IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
5Beğeni(ler)
  • 1 Post By SLyther
  • 2 Post By yeLda
  • 1 Post By SLyther
  • 1 Post By Melodram

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Haziran 2015, 17:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doğu Türkistan'da Çin zulmü Ramazan ayında da devam ediyor




Gazze için yananların, Esma için ağlayanların çok değil 1 damla gözyaşı da Türkmen için dökmelerini beklemek çok mu?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Seyit Tümtürk, Çin hükümeti tarafından Uygun Türklerine oruç tutmayı yasakladığını, gıda maddesi satan Doğu Türkistanlı esnafa işyerinde 6 çeşit içki bulundurulma zorunluluğu getirildiğini söyledi. Bunu yapmayanların tutuklandığını kaydeden Tümtürk, şunları söyledi: "Bunlarla da yetinmeyen Çin hükümeti, Müslümanların bulundukları bölgede içki festivali düzenleyerek Doğu Türkistanlı gençlere bu festivale katılma zorunluluğu getirmiştir. Gizli gizli de olsa oruç tutanların belirlenmesi amacı ile baskı ve zulmü arttırmıştır. 22 Haziran‘da, Doğu Türkistan'ın Kaşgar vilayetinde olaylar meydana geldiği ve 18 Uygur kardeşimizin de şehit edildiği bilgisi bize ulaştı. Uluslararası camianın, İslam İşbirliği Örgütü'nün, Çin'in İslam dinine karşı açmış olduğu bu savaşa dur demesi gerekir. Yine biz Türkiye'de mevcut hükümete ve önümüzde kurulacak hükümete de bunu söylemek istiyoruz. Doğu Türkistan meselesi Türkiye'nin namusudur. Bir insanlık meselesidir. Derhal bu konuda girişimde bulunulmasını acilen talep ediyoruz




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Şincan'ın güneybatısındaki Kaşgar bölgesinde Pazartesi günü yaşanan olayda resmi makamlar ölü sayısını 18 olarak açıklarken, yerel kaynaklar rakamın 28 olduğunu belirtiyor.

Olaylar ilk olarak bir aracın Şincan bölgesindeki bir polis kontrol noktasında meydana geldi. İddiaya göre kontrol noktasında bir otomobilin hızlı bir şekilde geçmeye çalışması sonrasında araç bir polis memuruna çarparak bacağını kırdılar. İddiaya göre araçtakiler olay yerine hızla gelen iki polis memurunu bıçakla öldürdü. Olay sonrası bölgeye gelen silahlı destek ekibinin etrafta ateş açarak en az 15 kişiyi öldürdüğü belirtti. Olayın başlangıcında geçen arabanın da Kızılsu Kırgız menşeli plakası olduğu belirtildi.

Çin polisi, işgal altındaki Doğu Türkistan'da şüpheli gördüğü Uygurlara ateş etme yetkisine sahip. Geçtiğimiz günlerde de Guma kasabasında nehir kenarında bir araya gelen sekiz Uygur Türkü polis tarafından şüpheli bulunarak katledilmişti.

ÇİN, UYGUR'DA NAMAZ VE ORUCU YASAKLADI

Çin yetkileri, olay terör diye nitelerken Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Abdulehed Er yaptığı yazıyı açıklamada yapılanın Müslümanlara yönelik bir saldırı olduğunu belirtti.

Doğu Türkistan'da Uygur Müslümanların dini vecibeleri yerine getirmeye izin verilmezken; Çin özellikle oruç tutmayı, camilerde namaz kılmayı yasakladı. Uygur erkeklerin sakal bırakması ve kadınların başörtü takması yasaklandı, hicap ve tesettürlü kadınlar hicapları açmaya zorlanıyor ve kabul etmeyenler para cezası veriyor ve hapse atılıyor.

OLAYIN NEDENİ: TESETTÜRLÜ KADINLARIN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ

Abdulehed Er, yaşanan olayın, tesettürlü olan eşleri gözaltına alınan bir grup Uygurun polisler ile yaşadığı gerginlik sonrası başladığını duyurdu. Eşlerinin serbest bırakılmasını isteyen gruba polis müdahale edince olaylar başladı. Abdulehed Er, Çin'in Uygur Türklerine dini ve milli özgürlük tanıması halinde bölgede hiçbir olayın yaşanmayacağını; bu olmadığı için Çin yönetiminin olayları ölümler ile kapatmaya çalıştığını vurguladı.

Er, "Doğu Türkistan'da şuan hiç kimin can ve mal güvenliği yok. Her gün binlerce genç hapise atılıyor ya da öldürülüyor. Keyfi tutuklama yargısız infaz devam ediyor,.Doğu Türkistanlılar 'Ne zaman evime baskın yapılır' diye korku ve endişe içinde yaşıyorlar. Onların kendisi ve ailesini koruma savunma yetkisi yok. Başta Türkiye olmak özere, uluslararası insan hakları kuruluşları ve tüm dünya kamuoyuna, Doğu Türkistan'da yaşanan olayların son bulması için somut adım atılması noktasında girişimde bulunmaları, olaylara tepkisiz, takipsiz kalmamaları çağrısını yapıyoruz" dedi.
(DHA)

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Haziran 2015, 20:05   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Doğu Türkistan'da Çin zulmü Ramazan ayında da devam ediyor




'Urumçi'de çocuk olmak' konulu bir sempozyuma katıldığımda olayın vahametini anlamış ve zulme uğrayan kardeşlerimizin yaşadıklarından vicdanımı acıtacak seviyede haberdar olmuştum. Bir insanın haksız yere çektiği acının feryadı, bir başka insanın kalbinde yankı bulmuyorsa, insanlığın öldüğünün resmidir. Çünkü;
Acının rengi olmaz. Zulmün haklı yanı. Ölümün tarafı. Ölenin acısı da sorgulanmaz..Mısır'da zulme boyun eğmeyen onurlu Esma'nın ölümü ardından babasının yazdığı mektuba ağlamamak kadar acıdır, Esma'ya ağladı diyerek bir başka acının tarifini onun üzerinden yapmaya çalışmak. Zulüm aynı zulüm, yaşatılan sahne aynı, acı aynı acı, dinmeyen kanın rengi aynı renk.. Karakterler farklı, coğrafyalar farklı. Zulmü uygulayanların kimlikleri farklı, yitirdikleri yahut hiç sahip olamadıkları vicdanlar aynı.. En nihayetinde acı çeken insansa doğu batı diye birbirinden ayırmak mümkün mü? Yapmayın lütfen acıları kıyaslamayın. Umudum Çin'in Doğu Türkistan'a uyguladığı haksız zulmün bir an evvel son bulması.

 

Alt 29 Haziran 2015, 00:52   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Doğu Türkistan'da Çin zulmü Ramazan ayında da devam ediyor




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel bir yazı sanırım yanlış anladın yazımın başında benim tepkim ayrım yada siyaset değil bilakis televizyon ve de gazetelerde hatta sanal alemde aşırı derecede saydıklarım arasında bir nevse olsun Doğu Türkistanda yaşanan olayların gösterilmemesi bu durumdan rahatsız olduğum için yoksa dediğin gibi acının zulmun dini , rengi , ırkı asla olmaz insanı insan olduğu için sevmek ve saygı göstermek en doğal fikrimiz olmalıki dinimizde bunu emreder umarım yanlış anlamamışsındır.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 

Alt 29 Haziran 2015, 03:37   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Doğu Türkistan'da Çin zulmü Ramazan ayında da devam ediyor




Dünyada hiçbir insan dini, dili, inancı, inançsızlığı, tercihi yüzünden bir başkasının zulmü altında işkence görmeyi, ölmeyi hak etmez, böyle bir hak da olmaz zaten. Fakat şu olayları yarıştırmak, şuna şöyle konuşanlar buna neden konuşmuyor diyerek ''birlik'' vurgusu altında ayrımcılık yapmak daha çok zarar veriyor. Ne yazık ki bugün bu insanların yaşadığının aynısını, biz de kendi ülkemizde başkalarına yapıyoruz veya bir başka ülkenin insanı kendi gibi düşünmeyen binlerce kişiye bunu yapıyor. Önemli olan bir tarafın özgürlüğünü savunmak olmamalı, özgürlük bir tarafa veriliyorsa zaten adı özgürlük olmaz. Herkes için isteyeceksin ki, savunduğun, destek beklediğin şeyin anlamı olsun. Çok acı değil mi bu tablo? Bu insanlar ne istiyorlar birbirinden?

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
ayında, cin, da, devam, doğu, ediyor, ramazan, türkistanda, zulmü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğu Türkistan'da Şiddetli Deprem Rhytia Haber Arşivi 0 13 Şubat 2014 12:38
Doğu Türkistan Uygur Devleti Zen Tarih 0 06 Aralık 2012 16:15
Doğu Türkistan stonecypher Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 25 Aralık 2010 13:07
İstanbul’da “Ramazan Kandilleri”, Üç ayrı Mekânda Yanmaya Devam Ediyor Cemalizim Kültür ve Sanat 0 02 Eylül 2008 00:43