IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2015, 20:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu'ndan Suruç açıklaması




Başbakan Davutoğlu'ndan Suruç açıklamaları... Davutoğlu, "Soruşturmalarımızın büyük ihtimalle istikameti, DEAŞ saldırısı olduğu yönünde. Biz bu saldırının bütün Türkiye'ye dönük olduğunu söylüyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu, tüm liderleri teröre karşı ortak deklarasyona imza atmaya çağırdı.

Davutoğlu, bir cenazenin vücut bütünlüğünün bozulduğunu, bu nedenle canlı bomba ihtimalinin ağır bastığını kaydetti. Otopsi ile belli olacak.



Son derece üzüntü verici iki terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık.

Sabah 30 vatandaşımızı kaybettik.

Öğleden sonra 1 askerimizi şehit verdik.

Ailelerine tek tek taziyelerime sunuyorum. bugün bu ailelerin ocağına düşmüş acı hepimizin ocağına düştü. Bayram sevincini yaşayamaz hale geldik.

30 ÖLÜ, 104 YARALI

Saldırıda 30 vatandaşımızı kaybettik. 104 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan 74’ü hastaneye intikal edecek şekilde yaralıydı. Bu yaralılarımızdan 31’i taburcu edildi, 43’ü hastanede. 10’u ameliyat halinde, 9’u da yoğun bakımda. 12:02’de çağrı alınır alınmaz, 12:17-18 civarında hastaneye ambulanslarımız intikal etti. Şu anda da ambulans helikopterlerimiz, bir yaralımızı Diyarbakır’a bir yaralımızı da Malatya’ya intikal ettiriyorlar.

Ambulanslar, ambulans uçakları, ambulans uçaklarıyla hızla ulaştırmaya çalıştık.

Başbakanlıkta bir kriz masası oluşturduk. 3 Bakanımız olay yerine intikal ettiler. Şanlıurfa Suruç'ta incelemelere başladılar. Genel Başkan Yardımcılarımız, milletvekillerimiz de bu olaya en net tavrımızı göstermek için orada bulunuyorlar.

VAHŞİCE, LANETLİYORUZ...

Büyük ihtimalle canlı bombayla gerçekleşen vahşice, lanet ettiğimiz, lanet etmeyle kalmayıp sorumluları bulup cezalandırma iradesine sahip olduğumuz terör olayıyla karşı karşıyayız.

SALDIRININ HEDEFİ TÜRKİYE

Gerek Suruç gerek adıyaman'da askerlerimize yönelik saldırıda hepsinin hedefi Türkiye'dir. Bu saldırı Türkiye'yedir. Türkiye'nin huzura, Türkiye'deki kamu düzenine yöneliktir. Bu saldırı hepimizedir.

ZAMANLAMASINA BAKILINCA...

Zamanlamasına bakıldığında, tam bayram sonrasında, Türkiye’de çevre ülklelerinin hepsinde görülmemiş olan, 7 Haziran sonrası ortaya çıkan tablo çerçevesinde bir çalışma yürütülecekken, hükümet ortaklığı çalışmaları varken, bu saldırının yapılması bütün ülkeye yapıldığının göstergesidir.

Kim, nerede yapmış olursa olsun ortak bir tutum sergileme zamanıdır.

BÜYÜK İHTİMALLE İSTİKAMETİ DEAŞ

Soruşturmalarımızın büyük ihtimalle istikameti, DEAŞ saldırısı olduğu yönünde. Biz bu saldırının bütün Türkiye'ye dönük olduğunu söylüyoruz

DEAŞ'ın Paris'te yaptığı saldırıda nasıl birliktelik söz konusu olmuşsa bu saldırı karşısında da ortak tutum sergilemenin tam vaktidir. Bu saldırıyı kimler yapmışsa tüm ülkenin omuz omuza mücadele yapma kararlılığını göstermeliyiz.

4 PARTİYE ÇAĞRI YAPMAK İSTİYORUM

4 partiye çağrı yapmak istiyorum. 4 Genel Başkan bir araya gelerek ortak bir deklarasyona imza atalım. Bu saldırının hedefi Türkiye’dir, Türk demokrasisidir diyorsak, şimdi dört genel başkanın da bir araya gelerek ortak deklarasyona imza atmamız lazım. Ben bunu yapmaya hazırım. Nerede ne tavır almak gerekiyorsa alacağız. Bu deklarasyonla hem terör örgütlerine karşı hem dünyaya en doğru mesajı vermiş oluruz.

MEDYAYA MESAJ

Basın özgürlüğü esastır. Haber alma özgürlüğü kutsaldır. Ama tam da böyle kritik günlerde, rahmetli başsavcımızın şehit edildiği günde yaptığım çağrıyı yapmak istiyorum. Bütün özgürlükler önemlidir, ama en büyüğü hayat özgürlüğüdür. Bu yaşama özgürlüğüne karşı tavır sergilendiği zaman medyamızın hep beraber bu tavra karşı ortak bir duyarlılık şekilde davranması, panik havasına katkıda bulunulmaması medyanın da sorumluluğudur. Bütün medya kuruluşlarımıza çağrıda bulunuyorum, gün bugündür. Hepimizin insan canını hayatı koruma yönünde buna kast edenlere karşı ortak tavır alma yönünde, medyamıza inancım tamdır.

BEŞİNCİ MESAJIM İSTİSMAR ETMEK İSTEYENLERE...

Beşinci mesajım bu olayı istismar etmek isteyenlere yöneliktir. Gerek Ak parti, gerek hükümetimizi DEAŞ’ı desteklemekle suçlayanlara, sanal kampanya yürütenlere sesleniyorum. 10 Ekim 2013 daha DEAŞ yeni yeni oluşma sürecindeyken, Türkiye DEAŞ’ı terör örgütü ilan etmiştir.

ETNİK ÇATIŞMAYI KÖRÜKLEMEK İSTİYORLAR

Burada da bu soruşturma devam edecek. İlk bulgular canlı bomba ve DEAŞ’ı işaret eder nihayette ama soruşturma tamamlanmadan hüküm vermek zordur. Ama DEAŞ’a dönük olarak şu ana kadar, destek gibi son derece anlamsız ve son derece tehlikeli bir yalanı iftirayı atarak halkımızı kışkırtmak isteyenlere şunu söylüyorum. DEAŞ sadece Suriye’ye değil, türkiye’ye de tehdit oluşturan bir örgüttür. Türkiye gerekli tedbirleri almıştır, almaya da devam edecektir. Halkımızı sokağa çıkmaya davet edenler, provakatif haberlerle yeni çatışmalara sürüklemek isteyenler, aslında bu terör örgütüyle iş birliği yapan çevrelerdedir. Bu terör örgütü de kaos çıkarmak istiyor. Etnik çatışmayı körüklemek istiyor.

Halkımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Sağ duyuyu muhafaza ediniz.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklaması, davutoğlundan, suruc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davutoğlu'ndan Ali Babacan açıklaması AngeL Haber Arşivi 0 03 Mart 2015 20:24
Davutoğlu'ndan Suruç'ta Kobanili sığınmacılara ziyaret Seth Haber Arşivi 0 26 Kasım 2014 16:32
Davutoğlu'ndan flaş HDP açıklaması Seth Haber Arşivi 0 03 Kasım 2014 16:27
Davutoğlu'ndan bayrak açıklaması Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Ekim 2009 15:36