IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ezgi

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2015, 09:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IŞİD'in Suriye'deki kalesi bombalandı




Fransa, Paris'i kana bulayan IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'yı bombaladı.

Paris'i kana bulayan IŞİD üyelerinden hayatta kalanlar ve onların suç ortaklarını arama çalışmaları sürerken, Fransa, terör örgütünün Suriye'deki fiili başkenti Rakka'ya bomba yağdırdı. Öte yandan, Fransa polisi tarafından 'ana şüpheli' olarak kimliği yayınlanan 26 yaşındaki Salah Abdeslam'ın, saldırı sonrası Belçika sınırında polis tarafından durdurulup salındığı ortaya çıktı.

Fransa Savunma Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'den kalktığı belirtilen 12 savaş uçağının 20 bomba bıraktığını açıkladı. Operasyonda; IŞİD'in kumanda ve kontrol merkezi, cephanelik, eğitim kampı ile militan alım merkezinin vurulduğu duyuruldu.

Cuma gecesi Paris'te 132 kişiyi katleden radikal dinci grubun hayatta kalan üyeleri ve suç ortaklarını arama çalışmaları sürüyor. Fransız polisi, ana şüpheli olarak 26 yaşındaki Salah Abdeslam'ın ismini belirledi. Abdeslam'ın saldırı sonrasında Belçika sınırında polis tarafından durdurulup salındığı bildirildi.

İddiaya göre; Cumartesi günü polis, Belçika sınırında Abdeslam'ın içinde bulunduğu aracı durdurdu. Sorgulanan ve evrakları kontrol edilen şüpheli, beraberindeki iki kişiyle birlikte salındı. Brüksel doğumlu Abdeslam için uluslararası yakalama kararı çıkarıldı.

Salah Abdeslam'in 89 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan konser salonunun yanında bulunan ve saldırganlar tarafından kullanıldığı düşünülen Polo marka siyah aracı kiraladığı sanılıyor. Bir Fransız polis yetkilisi, dünyayı şoke eden olayla ilgili tutuklamalardan en az birinin, söz konusu aracın içinde bulunan ve Belçika'dan alınan bir park bileti sayesinde gerçekleştirildiğini söyledi. Bir başka polis yetkilisi ise Paris'in banliyösü Montreuil'de bulunan ve saldırılarda kullanıldığı belirlenen bir başka araçta da üç Kalaşnikof buluduğunu söyledi.

POLİS İSİMLERİ BELİRLİYOR

Associated Press'in haberine göre; polis intihar bombacılarından ikisinin ismini daha belirledi. Kamuoyuna açıklama yapma yetkisi bulunmadığı için gizlilik kaydıyla konuşan bir yargı kaynağı, polisin, Stade de France stadyumuna yönelik saldırıyı gerçekleştiren üç intihar bombacısından birinin 20 yaşındaki Bilal Hadfi olduğunu belirlediğini aktardı.

Aynı kaynak, Voltaire Bulvarı'nda bir barın yanında kendini patlatan saldırganın ise 31 yaşındaki Brahim Abdeslam olduğunu söyledi. Brahim Abdeslam, polis tarafından salındığı ortaya çıkan Salah Abdeslam'ın ağabeyi.

FRANSA'DA BASKINLAR SÜRÜYOR

Fransa'dan son gelen haberlere göre; katliamı soruşturan polis, Paris'in banliyösü Bobigny'da baskın düzenledi. Fransız medya kuruluşları, Belçika sınırı yakınlarındaki Jeumont'ta ve güneydeki Grenoble kentinde de büyük operasyonların yapıldığını duyuruyor. Fakat operasyonların Paris saldırılarıyla ilgisi olup olmadığı henüz net değil.

Alıntı: Hürriyet

__________________
You got me G-U-I-L-T-Y
모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game
재미로 해 둬 수백 가지 거짓말
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Kasım 2015, 22:18   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IŞİD'in Suriye'deki kalesi bombalandı




Yaziklar olsun ki, turkiye, ve diger musluman ulkelerde olanlari hice gorup aldirmayan avrupa, su an kendi vatandaslarina zarar geldiginde ayakta.
Burada bile is yerimde ayni konu.. insan Bunaliyor. Evet kotu durum.. Ancak bu her gun olan bir savas. Turkiyede her gun oluyor, suriye desen kan agliyor, filistin desen goz yaslari durmuyor. avrupanin ayrimcigina yaziklar olsun
Bahanede hazir artik.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
bombalandı, iŞİdin, kalesi, suriyedeki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye'deki iç savaşta radikal dinci IŞİD örgütü Esad rejimini gölgede bıraktı. Seth Haber Arşivi 0 15 Temmuz 2014 22:51
Suriye-Türkiye sınırı bombalandı Katherina Haber Arşivi 0 09 Ağustos 2012 11:09
Suriye'deki Olaylar Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Mart 2012 18:35
Suriye'deki Olaylar Cemalizim Haber Arşivi 0 16 Mart 2012 09:58
Suriye,Yemen + Umman'da binlerce kişi gösteri yaptı.Suriye'deki gösterilerde kan aktı Sevda Haber Arşivi 0 22 Nisan 2011 20:54