IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2015, 16:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AK Parti'den PKK'ya karşı plan




AK Parti'nin özellikle Güneydoğu Anadolu'daki köylerde HDP'ye çıkan tulum oylar nedeniyle seçim sistemiyle ilgili bir çalışma başlattığı ortaya çıktı.

Kıvanç El - Ankara

Çalışma ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde, köy ve mezralardaki seçmenin şehir veya ilçe merkezlerinde oy kullanabilmesi amaçlanıyor. Böylece söz konusu köy veya mezranın hangi sandıkta oy kullandığı bilinmeyecek.




Ak Parti'nin 7 Haziran seçimleri öncesinde Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bu yönde bir başvuru yaptığı, ancak kurulun mevzuatı gerekçe göstererek talebi reddettiği de öğrenildi. Yeni hükümetin kurulmasının ardından Ak Parti'nin ilk olarak bu düzenlemeyi gündemine almayı planladığı kaydedildi. Milletvekili genel seçimlerinde özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde birçok köy ve mezrada açık oy kullanıldığı, tek partiye baskıyla halkın yönlendirildiği iddiaları nedeniyle Ak Parti seçim sistemiyle ilgili çalışma başlattı. Özellikle bazı köy ve mezralarda HDP'nin tulum çıkarmasınınn bu çalışmada etkili olduğu vurgulandı.

ÇAPRAZ VE KARMA SANDIK

Çalışmanın partide bir hukukçu ekibi tarafından yürütüldüğü öğrenilirken, Ak Parti, köy ve mezralardaki vatandaşların il veya ilçe merkezlerinde oy kullanabilmesini amaçlıyor. Üzerinde çalışılan düşünceye göre, özellikle güvenlik riski halinde, köy ve mezralardaki seçmen, ilçe veya il merkezine taşınacak. Seçmenler şehirdeki bir okulda çeşitli sandıklara dağıtılacağından sandık sonuçlarına bakılsa bile köyün veya mezranın hangi partiye oy verdiği belli olmayacak. Ak Parti bu yöntemle baskı olmaksızın "seçmen iradesinin sandığa tam olarak yansıyacağı"nı savunuyor. Ak Parti'nin 7 Haziran genel seçimleri öncesinde Yüksek Seçim Kurulu'na seçmenlerin taşınması ve il merkezlerinde oy kullanması yönünde birkaç kez başvuru yaptığı ancak YSK'nın mevzuatı gerekçe göstererek talebi reddettiği de öğrenildi.

İSTİHBARAT YSK'YA İLETİLDİ

Gelen bazı baskı ve tehdite yönelik istihbari bilgilerin de YSK'ya sunulduğu ancak hiçbir karşılık alınamadığı ifade edildi. yeni hükümetin kurulmasının ardından konunun TBMM gündemine getirilecek ilk başlıklardan biri olacağı ifade edilirken, YSK ile ilgili genel bir düzenleme paketinin de gündeme alınabileceği konuşuluyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ak, karşı, partiden, pkkya, plan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BAE'den IŞİD'e karşı 3 aşamalı plan önerisi Seth Haber Arşivi 0 28 Eylül 2014 23:05
Ozan Arif - Plan Yapmayın Plan CtrL M, N, O, Ö, P 0 21 Şubat 2014 21:32
Bloglarınız ve siteleriniz için arka plan dini gifler - Arka plan temalar.. Sevda Dini Resimler 0 16 Ekim 2012 17:50
Erdoğan'a Karşı Çıkan İlk AK Parti'li! Melodram Haber Arşivi 7 08 Haziran 2012 20:27
Fidyecilerden plan içinde plan Lucifer Haber Arşivi 0 01 Nisan 2010 18:25