IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2015, 13:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
FETÖ ABD’de 3.7 milyon doları hortumlamış





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Teşkilatlandığı 160 ülkede insan kaynağını eğitimden karşılayan FETÖ’ye ABD’de ağır darbe geliyor. Karanlık örgütün 26 eyaletteki 140 okulu mercek altına alındı.
ABD'de kamuoyu tarafından "Charter" olarak bilinen Fethullah Gülen okulları tartışma konusu oldu. ABD basınına yansıyan tartışmada bu okulların göç sahteciliği, federal düzeye varılan kriminal soruşturmalara konu oldukları belirtildi. Texas Puplic News Service haber sitesinde 4 Kasım'da yayımlanan haberde, Gülen okullarıyla ilgili tartışmalara yer verildi.

SAHTECİLİK

"Texas Charter Okulları İnceleme Altında" başlıklı haberde ABD vatandaşlarının ödediği vergilerle charter okullara son 20 yıl içinde 3.7 milyar dolar kaynak aktarıldığı bilgisi yer aldı.

Texas'taki Harmony Puplik Schools adlı organizasyonun, Austin, Dallas, Houston, Fort Worth ve Sanantonio'da 46 kampüs ile 28 binden fazla öğrencisinin bulunduğu belirtilen haberde, bu okullarla ilgili incelemelerde ortaya çıkan sorunlu alanlar şöyle özetlendi: "Mali kötü yönetim, göç sahteciliği, federal ve yerel soruşturmalara konu olmak, okulların testleri ile oynadıklarına dair çok sayıda kanıt olması, öğretmenlerinin niteliklerine dair ciddi sorunların bulunması ve okulların akademik faaliyet göstermemesi."

ABD medyasında yayınlanan haberde, Gülen okullarının 26 eyalette faaliyet gösterdiğine yer verilerek, 50 bin öğrenciye eğitim verdikleri ifade edildi.Ayrıca bu okulların her yıl devletten 150 milyon dolar aldıklarının altı çizildi. Gülen okulları ile ilgili devam eden FBI soruşturmasına dair haberler de basında yer almıştı. FBI, 2011'den bu yana FETÖ'nün kontrolünde olduğu düşünülen 100'den fazla okulla ilgili soruşturma yürütüyor.

MAAŞLAR HİMMET'E

Özellikle Horizon Bilim Akademisi'nin eski çalışanı Mary Addi'nin açtığı ayrımcılık davası basında geniş yer buldu. Addi'nin kocası Mustafa Emanet, mahkemeye verdiği yeminli ifadesinde, "maaşının 28 bin dolardan 42 bin dolara çıkarıldığını ve her maaş döneminde bu artış farkını nakit olarak Gülen Hareketi'ne vermesinin istendiğini" dile getirmişti.

Star

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
37, abd’de, doları, fetÖ, hortumlamış, milyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Milyon Doları Reddetti Thetis Haber Arşivi 0 25 Haziran 2012 18:35
Britney 10 milyon doları reddetti PassioN Haber Arşivi 0 10 Mart 2012 18:59
20 Milyon Doları Var Ama Taksici Luthien Haber Arşivi 0 28 Eylül 2011 10:51