IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2015, 18:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karkamış’ta yabancı savaşçı isyanı




SURİYE ile sınır komşusu olan Gaziantep’in Karkamış İlçesi’nde, vatandaşlar sınırı geçerek IŞİD’e katılmak isteyen yabancı uyruklu kişilere isyan ediyor. Son olarak Sudan uyruklu oldukları ve sınırı geçerek IŞİD saflarına katılmak isteyen 3 kişi güvenlik güçlerince engellendi. Karkamış’ta yaşayan vatandaşlar IŞİD’e katılmak için yabancıların hemen her gün ilçelerine gelerek sınırı geçmeye çalıştıklarını ve bu durumun kendilerini tedirgin etiğini söyledi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hasan KIRMIZITAŞ/KARKAMIŞ (Gaziantep), (DHA) -

İç savaşın sürdüğü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nin IŞİD’in kontrolündeki Cerablus ilçesinin karşısında bulunan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’in Karkamış ilçesinde yaşayan vatandaşlar, hemen hemen her gün dünyanın birçok ülkesinden gelen yabancı uyruklu kişilerin IŞİD saflarına katılmak üzere ilçeye geldiğini söyledi. Son olarak dün öğleden sonra Sudan uyruklu oldukları öğrenilen üç kişi, sınırı geçmek için geldikleri Karkamış sınırındaki gümrük kapısına giderek Cerablus’a geçmek istedi. Ancak, bu kişiler güvenlik güçleri ve gümrük kapısı görevlileri tarafından geri çevrrildi. Karkamışlıların tepki göstermesi üzerine yabancı uyruklu kişiler, sınır bölgesinden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Sınıra birkaç yüz metre uzaklıkta bulunan Cerablus’a geçmek isteyen yabancıların geldiklerini ve tel örgülerden geçerek IŞİD saflarına katıldıklarını belirten vatandaşlar, "Yeter artık buna bir son verilsin. Her gün birçok yabancı ilçemize geliyor ve buradan Cerablus’a geçmek istiyor. Zaten savaş başladıktan sonra Karkamış’ta hayat durdu. Her gün dünyanın her yerinden gelen insanlar sınırın karşı tarafına geçerek IŞİD’e katılmak istiyorlar. Kim olduklarını, ne olduklarını bilmiyoruz, ailemizin ve kendimizin can güvenliğinden endişe ediyoruz" dediler.

HABERLERİ İLGİYLE İZLİYORLAR




Dün [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] IŞİD militanları tarafından sınıra mayın döşenmesi ve IŞİD militanlarının iş makineleri ile Cerablus’a[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kazıldığına şahit olan Karkamış halkı, gelişmeleri yakından takip ediyor. Televizyonlardaki haberleri dikkatle izleyen vatandaşlar, "Patlayan bombalar ve çatışmalar nedeniyle evlerimizde oturamıyoruz. Hava bombardımanı başladığında evlerimizin camları kırılıyor ve çocuklarımız büyük korku yaşıyor. Herkesin psikolojisi bozulmuş durumda. Evlerimizin tam karşısında IŞİD mayın döşüyor, hendek kazıyor. Üstelik sınıra getirip IŞİD bayrağını da diktiler. Yeter artık, bir an önce ne yapılacaksa yapılsın" dedi.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
isyanı, karkamış’ta, savaşçı, yabancı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IŞİD'de 15 bin yabancı savaşçı Seth Haber Arşivi 0 31 Ekim 2014 21:02
Türkiye'deki Antik Kentler - Karkamış AftieL Tarih 0 27 Mayıs 2014 21:29