IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2015, 09:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AK Parti'den 4 Sürpriz Gelebilir




Başbakanlık koltuğuna oturduktan sonra önce partisinin il kongreleri, ardından 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri için Türkiye'yi karış karış dolaşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin seçim zaferi sonrası dinlenmeye çekildi.

BAŞBAKAN TATİLDE

Başbakanlığı boyunca çok sayıda yorucu yurtdışı sehayatine de çıkan Davutoğlu'nun, pazartesi gününe kadar ailesiyle birlikte tatil yapacağı öğrenildi. Davutoğlu'nun nerede tatil yaptığı bilinmiyor. Ancak Başbakan'ın terörle mücadelede yaşanan son gelişmeleri tatilde de günlük olarak takip ederken 1 Kasım vaatlerinin takvimlendirilmesi üzerinde çalışma talimatı verdi.

Davutoğlu ve ekibi, beyannamede yer alan ancak içinin doldurulması gereken 4 konu, demokratikleşme, şeffaflık, etkin yönetim, ve Ak Parti algısı konularında hummalı bir çalışma yürütüyor. Hükümet kurulunca, bu konularda sürpriz adımlar görebiliriz. Milliyet Gazetesi'nden Serpil Çevikcan, AK Parti kulislerini yansıyan bilgileri yazdı.

DÖRT BAŞLIKTA SÜRPRİZLER GELEBİLİR

"...Davutoğlu başkanlığında sıcağı sıcağına gerçekleştirilen strateji toplantısında neyin, ne zaman yapılacağı konuşuldu. Başbakan, 1 Kasım vaatlerinin takvimlendirilmesi üzerinde çalışma talimatı verdi. Şimdi öncelik sıralaması yapılıyor. Yasa gerektirenler, kararname gerektirenler için yol haritası çiziliyor.

AK Parti vaatlerinin arkasında. Özellikle çalışanlara, emeklilere ve gençlere dönük ekonomik vaatler firesiz gerçekleştirilecek. Bunlar seçim beyannamesindeki somut başlıklar. 1 Kasım sonrasındaki AK Parti iktidarı ve siyaseten topluma vereceği mesajlar açısından bu başlıklardan çok daha önemli olanlar var. Beyannamede lafzi olarak yer alan, ancak içinin doldurulması gereken dört ana konu demokratikleşme, şeffaflık, etkin yönetim ve kamuoyunun AK Parti ve siyaset tarzına ilişkin algısı.

Davutoğlu ve ekibinin asıl bu başlıklar konusunda hummalı bir çalışma yürüttüğünü öğrendik. Hükümet kurulur kurulmaz, bu konularda, özellikle şeffaflık ve siyasi etik meselesinde sürpriz bazı adımlar görebiliriz.

BAŞKANLIK ZAMANI GELDİĞİNDE

Siyaseten çok su kaldıracak olan yeni anayasa ve münferiden başkanlık konusunun, ciddi reformlar içerecek olan bu dört başlığı gölgede bırakma riskinin olduğu açık. Bu nedenle, özellikle kısa vadede gerçekleştirilecek kimi yapısal ve ekonomik reformlarla, denge-denetleme mekanizmasını tahkim edecek bazı demokratik adımların öncelendiğini söyleyebiliriz. Başkanlık konusunun yeni anayasa bütününün bir parçası olduğu ve olgunlaştığında, yeri ve zamanı geldiğinde ele alınması gerektiği yolunda bir yaklaşımı bu pencereden okumak gerekiyor.
Ana gündemin başkanlık olduğu 7 Haziran seçim kampanyasından sonra alınan sonuçla, başkanlık konusunun tek kelime gündeme gelmediği 1 Kasım sürecinden çıkan sonucu da bu açıdan analiz etmek doğru olur.

Bu analizi, yüzde 50'ye varan bir seçim zaferinin ardından daha kolay yapabilmek mümkün.

ERDOĞAN- DAVUTOĞLU İLİŞKİSİ

Bu noktada, şimdilik başkanlık konusu üzerinden gündeme getirilen Cumhurbaşkanı-Başbakan ilişkileri meselesine gelince...Ak Parti'nin yüzde 49.5'lik başarısının bir sinerjinin eseri olduğuna kuşku yok. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın politik zekâsı, seçmen motivasyonları konusundaki hakimiyeti ile Davutoğlu'nun siyaset yapma tarzı, akılcılığı ve çalışanlığının yarattığı bir sinerji. Bu nedenle 1 Kasım'ın ardından başkanlık meselesi ekseninde Erdoğan-Davutoğlu ilişkisi üzerinden alevlendirilmeye çalışılan tartışmanın bir hükmü bulunmuyor.

Önemli testlerden geçmiş bir ilişkiden söz ediyoruz. Örneğin MİT Müsteşarı Hakan Fidan konusundaki ayrışma. Ya da Merkez Bankası tartışması. Ak Parti kongresi öncesinde 9 Eylül gecesi yaşanan liste krizi...

Bütün bunları aşıp partiyi yeniden yüzde 50'ye taşıyan bir sürece tanık olduk. Ankara'da, Ak Parti koridorlarında Erdoğan-Davutoğlu ilişkisini yakından gözlemleyenlerin penceresinden tarif şöyle yapılıyor:

"1 Kasım öncesinde kendisini yenileyen bir ilişki süreci vardı. 1 Kasım'dan sonra sağlıklı ve sağlam bir zemine oturdu."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4, ak, gelebilir, partiden, sürpriz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AK Parti'de sürpriz aday! AngeL Haber Arşivi 0 10 Şubat 2015 13:21
AK Parti kongresine sürpriz isim katıldı Seth Haber Arşivi 0 27 Aralık 2014 12:49
CHP'den AK Parti'ye sürpriz destek Seth Haber Arşivi 0 05 Temmuz 2014 15:58
Sortie'de sürpriz parti Sır Haber Arşivi 0 24 Ağustos 2013 20:30
Kardeşe Sürpriz Parti Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Mart 2012 10:48