IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2016, 11:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan nişanlı çiftlere ilginç uyarı




Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu, evlenme hazırlıkları yapan nişanlı çiftleri uyardı. Açıklamada, nişanlılık döneminde çiftlerin el ele tutuşmaması ve baş başa kalmaması gerektiği belirtildi.


Diyanet İşleri Başkanlığı adına fetva veren kurum olarak bilinen, ’Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu’nun, çeşitli kesimlerden yöneltilen "Nişanlıların rahat görüşebilmek için nikâh kıymaları uygun mudur?" sorusuna verdiği yanıt, web sitesinde yayınlandı. Evlenmeyi diğer akitlerden ayıran özelliklerden birinin, bu akitten önce genellikle bir nişanlanma döneminin geçirilmesi olduğunun ifade edildiği yanıtta, tarafların bu süreç içinde birbirlerini daha iyi tanıdığı, karşılıklı hediyeler alınıp verildiği hatırlatılarak şöyle denildi:


'FLÖRT ETMEK, EL ELE TUTUŞMAK, BAŞ BAŞA KALMAK...'
"Bu dönemde nişanlıların mahremiyet ölçülerini gözetmek kaydıyla birbirlerini daha yakından tanımak amacıyla görüşüp konuşmalarında bir sakınca yoktur. Fakat nişanlıların flört etmeleri, dost hayatı yaşamaları, dedikoduya mahal verecek şekilde baş başa kalmaları, el ele tutuşmaları ve benzeri İslam’ın onaylamadığı davranışlardan uzak durmaları gerekir. Günümüzde gençler, gerek velilerinden izinsiz olarak gerekse velilerin bilgisi dahilinde nişanlılık döneminde güya dini hassasiyetleri gözetmek amacıyla, 'dini nikâh’ yapmakta ve sonuçta hiç de arzu edilmeyen üzücü hadiseler meydana gelmektedir. Bu tür olayların yaşanmaması için yapılan nikâh akitlerin mutlaka kayıt altına alınıp hukuki güvenceye kavuşturulması gerekir. Çünkü dindar olduğunu söyleyen gençler veya aileleri, resmi tescilin olmadığı durumlarda çok kere, aralarında akdedildiği ifade edilen akitlerin gereğini yerine getirmemekte, taraflardan biri ve genellikle kız tarafı mağdur duruma düşmektedir. Böylece, dinimizin nikahtan gözettiği ulvi gaye gerçekleşmek şöyle dursun, insanlar din adına birbirlerine zulmeder hale gelmektedirler."

'DİNİ NİKÂH' UYARISI

Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu, nikâh kıyıldığında dinen evlilik hayatının başladığı, karı-koca arasında mehir (İslam hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği/vermeyi taahhüt ettiği para veya mal), nafaka, miras gibi bir takım haklar ve sorumlulukların tahakkuk ettiğini hatırlatarak, ayrıca şu ifadelere yer verdi:
"Günümüzde bu haklar, evlilik resmen tescil ettirilmeksizin korunamadığından, evlenecek kişilerin 'resmi nikâh’ kıyılmadan 'dini nikâh’ kıydırmaları dinen uygun olmadığı gibi kanunen de yasaktır. Bu itibarla, adayların İslami ölçülere riayet ederek nişanlılık dönemini geçirmeleri, evlenmeye kesin karar vermedikçe resmi olarak kayda geçirilsin veya geçirilmesin, nikahı gerçekleştirmemeleri uygun olur."


hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çiftlere, din, dini nikah, diyanet işleri başkanlığı, ilginc, kurulundan, nişanlı, nişanlılık, yüksek, İşleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Basın Konseyi Yüksek Kurulu'ndan Başbakan'a çağrı yaSmin Haber Arşivi 0 21 Mayıs 2014 16:08
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Burce Ödev ve Tezler 0 13 Mayıs 2014 18:49
Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı Fulbright İşbirliği Programı Lady Eğitim Haberleri 0 23 Temmuz 2012 15:29
Diyanet İşleri Başkanı'ndan 1 Mayıs tweeti PassioN Haber Arşivi 0 01 Mayıs 2012 16:19
Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplanıyor! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 24 Aralık 2011 16:55