IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Dünya saldırıyı böyle gördü (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/699129-dunya-saldiriyi-boyle-gordu.html)

Seth 20 Temmuz 2015 16:34

Dünya saldırıyı böyle gördü
 
28 kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişinin yaralandığı Suruç saldırısı sadece Türkiye'nin değil dünyanın da gündeminde... Haber ajansları tarafından geçilen sıcak gelişmelerde 2 Türk yetkilinin Reuters haber ajansına yaptığı açıklamaya göre deliller IŞİD'i işaret ediyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"Türkiye’nin sınır kentinde bombalı saldırıda 28 kişi öldü" Bilgisini veren AFP haber ajansı Suriye sınırında gerçekleşen saldırının bir intihar saldırısı olduğu ve saldırıda terör örgütü IŞİD’in parmağı olduğunun iddia edildiğini belirtiyor.

AFP haber ajansı Türk televizyonlarında yer alan görüntülerde yerde bir çok cansız bedenin yattığını zeminin kanla kaplı olduğunu ifade ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından bir terör saldırısı olduğunun belirtildiği bilgisini de paylaşan ajans, saldırıda 28 kişinin öldüğünü 100 kişinin yaralandığını da belirtiyor.

AP haber ajansın da Gündeminde önemli bir yer tutan Suruç saldırısı ajansın gündem sıralamasında ikinci sırada yer aldı. “Bugünle ilgili bilmeniz gereken 10 madde” başlığıyla verilen önemli olaylarda Türkiye’deki terör saldırısı ikinci sırada haberleştirildi.

"DELİLLER IŞİD’İ GÖSTERİYOR"

Reuters haber ajansı da saldırıdaki IŞİD iddiasına çoğunlukla yer verdi. Ajansa konuşan iki Türk yetkilinin saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirilen bir intihar saldırısı olduğuna dair deliller olduğunu söyledikleri yönünde bir bilgi paylaştı. Ajansa göre yetkililerden biri, "Patlamanın bir intihar saldırısı olduğuna dair kanıtlar var. Bu Niğde'de daha önce IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından ikinci bir saldırı oldu" dedi.

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 2014 yılında güvenlik güçlerine yönelik yapılan saldırıda bir asker ve bir polis hayatını kaybetmişti.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net