IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2015, 04:25   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İran'ı vurmamız gerekir




Obama: Kongre anlaşmayı onamazsa İran'ı vurmamız gerekir

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'nin, P5+1 ülkeleri ile İran arasında varılan anlaşmayı reddetmesi olasığını yorumladı.

Obama, internet üzerinden yayınlanan röportajda, ABD'deki Yahudi toplumunun P5+1 ülkeleri ile İran arasında varılan anlaşmaya dair sorularını yanıtladı.

Bu anlaşmanın, İran’ın nükleer silahı elde etmesini önlemenin en etkili yolu olduğunu belirten Obama, İran’ın aldatması halinde de ABD’nin yaptırımlar veya askeri eylemler olsun hiçbir kapasitesinden vazgeçmediğini bildirdi.

Kendisine yöneltilen eleştirilerde, "ABD’nin askeri eylemde bulunması gerekmediği, tek başına yaptırımlar uygulayıp, hatta bunları ikiye katlayabileceğinden bahsedildiğini" anımsatan Obama, uluslararası toplumun desteği alınmadan uygulanan yaptırımların etkili olmadığının daha önce görüldüğüne işaret etti.

Obama, şu anda varılan anlaşmaya yönelik uluslararası toplumunun ortaya koyduğu fikrin reddedilmesi halinde İran’ın uluslararası alanda çok büyük empati kazanacağına ve üzerindeki yaptırım baskının eriyeceğine dikkati çekti.

Bu noktada, ABD Kongresi anlaşmayı reddederse elde çok da seçenek kalmayacağını dile getiren Obama, “Bunun sonucunda da İran’ın nükleer elde etmesini önlemek için mantıklı olarak, bir tür askeri eylemde bulunmam gerekecek. Çünkü elimizde başka seçenekler pek olmayacak” diye konuştu.

"HEPİMİZ İSRAİL İLE BİR AİLEYİZ"
Obama, ayrıca, İran anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle İsrail ile tansiyonun da hızlı biçimde azalacağına inandığını ifade etti.

“Hepimiz İsrail yanlısıyız, biz aileyiz” ifadesini kullanan Obama, İsrail ile İran konusunda anlaştıkları konuların anlaşmazlıklarından daha fazla olduğunu söyledi.

Obama, İran ile varılan nükleer anlaşmanın, bu ülke ile ilişkilerin normalleştirilmesi anl***** gelmediğini de vurgulayarak, İran’ın bölgedeki istikrarsızlaştırıcı rolüne dair kaygılarını hatırlattı.

SENATO'DAN OBAMA'YA DESTEK YÜZDE 30'A ÇIKTI
Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, Senato’da İran anlaşmasını destekleyeceğini belirten senatörlerin sayısının 30’a yükseldiğini söyledi.

Kongre’nin İran ile P5+1 ülkeleri arasında varılan nihai nükleer anlaşmayı gözden geçirme süreci, 17 Eylül’de dolacak.

Obama, Kongre'den anlaşmayı reddeden bir tasarı geçerse bunu veto edeceğini söylemişti ancak, Kongre'nin iki kanadının da böyle bir tasarıyı 3’te 2 çoğunlukla geçirmesi halinde Obama’nın veto yetkisi kalkıyor.

Bu nedenle de Obama yönetimi, 3’te 2 çoğunluğu önleme noktasında lobi faaliyetlerini yoğunlaştırırken, Cumhuriyetçiler de tam aksi yönde çaba yürütüyor.

Obama’nın, vetosunu korumak için 100 sandalyeli Senato'da 34 senatörü, 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nde de 146 üyeyi ikna etmesi yeterli olacak.

Senato'da 44 sandalyeye sahip Demokratların Temsilciler Meclisi'nde 188 üyesi bulunuyor.

Ancak Temsilciler Meclisi ve Senato'da çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçilerin yanı sıra bazı Demokratlar da nükleer anlaşmaya şüpheli yaklaşıyor.

Ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gerekir, vurmamız, İranı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bazen gitmek gerekir. Luthien Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 13 Eylül 2014 14:49
Gitmek Gerekir Bazen yeLda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 7 20 Kasım 2011 00:46
Lokmaları kaç kez çiğnemek gerekir? Kalemzede Sağlık Köşesi 0 27 Ağustos 2011 09:53
Antrede Düzen Gerekir Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 23 Ağustos 2011 19:12
Bazen Zorlamak Gerekir . wHiSkEy Aşk ve Sevgi Köşesi 0 23 Aralık 2010 16:12