IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Temmuz 2015, 13:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Faciaya ramak kala




İzmir'de bilinen bir kargo şirketine ait kamyon az kalsın 60 kişiye mezar olacaktı. Kamyondan gelen sesler üzerine harekete geçen polis inanılmaz manzarayla karşılaştı. Olay yerine gelen kamyon sahibi ise gördükleri karşısında büyük şok yaşadı.


İzmir’de Ege Üniversitesi Hastanesi kavşağında park halinde duran ve bir kargo şirketine ait olan kamyondan şüphelenen Bornova Asayiş Şube ekipleri, yanına gittikleri kamyonu incelemeye başladı. İçerisinden sesler gelmesi üzerine ekipler, kamyonun kasasını kapısındaki plastik kelepçeyi kopararak açtı.

FACİAYA RAMAK KALMIŞTI



Kamyonun kasa kapısının açılmasıyla, içeride adeta baygınlık geçiren 20’si çocuk Suriye ve Filistin uyruklu 60 göçmen, kendilerini can havliyle dışarı atmaya çalıştı. Kaçmamaları için inmelerine izin verilmeyen göçmenlerden baygınlık geçirenler, polis kontrolü altında kamyondan indirildi ve temiz hava almaları sağlandı. Plaka sorgusundan kamyon sahibinin kimlik bilgilerine ulaşan polis, telefonla aradığı aracın sahibi H.B.’yi olay yerine çağırdı. Olay yerindeki ilk sorgularında Mersin’den İzmir’e geldiklerini belirten göçmenler, Bornova’dan geçtikten sonra Pınarbaşı tarafında toplanan bir grubu daha alıp çevre yolundan Çeşme’ye gitmeyi planladıklarını, yurtdışına çıkış karşılığı insan tacirlerine kişi başı 5 bin dolar ödediklerini söyledi.


ARAÇ PARK YERİNDEN ÇALINMIŞ

H.B., kargo aracının şehir dışından aldığı yükleri akşam üzeri İzmir’e getirdikten sonra kargo şirketinin parkına çekildiğini, kamyonun araç parkından nasıl ve kimler tarafından çıkarıldığını ise bilmediğini söyledi. Kamyonu park yerinden izinsiz kaçıran kişinin ise mazotun bitmesi üzerine kamyonu kavşakta bırakıp kendisine ait cep telefonunu da kırdığı ve olay yerinden kaçtığı belirlendi. Göçmenler Yabancılar Şube Müdürlüğü’nün Geri Gönderme Merkezi’ne götürülürken, polis şimdi kamyonun kargo şirketine ait parktan kimler tarafından nasıl çalındığını ve kamyon şoförün kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

HEM DENİZDE HEM DE KARADA FACİA

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde tekneleri alabora olan Suriye uyruklu 60 göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Bozburun Mahallesi’ndeki bir koydan Yunan adalarına geçmek için sabaha karşı yola çıkan kaçakları taşıyan tekne su almaya başladı. Bir süre sonra alabora olan teknedeki kaçakları, bölgede devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı’na bağlı bot fark etti. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu Suriyeli 60 kaçak, kurtarıldıktan sonra grup komutanlığına götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

GÖÇMENLERİ YOLA BIRAKIP KAÇTI

Öte yandan Hisarönü Mahallesi’nin Lindos mevkisinde de jandarma kontrol noktasında “Dur” ihtarına uymayan bir kamyonet kaçmaya başladı. Ekiplerin takip ettiği aracın şoförü, Balıkaşıran mevkisinde 35 göçmeni bırakarak Datça yönüne kaçtı. Çevrede saklanmaya çalışan 4’ü kadın, 9’u çocuk 38 Suriyeli göçmen, jandarma tarafından bulunarak Datça Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Yunanistan’ın Simi Adası’na gitmek üzere araç sürücüsü ile kişi başı bin dolar karşılığı anlaştıkları öğrenilen göçmenlerin, ifade işlemlerinin ardından Suriyelilerin bulunduğu en yakın kampa gönderileceği belirtildi. Jandarma, aracın sürücüsü olduğu belirlenen 29 yaşındaki F.G.’nin (29) yakalanması için de çalışma başlattı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
faciaya, kala, ramak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Benzin istasyonunda faciaya ramak kala Lucifer Haber Arşivi 0 10 Haziran 2015 19:24
Faciaya ramak kala . LeyLa Haber Arşivi 0 11 Kasım 2011 11:20
Çorlu'da Faciaya Ramak Kala! Düş Haber Arşivi 0 10 Eylül 2011 14:41