IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2015, 16:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HDP'nin kapısı açık




HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun erken seçimi telafuz etmemesi gerektiğini söyleyerek, "Kırmızı çizgi siyasetimiz yok. Her seçeneğe kapımız açık. Hükümet kurma sürecinde bize doğrudan ve dolaylı bir rol düşerse bu rolü yerine getirmek için tereddüt etmeyiz" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, beraberindeki HDP Van Milletvekileri Selami Özyaşar ve Remzi Özgökçe ile birlikte Van Büyükşehir Belediye Başkanı DBP’li Bekir Kaya ve Eş Başkan Hatice Çoban’ı ziyaret etti. Burada basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplayan Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, bir an önce koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğini söyledi.




HERKES GÖREVİNİ YAPMALI

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun erken seçimi dillendirmesinin doğru olmadığını belirten Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Olması gerken bu değil. Davutoğlu’nun görevi koalisyonu denemek ve zorlamaktır. Halk 7 Hazirada tek başına iktidar şansı vermemiş, koalisyon istemiştir. Bundan dolayı Davutoğlu’nun erken seçimin adını bile anmaması ve telafuz bile etmemesi gerekir. Çözümsüz mü kalınmış erken seçim telafuz ediliyor. Bu yanlıştır ve seçmen iradesine karşı yapılmış haksızlıktır. Davutoğlu’nun görevini yerine getirmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetki vermesi gerekir. Cumhurbaşkanı’nın görevi erken seçim için kamuoyunu hazırlamak değildir. Malesef liderler ve kurumlar görevini yapmıyor. Herkes kendi görevini yapmalı. Şu anda siyasette bir tıkanma yoktur. AKP şuan açık bir biçimde erken seçimi desteklemese de, koalisyon kurma çalışmalarını yeterince hızlandırmıyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan sorun çıkarmamalı."

BİZE NE DÜŞERSE HAZIRIZ

Hiçbir koalisyon seçeneğine kapılarını kapatmadıklarını belirten Eş Genel Başkan Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Biz bu zamana kadar sorun yaratmak değil çözmek için siyaset yaptık. Köklenmiş, kemikleşmiş bir dizi sorunu çözmek için görevi üstledik. Hükümet kurma sürecinde bize doğrudan ve dolaylı bir rol düşerse bu rolü yerine getirmek için tereddüt etmeyiz. Biz bu kadar tereddütsüz yaklaşırken, iktidar olan ve olmayan sistem partileri bize karşı bizim gibi sami ve sorun çözücü davramıyorlar. İlkelerimiz ve programımız çerçevesinde halkımız ne istiyorsa bunu yerin getiririz. AKP ve MHP kırmızı çizgi siyaseti izliyor. HDP’ye karşı yok sayma siyaseti izleniyor. AKP ve MHP kriz içersinde. MHP çağdışı kalmış Türkiye siyasi tarihinin karanlığına gömülmesi geken bir anlayışla hareket ediyor. Kimse HDP’nin varlığı ve gücünü reddetme lüksüne sahip değil. HDP bugün ve yarının siyasi merkezi gerçeğin değiştiemezsiniz. AKP’nin koalisyon için iki seçeneği var ve bunlar üzerinde tartışıyor. AKP-MHP ve AKP-CHP. Davutoğlu HDP ile mümkün değil diyor. Bizim tek sınırımız ilkeler ve programımızdır. Bunlar da barış, demokrasi ve adalettir."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acık, hdpnin, kapısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Refah Sınır Kapısı 1 gün daha açık Seth Haber Arşivi 0 23 Aralık 2014 11:19
Açık kalmış bir kalp kapısı .. Amelia Aşk ve Sevgi Köşesi 0 05 Haziran 2014 19:30
Müze kapısı açık System Haber Arşivi 0 05 Eylül 2010 14:16