IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2015, 13:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İngiltere basınında haber Türkiye




İngiltere medyası Türkiye'yi yasa boğan kanlı terör saldırısına geniş yer ayırdı. Ülkenin saygın gazetelerinden Independent haberi manşetten verdi. Gazete “Barış mitinginde cinayet” başlığı ile verdiği haberi dünya sayfasında iki tam sayfa olarak işledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Patlama anında çekilmiş fotoğraf karelerinin yer aldığı haberde Independent, tüm Türk vatandaşlarının teröre karşı birlikte hareket etmelerinin önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin başkenti Ankara'da düzenlenecek 'barış' mitinginin katliama döndüğünü ve en az 95 kişinin öldüğünü duyurdu. gazete haberin detayında görgü tanıkları ve siyasi liderlerin açıklamalarına yer verdi.


Sunday Times gazetesi de birinci sayfasının sol kısmında kullandığı ve ikinci sayfasında tam sayfa olarak “Şarkı söylüyorduk ve aniden bombalar patladı” başlığı ile verdiği haberde, “barış sloganlarının bombalı intihar saldırısıyla susturulduğu ve kalabalık caddenin yerini kanlı gövdelere bıraktığı” ifadelerini kullandı.

Patlama anından fotoğrafların yer aldığı haberde, intihar bombacılarının barış isteyen solcular ve Kürt yanlısı göstericilerin mitingini hedef aldığını vurgulandı.

Ülkenin diğer bir saygın gazetesi olan Observer da, haberi “Türk barış mitingindeki bombalı saldırıda 90’dan fazla kişi öldü” başlığı ile manşetten verdi. Habere geniş yer ayıran gazete, olayın “Türkiye’nin yakın tarihindeki en kanlı saldırı” olduğunu yazdı. Gazete haberde, Türkiye'nin başkenti Ankara'da binlerce kişinin Türkiye’deki çatışmaları protesto etmek ve barış için bir araya geldiğini ancak terör saldırısında 90 kişinin hayatını kaybettiğini ve 180 kişi yaralandığını ifade etti.

Sunday Telegraph, “Bombalı saldırıda 95 kişi öldü. En kötü terörist saldırısı modern Türkiye’yi vurdu” başlığı ile verdiği haberde, Barış mitingindeki patlamanın Kasım'daki seçimlerden önce yaşandığını vurgulanarak, olayın IŞİD tarafından gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini vurguladı. Gazete haberde olay yerinden çekilen fotoğraflarla birlikte görgü tanıklarının açıklamaları ve olay yerindeki protesto sloganlarına yer verdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
basınında, haber, türkiye, İngiltere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türklere iyi haber İngiltere kaybetti Desmont Haber Arşivi 0 21 Aralık 2014 16:54
TRT Haber - Türkiye`nin Haber Kaynağı Sitene Ekle Az Bulutlu 14 Aralık 2012 Cuma İsta Zen Haber Arşivi 0 14 Aralık 2012 13:56
Türkiye’de 3. AK Parti dönemi, dünya basınında da geniş yer buldu. Sevda Haber Arşivi 0 14 Haziran 2011 16:26
Türkiye’nin Hayır’ı dünya basınında Feronia Haber Arşivi 0 10 Haziran 2010 13:06