IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2015, 11:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HDP'nin mitingine bombalı saldırı düzenleyen zanlı:





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



HDP'nin mitingine bombalı saldırı düzenleyen zanlı: Türkiye’deki imamların arkasında namaz kılmam

HDP’nin 5 Haziran’daki Diyarbakır mitingine düzenlenen bombalı saldırı sonrasında yakalanan ve IŞİD üyesi olduğu öne sürülen Orhan G.’nin, tam 1 yıl önce, 25 Haziran 2014’te Adıyaman polisine ifade verdiği ortaya çıktı.

Oğlunun hâl ve hareketlerinden şüphelenen baba M.G., kılık kıyafetini değiştirmesi ve İslam adlı çay ocağında tanımadığı kişilerle takılması üzerine Orhan G.’nin Suriye’ye gideceğini düşündü. 2014 yılı haziran ayının başında Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran baba, oğlunun mahalle camisinin imamıyla tartışıp kavga ettiğini, cihattan bahsettiğini, cenazelere katılmadığını, İslam’ı savunmasına rağmen cami imamının arkasından namaz kılmadığını ve cuma namazına gitmediğini belirterek oğlunun IŞİD’e katılmasından endişe ettiğini söyledi. Adıyaman Emniyeti, Orhan G.’nin 25 Haziran’da ifadesini aldı. Orhan G. ifadesinde şunları söyledi:

SURİYE’DE FİTNE VAR

“Ben eskiden Kuran’ın emrettiği farzları yerine getirmediğimi düşünüyordum. Ancak yaklaşık bir senedir hayatımda değişiklikler oldu. Namaz kılmak, oruç tutmak gibi İslam’ın farzlarını yerine getirmeye başladım. Bu değişimimde herhangi bir kimsenin, bir cemaatin, grubun etkisi yoktur. Babamın bahsettiği gibi camiye giderim. Namazımı kılarım ancak imamların Kuran’daki bazı ayetlerle ile ilgili yanlış yaptıklarını düşündüğümden arkalarında namaz kılmam. Cuma namazlarına gitmem. Benim evde Suriye’de yaşanan olaylardan ve cihattan bahsettiğim hususları doğru değildir. Basında çıkan haberlerle ilgili aile halkı ile yapmış olduğumuz muhabbetlerdir. Suriye’ye gitmek gibi bir fikrim yoktur. Suriye’de de fitne olduğunu düşünüyorum. Babamın bahsettiği gibi düğünlere haram olduğunu düşündüğüm için katılmam. Ama cenazelere katılırım. Benim ailem ile yaşamış olduğum ve babamın yukarıda bahsettiği hususlar ile ilgili yaşanan görüş ayrılıklarının mezhepsel olduğunu düşünüyorum. Çünkü ailem Alevi’dir. Annem Alevi dedesi kızıdır. Ailem namaz kılmaz, oruç tutmaz. Bu hususlardan dolayı benim Müslüman olmamın gerekliliğini yerine getirmemden dolayı, namaz kılmam ve oruç tutmamdan dolayı gizlemiş oldukları kaygılardır. Ben anneme ve babama namaz ve oruç hususunda karşı çıkıyorum.”


EYLEM BİLGİSİ YOKTU

Diyarbakır Valiliği ise saldırıdan iki gün önce kaldığı otelde ‘yoklama kaçağı’ olduğu gerekçesiyle Orhan G. hakkında tutanak tutulup serbest bırakıldığı yönündeki haberle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Yoklama kaçağı işlemlerinin gereğinin yapıldığı esnada şahsın yasadışı bir eylem hazırlığında olduğuna dair tespit edilmiş bilgi mevcut değildir” denildi. m İdris EMEN


IŞİD’e katılmış

EMNİYET’teki ifadesinin ardından savcılığa sevk edilen Orhan G., daha sonra serbest bırakıldı. 2014’te Suriye’ye gidip geri gelen M.G.D. adlı bir gençle görüşen Orhan G., iddiaya göre 13 Ekim 2014’te M.G.D. ve üç arkadaşıyla birlikte Tel Abyad’a giderek IŞİD’e katıldı. Araştırmalara göre Adıyaman’dan yaklaşık 50 kişi Suriye’ye gitti. 3’ü Suriye’de hayatını kaybetti, 5’i Adıyaman’a geri döndü. Resmi rakamlara göre ise Adıyaman’dan 20 kişi cihatçı gruplara katıldı. IŞİD’e katılan gençlerin bir araya geldiği ve üstü mescit olarak kullanılan ‘İslam’ adlı çay ocağı, ailelerin şikâyeti üzerine iki kez polis tarafından basılırken ruhsatsız olduğu için kapatıldı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Haziran 2015, 11:37   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: HDP'nin mitingine bombalı saldırı düzenleyen zanlı:




tipe bak yav bu gençlerde ki işid merakı nedir piskopatlaşan bi nesil var.

 

 

Etiketler
bombalı, düzenleyen, hdpnin, mitingine, saldırı, zanlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yağmur Atacan'a silahlı saldırı düzenleyen saldırgan yakalandı AngeL Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2014 17:32
Suriye'de bombalı saldırı PassioN Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2012 17:54
Üniversiteye bombalı saldırı PassioN Haber Arşivi 0 04 Mayıs 2012 20:54
Topkapı Sarayı'nda dün silahlı saldırı düzenleyen Libyalı saldırganın yeni görüntüler Sevda Haber Arşivi 0 01 Aralık 2011 14:59
Afganistan'da bombalı saldırı: 1 ölü Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Şubat 2009 21:09