IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Kuzey Kore'nin Yeni Nükleer Hamlesi Uydudan Tespit Edildi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/717899-kuzey-korenin-yeni-nukleer-hamlesi-uydudan-tespit-edildi.html)

Elif 03 Aralık 2015 13:36

Kuzey Kore'nin Yeni Nükleer Hamlesi Uydudan Tespit Edildi
 
Kuzey Kore'deki nükleer deneme sahasının nisan ve kasım ayları arasında çekilen uydu görüntülerinde yeni bir tünel inşaatına başlandığı ortaya çıktı.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
BÖLGENİN UYDU GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi ABD-Kore Enstitüsü'nün internet sitesinde, Punggye-ri nükleer bölgesinin uydu görüntüleri yayımlandı.

DÖRDÜNCÜ TÜNELİN İNŞAATINA BAŞLANDI

Kuzey Kore'nin 2006'dan bu yana üç yeraltı denemesi yaptığı nükleer bölgenin nisan ve kasım ayları arasında çekilen uydu görüntülerinde, nükleer denemeler için dördüncü tünelin inşaatına başlandığı görüldü.

SON NÜKLEER DENEME ŞBAT 2013'TE YAPILDI

Kuzey Kore'nin küçük fakat büyüyen bir nükleer silah cephanesine sahip olduğu tahmin ediliyor. Ülkede en son nükleer deneme Şubat 2013'te yapılmıştı.

GÜNEY KORE İSTİHBARATI DENEMEYİ AÇIKLAMIŞTI

Güney Kore İstihbarat Servisi (NIS), Kuzey Kore'nin nükleer silah denemesi için çalışmalar yürüttüğünü öne sürmüştü. NIS, Kuzey Kore'nin dördüncü nükleer denemeyi yapma hazırlığında olduğunu kaydetmişti.

BM GÜVENLİK KONSEYİ YASAK GETİRMİŞTİ

Kuzey Kore'nin balistik füze teknolojisi geliştirmesi, BM Güvenlik Konseyi'nin 1874 sayılı kararı çerçevesinde yasaklanmıştı. Babası Kim Jong-il'in 17 Aralık'ta ölmesinin ardından iktidara gelen genç lider Kim Jong-un, Kuzey Kore'nin balistik füze ve nükleer silah hedeflerinin devam edeceğini açıklamıştı.

Kaynak: haberler.com


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net