleketi Isparta’ya uğurlandı. Gün boyunca yapılan törenlere olduğu gibi Kocatepe Camii’ndeki cenaze törenine de devletin ve halkın ilgisi büyük oldu. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve MHP liderleri, Demirel’in eski yol arkadaşları, askerler tam kadro hazır bulundu. HDP’nin temsilci göndermediği cenazede anjiyo olan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar yoktu. Cenazede Erdoğan ile Gül yan yana saf tuttu.
Cenazesi memleketi Isparta İslamköy’de toprağa verilecek Demirel için, dün Ankara’da Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.
Cenaze namazının öğle namazını müteakip kılınacak olmasına rağmen, camiye çıkan tüm yollar sabah erken saatlerde kapatıldı. Caminin avlusunda, bir bölme Demirel ailesi ve yakınları için taziye çadırına dönüştürüldü. Avlunun bir başka kısmına ise cenazeye gönderilen çelenkler dizildi.


Cenaze marşı çalındı
Demirel ailesi, camiye saat 11.30 sıralarında geldi. Demirel’in kardeşi Şevket Demirel, alana araçla getirildi. Sağlık problemlerinden dolayı bir süre araçta bekletilen Demirel, daha sonra tekerlekli sandalyesi ile ağabeyinin tabutunun bulunduğu yere alındı.
TBMM’deki Devlet Töreni’nin ardından Askeri Tören mangası tarafından top arabasına alınan Demirel’in Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, kortej eşliğinde cenaze marşıyla Kocatepe Camii’ne getirildi.
Tören boyunca cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken polis helikopterleri de gözetleme uçuşu yaptı.
Tören mangasının omuzlarında katafalkta taşınan Demirel’in naaşının başında, Demirel’in kardeşi Şevket Demirel’in damadı CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, taziyeleri kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı bakanlar cuma namazını kendilerine ayrılan bölümde kıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldırdığı cuma namazının ardından, katılanlar Demirel’in naaşının ardında saf tuttu.
Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’ın, Demirel ile aralarındaki dostluk ve eşi Nazmiye Demirel’in de cenaze namazını kendisinin kıldırması nedeniyle, Süleyman Demirel’in cenaze namazını kıldırmak isteğini Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e aktardığı öğrenildi.
Bu talebin uygun görülmesi üzerine Demirel’in cenaze namazını Yılmaz kıldırdı. Musalla taşına yerleştirilen tabutun üzerine yine Demirel’in şapkası konuldu.
Arınç’tan ‘Gül’ adımı
Liderler gelmeden önce kendileri için korumalarının saf tuttuğu görüldü. Saf tutan ilk lider CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Cenaze namazı için saf tutma sırasında ilginç bir görüntü oluştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan önce Başbakan Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ortasında saf tuttu. Arınç daha sonra arkaya doğru çekilerek, Gül’ün öne çıkması ve Erdoğan’ın yanında durmasını sağladı. Cenaze namazı boyunca Davutoğlu, Erdoğan ve Gül omuz omuza durdu.
Başbakan Davutoğlu, TBMM Başkanı Çiçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Gül yan yana saf tutarken, dörtlüyü Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’den, Demirel’lerin damadı Kesici ayırdı. Genelkurmay Başkanı Özel ise eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin ile yan yana saf tuttu. Cenaze namazının ardından protokolden ayrılan ilk isim Erdoğan oldu.
Cenaze namazının ardından Demirel’in naaşı, memleketi Isparta’da defnedilmek üzere askeri araçla Esenboğa Havalimanı’na götürüldü.

‘Türk Yıldızları’ memleketine gitti
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in naaşı, Kocatepe Camii’ndeki cenaze namazının ardından güvenlik önlemleri eşliğinde Isparta’ya gönderilmek üzere Esenboğa Havalimanı’na götürüldü. Cenaze aracıyla aprona alınan Demirel’in Türk bayrağına sarılı naaşı, bir süre askeri tören mangasının omuzlarında taşındıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait özel Türk yıldızları uçağına konuldu. Demirel’in naaşı daha sonra bu uçakla memleketi Isparta’ya gönderildi. Demirel’in kardeşi Şevket Demirel ve diğer aile yakınları ise Cumhurbaşkanlığı’na ait özel TUR uçağı ile Isparta’ya hareket etti. Demirel’in naaşını taşıyan uçağa, iki F-16 savaş uçağı da eşlik etti. Demirel’in naaşını, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile askeri erkân ve vatandaşlar uğurladı.

Bariyer protestosu
Alanda görevli polisler, Demirel’in ailesi, yakınları ve protokol ile basın mensuplarının dışında kalan herkesi, caminin arka kapısına yönlendirdi. Cami avlusuna, vatandaş ile protokolü birbirinden ayıran bir bariyer çekildi.
Ancak bariyer, vatandaşların protokol ile birlikte cenaze namazını kılmak istediklerini söyleyerek, “Halkın adamını neden halktan saklıyorsunuz” şeklinde tepki göstermesi üzerine, bariyer kaldırıldı. Vatandaşlar, bariyerin kaldırılmasını alkışlarla karşıladı. Bu sırada bir grup, cuma namazından çıkan Erdoğan’ı protesto etti. Bir kadının ise Demirel’e yönelik olarak, “28 Şubat’ın mimarı, sana hakkımı helal etmiyorum” pankartı açtığı görüldü.

Siyasetteki arkadaşları bir arada
Cenazeye, Demirel hükümetlerinin bakanları, dönemin milletvekillerinin yanı sıra mevcut Meclis’ten de çok yoğun katılım oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Arınç, 11. Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli, bakanlar İsmet Yılmaz, Mevlüt Çavuşoğlu, Lütfü Elvan ve Veysel Eroğlu katıldı. Törene HDP’den hiçbir ismin katılmaması ise dikkati çekti.
Törende, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ve eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Kırım-Tatar Meclis’i eski Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da hazır bulundu.
Demirel, Tansu Çiller’i siyasete sokan ve başbakanlığına kadar giden yolu açan kişiydi. Çiller, son dönemde bazı kırgınlıklar yaşadıkları gündeme gelse de, Demirel’in Kocatepe’deki cenaze törenine erken saatlerde geldi.
Dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ise, Demirel’in Güniz Sokak’taki evine taziye ziyaretinde bulunsa da Kocatepe Camii’nde yapılan cenaze törenine katılmadı.
Eski Başbakan Mesut Yılmaz da törene katılmayan isimler arasında yer aldı.
Demirel’in siyasi hayatında yol arkadaşları olan eski Meclis başkanları İsmet Sezgin ve Hikmet Çetin, eski Başbakan Yardımcısı Necmettin Cevheri, eski bakanlar Hamdi Üçpınarlar, Necmettin Cevheri, Esat Kıratlıoğlu, Turhan Tayan, Köksal Toptan, Cavit Çağlar gibi isimler ise Demirel’i son yolculuğunda yine yalnız bırakmadı.
İnönü’nün torunu cenazede
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve milletvekilleri Deniz Baykal, Muharrem İnce, İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan, eski CHP milletvekilleri Emrehan Halıcı, Mehmet Haberal, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz de cenazedeydi.
Demirel’in yolsuzluk suçlamasıyla hapse mahkum edilen yeğeni Murat Demirel de törende yer almadı.
Cenazeye çelenk gönderen bazı isimler ise şöyle:
Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Türk Silahlı Kuvvetleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, Sayıştay Başkanlığı, Yargıtay Başkanlığı, Denktaş Ailesi, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Gine Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Makedonya Cumhuriyeti Meclis Başkanı, Filipinler Büyükelçiliği, Sırbistan Büyükelçiliği, Türk Konseyi Genel Sekreterliği, İTÜ Rektörlüğü, Beşiktaş Spor Kulübü, Cem Uzan, İnönü Vakfı, Doğramacı ailesi, Eisenhower Fellowships, İş Bankası, Galatasaray Eğitim Vakfı, Boyner, Çarmıklı Holding, Metin Feyzioğlu, Halit Kıvanç, Erol Evgin, İbrahim Tatlıses.
Tabut ile selfie
Cenaze namazından önce bazı vatandaşların Demirel’in naaşı ile selfie çekmeye çalıştı. Cenazeye 8 bini aşkın kişinin katıldığı öğrenildi. Törende baygınlık geçiren bir kişiye sağlık ekipleri müdahale etti. Bazı işportacılar fört şapka sattı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adamını, halkı, halkın, uğurladı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nuri Alço: Yeşilçam'ın En Sapık İki Adamını Getirmişsin Rhytia Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2012 17:49
Bu Adam Tuvalet Adamını Öğrenmemiş upriSingTech Serbest Kürsü 2 27 Ocak 2008 22:04