IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By burcuu

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2015, 11:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Yeni ''HÜKÜMET'' Açıklaması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Davutoğlu, yeni hükümette adı geçen bakanlar için "Cumhurbaşkanıyla benim aramda her zaman çok sağlıklı bir iletişim olmuştur" dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, "kabine krizi" iddilarına "Bizim basınımız kriz çıkarmak ve bakan çıkarmak konusuna baya mahir. Benim bilmediğim krizleri, benim bilmediğim bakan isimlerini de ortaya atabiliyorlar. Tabii her türlü yorum bu anlamda yapılabilir ama Cumhurbaşkanlığı makamı ile Başbakanlık makamı arasında, Sayın Cumhurbaşkanıyla benim aramda her zaman çok sağlıklı bir iletişim olmuştur" yanıtını verdi.

Başbakan Davutoğlu, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyareti sonrası, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mali'de gerçekleştirilen otel baskınına ilişkin bir soru üzerine Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile görüştüğünü, bölgede büyükelçiliğin kriz masası oluşturduğunu söyledi.

Olayda otelde bulunan 7 Türk vatandaşından 5'inin kurtarıldığını bildiren Davutoğlu, "Diğer iki vatandaşımızla da iletişimimiz var. Sağlıkları, sıhhatleri iyi. O bakımdan bir sıkıntı yok. İnşallah onların da kurtarılması için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Dediğim gibi 7 vatandaşımızın 5'i salimen kurtarıldı. Diğer ikisini de inşallah önümüzdeki süre içerisinde kurtarma çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Saldırıyı kimin yaptığına ilişkin bir bilgisinin bulunup bulunmadığı sorusuna Davutoğlu, "Daha değil. Daha netleşen bir bilgi yok" yanıtını verdi.

YENİ HÜKÜMET ÇALIŞMALARI
"Kabinenin açıklanması sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında kriz olduğu yönünde iddialara" ilişkin bir soru üzerine Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin büyük bir olgunlukla gerçekleştiğini, şimdi de normal sürecin işlediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yemin töreninin ardından, kendisini hükümet kurmakla görevlendirdiğini hatırlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Geçmişte de bu görevlendirmeler sonrasında değişik günler içerisinde yani 4-5 gün, bir hafta sürenler de olur, Meclis Başkanı adayları ortaya çıkıyor, Meclis Başkanlığı seçimini yapacağız. Kriz meselesine gelince, vallahi bizim basınımız kriz çıkarmak ve bakan çıkarmak konusuna baya mahir. Benim bilmediğim krizleri, benim bilmediğim bakan isimlerini de ortaya atabiliyorlar. Tabii her türlü yorum bu anlamda yapılabilir ama Cumhurbaşkanlığı makamı ile Başbakanlık makamı arasında, Sayın Cumhurbaşkanıyla benim aramda her zaman çok sağlıklı bir iletişim olmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul'da programı vardı, benim de Ankara'da yürütmem gereken... İşte MYK toplantısını gerçekleştirdim. Tek tek MYK üyelerimizle istişare ettim. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız da Ankara'ya intikal ettiğinde oturup, her zaman olduğu gibi Bakanlar Kurulunu en kısa sürede açıklayacağız. Ama dediğim gibi gazeteleri okuduğumda, bazı haberleri dinlediğimde ben de hayret ediyorum. Ne kadar çabuk bakanlar tayin edilirmiş ve ne çabuk kriz çıkarılırmış. İnşallah en kısa zamanda bu Bakanlar Kurulunu açıklarız."

SURİYE'DE TÜRKMEN KÖYLERİNE SALDIRI
Başbakan Davutoğlu, bir gazetecinin "Suriye'de Türkmen köylerine yönelik kara harekatına" ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi:

"Dün gece boyu bizzat bu mesele ile ilgilendim. Son günlerde özellikle Bayırbucak bölgesinde, Suriye halkına genelde ama özelde de Türkmen kardeşlerimize dönük olarak çok yoğun bir saldırı söz konusu. Dün gece, bütün gece boyunca askeri, istihbari ve diplomatik birimlerimizle değerlendirmeler yaptık. Her şeyden önce şunu ifade etmek isterim; Bu saldırı dahi Suriye rejiminin ne kadar kanlı ve barbar olduğunu ortaya çıkarmıştır. Tamamıyla sivillere dönük bir saldırıdır. Rus uçaklarının katıldığı bilgisi de söz konusu. Onun için dün gece vakti itibarıyla Dışişleri Bakanımıza Rus Büyükelçisi'nin bakanlığa çağırılarak gerekli bilgilendirme ve gerekli girişimlerde bulunulması talimatı verdim. Gece Rusya Büyükelçisi de bu anlamda bakanlığımıza çağrıldı. Kendilerine çok açık bir ifadeyle eğer Rus Hava Kuvvetleri ve Rusya'da askeri bir mevcudiyeti DEAŞ'a karşı mücadele edecekse bunu DEAŞ'a karşı yapmalılar."

Türkiye sınırında, Suriyeli sivil halkın saldırılar karşısında Türkiye'ye yönelerek, yeni bir mülteci akımı ortaya çıkması durumunda bundan herkesin sorumlu olacağına dikkati çeken Davutoğlu, Suriye rejimini bir kez daha uyararak, Türkiye'nin Türkmen, Arap, Kürt hiç bir ayrım yapmadan sınırlarına yakın yerlerde sivillere yapılan saldırılara anında tepki verdiğini söyledi.

Bayırbucak bölgesindeki doktorlarla bizzat görüştüğünü aktaran Davutoğlu, orada bulunan Usame Ablak Hastanesi'nde de şu anda 40 Türkmenin yaralı olduğunu kaydetti.

Köy köy meselenin takibinde olunduğunu anlatan Davutoğlu, "Rusya tarafı da bu anlamda Türkiye'nin hassasiyeti olan bölgelerin, köylerin bildirilmesi konusunda da bir görüşme oldu. Birincisi, sivil halka karşı yapılan her türlü saldırıya karşıyız. İkincisi, sınır boylarımızda yeni mülteci dalgası oluşturacak saldırılara zaten karşıyız. Üçüncüsü de Bayırbucak Türkmenleri asırlarca orada yaşamış kardeşlerimizdir, diğer Suriyeliler gibi. Onlara dönük bu barbarca saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz ve bu konuda da herkesi duyarlı davranmaya bir kez daha davet ediyoruz. 'Teröre karşı mücadele veriyoruz' iddiasıyla oradaki Türkmen, Arap, Kürt kardeşlerimize dönük yapılan katliamları da kimse meşru kılamaz" değerlendirmesinde bulundu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklaması, ahmet, başbakan, davutoğlundan, hükümet, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan Davutoğlu'ndan Suriye açıklaması Lucifer Haber Arşivi 1 03 Temmuz 2015 10:58
Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar AngeL Haber Arşivi 0 14 Ocak 2015 13:32
Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan istifa yorumu Seth Haber Arşivi 0 14 Kasım 2014 16:20
Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan uyuşturucu ile mücadele hamlesi Seth Haber Arşivi 0 13 Kasım 2014 10:28
Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Kudüs telefonu Seth Haber Arşivi 0 07 Kasım 2014 15:52