IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ağustos 2015, 20:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK’nın tabura attığı havan mermisi 8 yaşındaki çocuğu yaraladı




Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca Köyü yakınlarında PKK’lılar tarafından tabura atılan hava mermisi, 8 yaşındaki N.B.'ninyaralanmasına neden oldu. N.B.'nin HDP milletvekili Pervin Buldan’ın akrabası olduğu belirtildi.

Başbakanlık Koordinasyon merkezi ise küçük çocuğun yaralandığı saldırıya ilişkin fotoğrafları yayınladı.

Saldırı sonrası uçaklar havan atışlarının yapıldığı terörist hedefleri akıllı bombalarla imha etti.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)

Olay, dün akşam saatlerinde Yüksekova’ya bağlı Dağlıca Köyü’nde meydana geldi. 7’nci Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı Dağlıca Tabur Komutanlığı’na bir grup PKK’lı tarafından havan topu ve ağır makineli silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda, Tabur Komutanlığı’nda bir hasar oluşmazken, havan mermilerinden biri yakındaki evin bahçesine düştü.
HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan’ın 1994 yılında öldürülen ve Dağlıcalı olan eşi Savaş Buldan’ın amcasının torunu 8 yaşındaki Nurşin Buldan, patlayan havan mermisinin şarapnel parçalarıyla yaralandı. Askerler ve köylüler tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi’ne götürülen Nurşin Buldan tedavi altına alındı. Doktorlar bacağına isabet eden şarapnelle yaralanan Minik Nurşin’in hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.


BAŞBAKANLIK O FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi kaynakları 8 yaşındaki N.B.'nin yaralandığı saldırının detaylarını ve fotoğraflarını medya ile paylaştı. Buna göre, PKK’lı teröristler bugün saat 08.00- 08.10 saatleri arasında ve ikinci kez tekrar saat 11.25’te, Hakkari Yüksekova’daki Dağlıca Üs Bölgesi’ne havan ile silahlı saldırıda bulunuldu.

Terörist ateşlerine, Üs Bölgesinde bulunan askerler tarafından derhal ateşle karşılık verildi. Askerler tarafından açılan karşı ateş üzerine, terörist ateşleri kesildi. Söz konusu silahlı saldırılarda, üs bölgesinde herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi. Ancak saat 11.25’te, Dağlıca Üs Bölgesine yapılan ikinci havan saldırısında havan mermilerinden birisi Dağlıca Köyü içine düştü. Bunun sonucunda, anılan köyden N.B. bacağından yaralandı. Yaralı çocuğa ilk tıbbi müdahale Dağlıca Üs Bölgesi Revirinde askeri tabiplerce yapıldı ve Yüksekova Devlet Hastanesine sevk edildi. Kız çocuğunun hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi.

ŞEMDİNLİ VE ÇUKURCA’DAKİ HEDEFLER DE VURULDU

Dağlıca’da meydana gelen PKK’lı teröristlerin havan saldırıları ve küçük kızın yaralanmasının hemen ardından Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçakları 14.30-15.05 saatleri arasında havalanarak havan atışlarının yapıldığı teröristlerin bulunduğu hedefleri imha etti.

Ayrıca F-16 uçakları Şemdinli ve Çukurca’da tespit edilen anlık hedeflere de hava harekatı düzenledi. Uçaklar görevlerini başarıyla tamamlayarak üslerine döndü.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
8, attığı, Çocuğu, havan, mermisi, pkk’nın, tabura, yaraladı, yaşındaki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şanlıurfa'ya 3 havan mermisi düştü Seth Haber Arşivi 0 20 Kasım 2014 00:01
Havan mermisi eve düştü: 3 yaralı Seth Haber Arşivi 0 28 Eylül 2014 23:05
Hataya Havan Mermisi Düştü! cLaS Haber Arşivi 0 06 Ekim 2012 10:11
Patlamamış havan mermisi can aldı Angel Haber Arşivi 0 21 Eylül 2008 17:08