IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Temmuz 2015, 20:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kılıçdaroğlu: Kimse ekmeği için canından olmamalı




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da twetter'den payşaştığı mesajında, "Kimse ekmeğini kazanma uğruna canından olmamalı. Manisa'daki korkunç kazada yaşamını yitiren 15 işçimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

CHP'Lİ BİÇER, KAZA YERİNE GİTTİ
CHP [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Milletvekili Dr. Yıldız Tur Biçer, 15 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili açıklama yaptı. Biçer, kazayı duyduktan kısa süre sonra olay yerine gittiğini anlatırken, kazanın süt tankeri şoförünün dikkatsizliği sonucu şerit ihlalinden kaynaklandığını söyledi. Biçer, şöyle konuştu:



"Yaralıları çevreye savrulmuş olarak gördüm. Daha sonra vefat eden işçilerin götürüldüğü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Devlet Hastanesi'ne giderek, vefat eden işçilerin aileleri ile görüştüm. Vefat edenlerin ölüm nedenleri hakkında bilgi aldım. Edindiğim bilgiye göre vefat eden 15 işçiden 14'nün kafa travması, 1 kişinin ise iç organlarının zarar görmesi neticesinde hayatını kaybettiğini öğrendim. Kaza neticesinde açık kamyonet üzerinde oturan işçiler yola savrulmuş. Bunun neticesinde ağır kafa travması yaşanmış."
DENETİMLERİN ÖNEMİNİ HATIRLATTI
Salihli'yi Gölmarmara'ya bağlayan yolun denetimsiz olduğuna dikkat çeken CHP'li vekil Biçer, "Bu yol trafiği yoğun olan bir yol. Özellikle bu yol üzerinde sigortasız çalıştırılan tarım işçileri ya traktörlerin römork kasalarında, ya da kaza yapan kamyonet gibi arkalarda bilinçsiz bir şekilde taşınıyor. Bu yolda gerekli denetimler yapılıp, önlemler alınsaydı bu kaza yaşanmazdı. Tarım işçileri her gün çalıştıkları yere giderken hayatlarını ortaya koyuyor" dedi.
SİGORTASIZ ÇALIŞIYORLARDI
Bu kazanın sigortasız tarım işçisi çalıştırma konusunu da gündeme getirdiğini dile getiren Biçer, "Kazada hayatını kaybeden tarım işçilerinin hiçbirinin sigortası yoktu. Yani sigortasız olarak tarım sektöründe işçi çalıştırılıyor. Şimdi bu kaza basit bir trafik kazası olarak gündemde yer alacak. Ama eğer bu işçilerin sigortaları olsaydı bir iş kazası niteliği kazanacak ve durum buna göre değerlendirilecekti. Ayrıca işçilerin sigortası olsaydı, hayatını kaybeden işçilerimiz İşçi Sağlığı yönetmeliğine göre taşınacak ve şuan yaşıyor olacaklardı. Bu konuda artık gerekli önlemlerin alınması gerekir. Sigortasız tarım işçisi çalıştırma konusunu en kısa sürede [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ye taşıyacağım" diye konuştu

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Temmuz 2015, 23:08   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kılıçdaroğlu: Kimse ekmeği için canından olmamalı




Bilmem kimin Bodrum kaçamağı, bilmem kimin selülit savaşı, bilmem kimin bar çıkışı ayrı arabalara binmelerinden daha önemsiz bir konu olacak ki, doğru düzgün konuşulmuyor bile. 15 insan ya, 15 insan çoğunuzun sigara parası kadar bile etmeyen ücretleri için canlarından oldular. Can güvenliği yok, iş güvencesi yok, gittiği yere kadar, olduğu kadar mı bu insanların kıymeti? Şu ülkede yoksulun ölümünü bile ölümden saymayanlar var. İşçiler olmasa, bu üç kuruş için canını hiçe sayan insanlar olmasa sen öyle oturduğun deri koltuktan ahkam kesebilir misin acaba? İş sağlığı, iş güvenliği diye bağırıp duruyoruz da, yakın tarihteki en büyük kaybımız olan Soma'dan sonra kaç işçinin hayatını kaybettiğini saymaya yeter mi nefesimiz? Hep aynı cümleler. Gerekli önlemler alınmalı, şunlar yapılmalı, ekibimiz olay yerinde müthiş çalışıyor, 3 gündür uykusuz kaldık, acılı ailesine baş sağlığı dilemeler diye uzayıp gidiyor. Ne zaman son bulacak peki? Yasaların adı var, hükmü yok. İş sağlığı ve güvenliği için uzmanlar yetiştiriliyor ama biri de işini adam gibi yapmıyor, niye? Çünkü patronlar tehdit ediyor, eh bir maaşıyla 15 değil 150 işçinin aldığı parayı çıkaran uzmanlar da göz yumuyor. Sonra bu insanlar ölünce de, ''biz denetledik ama'' ne ama?

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

 

Etiketler
canından, ekmeği, icin, kimse, kılıçdaroğlu, olmamalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Benzemez Kimse Sana’da için sürpriz karar! AngeL TV Programları 0 18 Şubat 2015 00:06
Baba Ekmeği Zindan Ekmeği Koca Ekmeği Meydan Ekmeği Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 19 Haziran 2014 21:55
Hiç kimse için... Hayal IF Ekstra 0 01 Temmuz 2010 21:13
40 YTL için canından oldu Collettivo Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2008 14:04