IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2015, 19:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rus Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı




Rusya'nın Krasnodar şehrinde bir fuara "turist vizesi" ile gelen 60 kişilik bir gruptan iş adamlarının gözaltına alındığı bildirildi. CNNTürk'e konuşan iş adamları, "Kapı kilitli, sadece WC sırasında polis geliyor. Yiyecek, içecek, su verilmemiş durumda 14 saattir" dedi. Kanallar, son dakika gelişmesi olarak Rus büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını belirtti.


Dışişleri Bakanlığı, son günlerde Rusya'daki temsilciliklerin ve bu ülkedeki Türk şirketlerinin, protesto gösterisi adı altında fiziksel saldırılara maruz kaldıklarını üzülerek gördükleri açıkladı.
Bakanlık, Rusya'daki tüm misyonların, gösterilerin başlamasıyla birlikte, ilgili Rus makamlarıyla temas kurarak ilave güvenlik tedbirlerinin ivedilikle alınmasını talep edildiğini belirtti.
Yabancı misyonların güvenliğinin her koşulda temini, uluslararası hukuk uyarınca, ev sahibi ülkenin hukuki mükellefiyeti olduğu hatırlatıldı. Kabul edilemez bulunan bu durumdan duyulan rahatsızlık, Dışişleri Bakanlığına çağrılan Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin dikkatine getirildiği belirtildi.

Rusya, Türkiye'ye yaptırım uygulamayacağını açıklarken, Rusya'da iş görüşmeleri ve fuara katılmaya giden bir grup iş adamının gözaltına alındığı öğrenildi.


CNN TÜRK'ün konuştuğu iş adamlarından bir grup daha önce Krasnodar Yugagro tarım fuarına katılan 22 Türk firmasından toplam 60 Türk, turist olarak fuara katılmak sebebiyle göçmen bürosunca gözaltına alındılar.
Bir gün nezarette bekletilen iş adamlarından bir grup bu sabah mahkemeye çıkarıldı. Türk Büyükelçiliği'ne ulaşamadıklarını belirten iş adamları hakkında Soçi'de bir toplama kampına gönderilme ve 10 gün sonra sınırdışı kararı çıkarıldı.

CNN TÜRK'ün ulaştığı, kafilede yer alan Cenk Baykara vizeler karşılıklı kalktığından bu yana Rusya'daki bütün fuarlara turist vizesi ile gidilebildiğini belirtirken, "Daha önce hiç böyle bir muamele görmemiştik. Başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Burada rehin kaldık" dedi. Baykara, gardiyanın nezaret kapısında "Uçağı düşürdünüz alın size" dediğini söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakanlığa, büyükelçisi, çağrıldı, rus


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Büyükelçilik yetkilileri bakanlığa çağrıldı Seth Haber Arşivi 0 12 Eylül 2014 13:47
Üç bakanlığa yardımcı aranıyor PassioN Haber Arşivi 0 11 Mart 2012 17:10
İsrail Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı Feronia Haber Arşivi 0 12 Ocak 2010 12:28
Üniversitelilerden bakanlığa dava Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Eylül 2008 14:24