IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Temmuz 2015, 10:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Merkel: Çipras Yunanistan'ı duvara toslatacak




Yunanistan beş yıldan fazla süredir Başbakan Angela Merkel ve partisi Hıristiyan Demokrat Birlik‘in (CDU) en önemli gündem maddelerinden birisini oluşturuyor. Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Birliği Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası’nın yardım paketini dün halk oylamasına götüren Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’a Merkel’in çok kızdığı ortaya çıktı.

"GÖZ GÖRE GÖRE ÜLKESİNİ DUVARA TOSLATACAK
Kamuoyu önünde Yunanistan ile dayanışma mesajları veren Başbakan Merkel’in partisi CDU’nun Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Çipras’ı kastederek "Göz göre göre ülkesini duvara toslatacak" dediği belirtildi.

MERKEL KIZGIN
Spiegel'in ulaştığı bilgiye göre; hafta sonu CDU’nun Merkez Yürütme Kurulu toplantısında üst düzey partililer Merkel’e "Yunanistan ile şimdi nasıl devam edeceğiz?" sorusunu yönelttiler. Merkel’in bütün gayretlerine rağmen Çipras’ın son hamlesinden büyük hayal kırıklığı yaşadığını ve Yunan Başbakan'a çok kızgın olduğu kaydedildi.


Yunanistan’ın Euro’dan ayrılmasının sadece Avrupa için bir başarısızlık değil aynı zamanda Merkel’in liderliği için de olumsuz etki yapacağı endişesini taşıdığı kaydedildi. Kamuoyu önünde dayanışma ve istikrarın birbirine bağlı olduğunu ve Yunan halkına Avrupa’nın kapılarının açık olacağını söyleyen Başbakan Merkel’in Yunan Başbakan Çipras ve hükümeti için artık aynı şeyi düşünmediği ifade edildi.

“Yunanistan bu hükümetle Avrupa’nın temel değerlerini dikkate almıyor. İşbirliğinin temel önceliklerini ihlal ediyor“ diyen Merkel’in Çipras’ı katı tutumu ve ideolojik olduğu gerekçesiyle eleştirdiği ileri sürüldü.

"HALK BİZE GÜVENİYOR"
Çipras’ın bütün ülkeyi Rus ruleti oynamaya sevk ettiğini düşünen Merkel, Euro’da kalıp kalmama oylamasına dönüşen referandumu kamuoyunda demokratik hak olarak ifade etse de yakın çevresinde Çipras’ın adımını çok soğuk karşıladığını beyan ettiği kaydedildi. CDU’nun seçimdeki ve kamuoyu araştırma anketlerindeki başarısını hatırlatarak kendi partisindeki bazı politikacıları uyaran Alman Başbakan "Halk bize bütün sorunlara; bu Putin ile olsun, Yunanistan ile veya iklim değişikliği ile ilgili olsun, bir çözüm bulacağımız konusunda güven duyuyor" ifadelerini kullandı.


Merkel, CDU politikacılardan Yunanistan’ın olası Euro’dan ayrılmasının Almanya'da vergi verenlere maliyetleri hakkında açıklama yapmamaları uyarısında bulunduğu ifade edildi. Halkın ortaya atılan rakamlarla huzursuz edilmemesini isteyen Merkel, Yunanistan’ın referandum sonucunda Euro’dan ayrılmasının gerçekleşmesi halinde, bunun Almanya’nın bütçesine maliyetinin daha tam olarak bilinmediğini ifade ettiği kaydedildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Çipras, duvara, merkel, toslatacak, yunanistanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çipras yardım istedi! Seth Haber Arşivi 1 29 Haziran 2015 17:39
Çipras'a destek verecekler Desmont Haber Arşivi 0 14 Şubat 2015 21:39
Çipras'a sürpriz destek AngeL Haber Arşivi 0 02 Şubat 2015 18:54
Yunanistan'ın yeni Başbakanı Çipras, Başpiskopos huzurunda yemin etmedi AngeL Haber Arşivi 0 26 Ocak 2015 19:47
Merkel'in şerif önerisi Yunanistan'ı kızdırdı PassioN Haber Arşivi 0 31 Ocak 2012 20:31