IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Temmuz 2015, 11:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bahçeli'den flaş açıklama





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı koalisyon görüşmesinin ardından gece yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, "Türkiye’nin bugünkü şartlarında AKP ile CHP’nin bir koalisyon hükümeti kurması daha fazla vakit kaybetmeksizin sağlanmalıdır. Partimiz bundan sonraki aşamalarda ülke çıkarına olmak kaydıyla, her türlü diyalog ve görüşmeden elbette kaçınmayacaktır" dedi.


Bahçeli'nin EtikHaber'e yapmış olduğu yazılı açıklama şu şekilde:

Karşılıklı nezaket ve iyi niyet temelinde yapılan bu görüşme yararlı, dostane ve samimi bir ortamda tecelli etmiştir. İki partinin ülkemizin öncelikli ve can alıcı meselelerine bakışı ayrı ayrı ele alınmış ve görüşülmüştür. Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması iki partinin ortak beklenti ve isteğidir.

Ancak Milliyetçi Hareket Partisi’nin 7 Haziran akşamından itibaren tayin ve tespit ettiği siyasi tutumunda bir değişiklik olmadığı muhataplarına açık ve dürüst bir üslupla iletilmiştir.

PARTİMİZE ANA MUHALEFET GÖREVİ...

Türk milletinin partimize şimdilik ana muhalefet görevini layık gördüğü tartışma götürmez bir gerçektir. Bu itibarla koalisyon seçeneklerinin TBMM’de grubu bulunan diğer üç parti arasında aranması bugünkü ortamda en makul ve doğru olanıdır. AKP’nin muhtemel bir koalisyon hükümetinin yapıcı ve kurucu ortağı olarak aziz milletimizin verdiği mesajı isabetle okuyup anlamlandırması kaçınılmaz bir zorunluluktur.

Özellikle çözülme sürecinin devam ve temini konusunda siyasi taahhüt ve güvence veren, bu hususta titizlikle hassasiyet gösteren partilerin muhtemel bir koalisyon ortaklığında yer almaları başlıca çıkar yoldur. Türk milleti her türlü risk ve tehlikesine rağmen ısrarla sürdürülen, inatla savunulan çözülme sürecinin amaç, kapsam ve uygulamasını net olarak görmek ve bilmek istemektedir.

EN UYGUN KOALİSYON PARTNERİ HDP

Bunu da en iyi icra ve ifa edecek olanlar sürecin ana aktör ve sempatizanı olan partilerdir.
Bir koalisyon hükümetinde bulunması gereken uzun ömürlülük, uyum, istikrar ve mutabakat ancak bu şartlar altında vuku bulacaktır.
AKP’nin en uygun koalisyon partneri hiç kuşkusuz HDP’dir.

AKP-CHP ORTAKLIĞI

Bu iki partinin toplam milletvekili sayısı 338 olup süreçle ilgili hedef ve politikaları hayata geçirmek için yeterlidir.
Şayet daha geniş tabanlı bir koalisyon kurulması arzulanıyorsa; AKP ile CHP hükümetinin önünde ilkesel zeminde herhangi bir engel ve zorlayıcı hal bulunmamaktadır. AKP-CHP ortaklığının toplam oy oranı yüzde 65,82; milletvekili sayısı ise 390 olup, bu kapsamda Türkiye’nin acil ve bekleyen sorunlarının çözülmesi imkan dahilindedir.

AKP VE CHP VAKİT KAYBETMEDEN KOALİSYON KURMALI

Türkiye’nin bugünkü şartlarında AKP ile CHP’nin bir koalisyon hükümeti kurması daha fazla vakit kaybetmeksizin sağlanmalıdır.
Bu da yeterli görülmüyorsa; tesis edilecek ortaklığa HDP’de ilave edilmeli, toplamda yüzde 78,94 oy oranı ve 470 milletvekili sayısıyla üç partili bir koalisyon hükümeti derhal inşa edilmelidir.

'SAVAŞ KOALİSYONU' DİYENLER...

Böylelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Haziran öncesinde meydanlardan dillendirdiği ve talep ettiği 400 milletvekili aşılmış ve gerçekleşmiş olacaktır. AKP-MHP arasında “savaş koalisyonu” kurulacak diyerek yaygara koparıp gürültü kirliliğine yol açan çürük ve çeyrek gazeteci ve yazarların sözde “barış ve çözüm koalisyonuna” destek vermeleri de eşyanın tabiatına uygundur.

MHP BARİYER OLMAYACAKTIR

Milliyetçi Hareket Partisi’ni kin ve husumet kuşatması altına almak için ellerini ovuşturan, siyasi ve ideolojik yığınak yapanlar unutmasınlar ki, AKP-CHP veya HDP takviyeli bir koalisyon kurulması önünde engelleyici, köstekleyici, sekteye uğratıcı herhangi bir bariyer olmayacaktır.

Bölgesel ve küresel gelişmelerin aleyhimize döndüğü bir zemin ve zaman aralığında gecikmeksizin bir koalisyon hükümetinin kurulması birbirine ruhen ve ahlaken uyan partiler arasında sağlanmalıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi bu kapsamda hem AKP’ye hem de diğerlerine başarılar dilemektedir. Partimiz bundan sonraki aşamalarda ülke çıkarına olmak kaydıyla, her türlü diyalog ve görüşmeden elbette kaçınmayacaktır. Şu da çok iyi anlaşılmalıdır ki, Milliyetçi Hareket Partisi iktidardan uzak durmak için yapay ve boş bahanelere sığınacak kadar hazırlıksız ve korkak değildir.

Türk milleti partimize en az 276 milletvekili vermek yerine 80 milletvekilini uygun görmüş ve ana muhalefetle yetkilendirmiştir.
Biz bunun şuurundayız.

Son tahlilde partimizi ziyaret ederek açık yüreklilikle değerlendirmelerde bulunan, görüşlerini açıklayan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyorum.

Unutulmasın ki, Milliyetçi Hareket Partisi önce ülkem ve milletim; sonra partim ve ben ilkesinden taviz vermeyecek, bilhassa 7 Haziran’dan itibaren ortaya koyduğu, 46 yıllık şerefli geçmişiyle ters düşmeyen kırmızı çizgilerini çiğnemeyecektir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklama, bahceliden, flaş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bahçeli'den gazetecilere açıklama AngeL Haber Arşivi 0 13 Ocak 2015 12:50
MGK'dan flaş açıklama! Desmont Haber Arşivi 0 04 Aralık 2014 18:01
Bahçeli'den asansör faciasıyla ilgili açıklama Seth Haber Arşivi 0 08 Eylül 2014 00:22