IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2015, 14:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'li İnce: Yarından İtibaren Kurultay İçin İmzaları Toplamaya Başlıyoruz




CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında parti yönetimine sert eleştirilerde bulundu. "Yüzde 25'ten memnunsak silkelenmemiz lazım" diyen İnce, adaylık ile ilgili soruya, "CHP kurultaylarında aday olunmaz, aday gösterilir. Yarından itibaren kurultay için imzaları toplamaya başlayacağız" dedi.

İnce "Ankara'da bomba patlıyor, hükümet üstüne alınmıyor. Hükümete benzeyen bir CHP anlayışı olamaz. Ortada başarısızlık varsa çıkıp kendisini seçenlere hesabını verecek. Sizi bu delegeler seçti, toplayın olağanüstü kurultayı gelin hesabınızı verin." diye konuştu.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ortada 6 seçimin 6'sında da başarısız olan bir parti var. Türkiye'nin vicdanına sesleniyoruz: 7'nci seçimde başarılı olacağını söyleyen bir Allah'ın kulu var mı? Mesela sizin davalarınız var. Altı davayı verdiniz avukata altısını da kaybetti. Yedinci davayı verir misiniz o avukata?

"CHP'NİN BÜYÜK BİR DEĞİŞİME İHTİYACI VAR"

Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. CHP'nin de büyük bir değişime ihtiyacı var. Yenilenmeye ihtiyacı var. Bu muhalefet AKP iktidarını değiştiremiyor. O zaman yapılacak bir iş var. Muhalefeti değiştirmek..

"CUMHURİYET ELDEN GİDİYOR"

Vakti gelmiştir, bu topraklarda ciddiyet ilan etmeliyiz. Ülke elden gidiyor, Cumhuriyet elden gidiyor. Muharrem İnce'nin genel başkan olma sevdası değildir bu. Önümüzde büyük belalar var. Bu yönetim bu belaları atlatamaz diyorum. Söz vicdanların olmalıdır, sokağın olmalıdır. Bu karanlık ortamda tek umut adresi vardır. O da CHP'dir.

Bu yenilenme iki türlü sağlanır:

- Bir normal süreçteki olağan kurultayda,
- Olağanüstü kurultayda.

"SEÇİMDEN ÖNCEKİ BU TELAŞ NİYE?"

1 Kasım'da seçim var. Seçimden 15 gün önce Hakkari'de il kongresi yapılıyor. Oyumuz yüzde bir. Hangi telaş seçimden 15 gün önce il kongresine taşıyorsunuz partiyi. Seçime 21 gün kala Karaman'da neden il kongresi yapıyorsunuz? Bu telaş niye?

Delege seçimi yapılmıyor partide. Anahtar teslim paket delege yazılıyor.
Bu delegeler mevcut kurultay delegeleri sayın genel başkanımızı seçmişlerdir.
Ne oldu da kendinizi seçilen delegelerden korkar hale geldiniz.
Ben yeni seçilen delegelere de güveniyorum. Ama bu telaş neden? Kendinizi seçen delegelere neden güvenmiyorsunuz?

"ORADA OTURARAK TÜRKİYE'NİN SORUNLARINI ÇÖZEMEZSİNİZ, SADECE İSTİKŞAFİ YAPARSINIZ"

Orada oturabilirsiniz ama işe yaramaz. Türkiye'nin sorunlarını çözemezsiniz. Sadece istikşafi yaparsınız. Derdimiz istikşafi değil. Olağanüstü koşullardan başarılı çıkan bir CHP istiyoruz. Bizim kaybımız ülke. Bazılarının kaybı koltuk olabilir. Bu ülkede Atatürkçüler kendini yenilmiş hissediyor.

"HÜKÜMETE BENZEYEN BİR CHP ANLAYIŞI OLAMAZ"

Ankara'da bomba patlıyor, hükümet üstüne alınmıyor. Hükümete benzeyen bir CHP anlayışı olamaz. Ortada başarısızlık varsa çıkıp kendisini seçenlere hesabını verecek. Sizi bu delegeler seçti, toplayın olağanüstü kurultayı gelin hesabınızı verin.

Amasız bir CHP istiyoruz. Ama yok. Tavır koyacak bir CHP istiyoruz. PKK terör örgütüdür nokta. Aması falan yok. Laikliği savunamaz olduk bugün. Amasız bir laiklik savunması…

"PASOK'A BAKIN GELECEĞİMİZİ GÖRÜN"

Yunanistan'da PASOK'a bakın geleceğimizi görün. PASOK'un haline düşmek istemiyorsak bugünden önlem almalıyız. Türkiye ayrışıyor. Golü atan futbolcunun hesabını sorgulayan bir ülke olabilir mi? Bir ülkenin ortasında Kırşehir'de kitabevi yakılıyorsa ve CHP hala umut olamıyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir.

"BİR AN ÖNCE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY TOPLANSIN, SORUMLULAR HESAP VERSİN"

Herkesi ciddi olmaya davet ediyorum. Bir an önce CHP'nin olağanüstü kurultayının toplanmasının doğru olacağını düşünüyorum. Sorumlular hesap versin. Olağan kurultayımızı da bir haftaya yayalım."

CHP'DE ADAY OLUNMAZ ADAY GÖSTERİLİR

(Gazetecilerden "Genel Başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusu üzerine) "CHP kurultaylarında aday olunmaz, aday gösterilir. Gerekli imza sayısını bulan kişi aday olur. İddia sahibi bir adayım. Ben adayım diye bir şey yoktur CHP'nin tüzüğünde. Delege arkadaşlarım bana bu şansı verirlerse... Benden başka adı geçen arkadaşlar var. Onlara da haksızlık etmek istemem. Onlara da başarılar dilerim.

"DERDİMİZ GENEL BAŞKANI HIRPALAMAK DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETMEK"

Olağanüstü kurultay için yarından itibaren imza toplamaya başlayacağız. Doğrusu şudur imzaya gerek olmamasıdır. Doğrusu olağanüstü kurultayın toplanmasıdır.
Yenilik lazım partiye... Biz şu kadar imza toplarız yarışı içinde değiliz
Sayın Genel Başkan 'Madem isteğiniz var topluyorum kurultayı' derse imza toplamaktan vazgeçeriz. Dediğimiz genel başkanı hırpalamak değil çözüm üretmek.

"SABAHA KADAR AĞLAYAN İL BAŞKANIYIM, SİZCE BEN BU PARTİDEN GİDER MİYİM?"

Partinin baraja takıldığı gece sabaha kadar ağlayan il başkanıyım. Sizce ben bu partiden gider miyim? Ben misafir değilim ki gideyim. Yaşamımın bir parçası...

Bugün İstanbul'un bir ilçesinde bir belediye başkanı masa başında delege yazıyor. Hiç sandık koymadan oturuyorlar delege yazıyorlar. Böyle bir yapıdan başarı çıkmaz. Bu mevcut delegeler genel başkanı iki kez seçmiş bana daha az oy vermişler. Ben güveniyorum."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başlıyoruz, chpli, kurultay, toplamaya, yarından, ıçin, İmzaları, İnce, İtibaren


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnce Bir Bele Kavuşmak İçin taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 07 Ocak 2014 19:48
İnce Bir Bele Kavuşmak İçin Öneriler Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Ekim 2012 14:28
İnce Görünmek İçin Kıyafet Hileleri AnqeL Ah Kadınlar 0 15 Haziran 2012 13:20
2011 Yazili Aşk İmzaları - Yeni En Güzel Yazılı Aşk İmzaları Ezgi Avatar ve Smiley 0 14 Ocak 2011 23:17