IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2015, 12:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TÜİK’in anketini 'anten' anlayınca 1055 TL ceza geldi




BURSA’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde oturan Sevgili Çelik’e, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı tarafından Tüketici Güven Endeksi’nin hesaplanması için yapılan ankette, görevlinin ’anket’ sözünü ’anten’ olarak anladığı için katılmayan kişiye, 1055 lira idari para cezası verildi.
Işıl ARSLAN- Faruk KAHRAMAN/BURSA, (DHA)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bursa’ya 1994 yılında muş’tan göç eden ve merkez Yıldırım İlçesi Arabayatağı Mahallesi’nde oturan evli ve 3 çocuk annesi Sevgili Çelik’e TÜİK tarafından Tüketici Güven Endeksi’nin hesaplanması amacıyla yapılan Tüketici eğitim Anketi’ne katılması için 19 Haziran tarihinde bir bilgilendirme mektubu gönderildi.

Okuma-yazma ve Türkçe bilmeyen Çelik, TÜİK’ten gelen mektubu okuyamadı ve eşi Nizami Çelik’e de gelen mektuptan söz etmedi. Daha sonra TÜİK’ten bir anketör Sevgili Çelik’in anketi katılması için eve geldi. Görevliyi evine kabul etmeyerek pencereden görüşen Sevgili Çelik, iddiaya göre ’anket’ sözünü ’anten’ anladığı için anketörü geri çevirdi. TÜİK Bölge Müdürlüğü ise Sevgili Çelik’in anketör ile görüşmemesi üzerine 26 Kasım tarihinde alınan bir kararla kendisine 1055 lira idari para cezası kesti. Ceza tutanağının eve gönderilmesiyle durumu öğrendiğini belirten Sevgili Çelik’in inşaat işçisi eşi Nizam Çelik, şöyle konuştu:

"Aylar öncesi Türkiye İstatistik Kurumu tarafından kapının altından bir mektup göndermişler. Eşim de bu mektubu bana söylememiş. Daha sonra eve biri gelmiş. Eşim de görevliyi görünce kapıyı açmamış. Pencereden görevliyle konuşmaya çalışmış. Görevli ’anket’ deyince eşim bu sözü ’anten’ olarak anlamış ve görevliyi geri çevirmiş. Gerçekten memur mu, hırsız mı, dolandırıcı mı bilememiş. Her gün televizyonlardan ’Kapınıza gelen herkese itibar etmeyin’ diyorlar. Eşim de korkmuş açmamış kapıyı. Sonrasında bu ceza geldi. Bizim bu cezayı ödeyecek paramız yok. Bende daha evime kömür bile alamadım."

TÜİK Bölge Müdürü Ünal Can, yapılan anketler için TÜİK Başkanlığı’ndan bilimsel yöntemlere uygun hanelerin belirlendiğini anlatırken şöyle konuştu:

"Kurum olarak kendilerine gönderdiğimiz mektupta yaptığımız çalışmayı, ankete mazeretsiz katılımın olması halinde prosedürün nasıl işlediği anlatılıyor. Anketörümüzün verdiği bilgiye göre olayda anketi bilerek reddetme var. Biz de prosedür gereği bu idari para cezasını kesmek durumundayız. Sevgili Çelik isimli vatandaş, cezaya itiraz etmek için mahkemeye başvurabilir."

Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1055, anketini, anlayınca, anten, ceza, geldi, tl, tÜİk’in


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
RTÜK'ten Akit TV'ye ceza geldi Feronia Haber Arşivi 2 12 Kasım 2015 00:49
Anten gitti USB geldi! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Nisan 2013 13:23
Bu görüntülere ceza geldi Lucifer Haber Arşivi 0 01 Mart 2010 19:40