IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2016, 11:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Domuz gribi paniği sürüyor




Geçtiğimiz cumartesi günü domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 3 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine ölüm nedenlerinin belirlenmesi için örnekler Sağlık Bakanlığı'na gönderilmişti. Bugün Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Adana'da hayatını kaybeden üç vatandağtan ikisinin domuz gribi dolayısıyla hayatını kaybettiğini açıkladı. Ancak yetkililer ölümlerin H1N1 virüsünden değil, virüsün tetiklediği hastalıklardan kaynakladığını açıkladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Karla birlikte grip mevsimi de başladı. Adana'da geçtiğimiz hafta domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 3 kişi teşhis koyulamadan hayatını kaybetmişti. Van'da ve Niğde'de de yüksek ateş şikayetiyle ve domuz gribi şüphesiyle hastaneye başvuran iki hasta yaşamını yitirdi. Bu iki hastanın ölüm nedeninin belirlenmesi için hala Sağlık Bakanlığı örnekleri incelerken, Adana'da hayatını kaybeden 2 vatandaşın domuz gribi olduğu öğrenildi.

ADANA
1'i TÜRK 2'Sİ SURİYELİ 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Adana'daki ölümlerin H1N1 virüsünden değil virüsün tetiklediği hastalıklardan kaynakladığını belirtti. Bakanlık yetkilileri ayrıca geçtiğimiz günlerde grip enfeksiyonlarının görülmeye başladığına yönelik Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya vurgu yaptı. Bakanlık tarafından gribin seyrinin yakından takip edildiği belirtilerek en sık tespit edilen virüslerin İnfluenza A(H1N1) ve A(H3N2) alt tipleri olduğu ifade edildi.


DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİYLE TEDAVİ EDİLEN 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Adana'da H1N1 virüsü (domuz gribi) şüphesiyle tedavi altına alınan 2'si Suriyeli 3 kişi 2 Ocak günü hayatını kaybetmişti. Adana'daki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçen hafta yüksek ateş şikayetiyle 45 hasta acil servise başvurmuştu. Yapılan kontrollerde, hastalardan 6'sının domuz gribi taşıdığı şüphesi ile yatışı yapılmıştı. Domuz gribi şüphesiyle tedavi edilen Türk vatandaşı 4 aylık hamile L.B. ile 2 Suriyeli, geçen hafta hayatını kaybetmişti.

VAN
YÜKSEK ATEŞ VE VÜCUT AĞRISI ŞİKAYETİYLE ÜNİVERSİTE HASTANESİNE KALDIRILDI
Van'da "yüksek ateş" şikayetiyle başvurduğu hastanede tedavi altına alınan hasta, yaşamını yitirdi. Alınan bilgiye göre, Çaldıran ilçesinde ikamet eden iki çocuk babası M.A (35), 1 Ocak'ta yüksek ateş ve vücut ağrısı şikayetiyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne başvurdu. Burada tedavi altına alınan M.A, hayatını kaybetti.



ÖLÜM NEDENİ HENÜZ BELLİ DEĞİL GRİPTEN ŞÜPHELENİLİYOR
Van Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yüksek ateş ve yaygın vücut ağrısı şikayeti bulunan M.A'nın müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirildi.

M.A'nın ölüm nedeninin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hastanın yapılan muayenesinde gripten şüphelenilmiş olsa bile yapılan tahlil ve tetkiklerde gribe dair kesin bir kanıt bulunamamıştır. İncelemeler devam etmektedir."

NİĞDE'DE DE DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİYLE ÖLÜM


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Niğde Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde yüksek ateş şikayetiyle tedavi altında olan 45 yaşındaki F. S. hayatını kaybetti. Kadının H1N1 virüsünden (Domuz gribi) ölme ihtimaline karşı hastanede önlem alınırken, İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, 2016’nın ilk gününde ölen bir kadına da domuz gribi şüphesi konulduğunu hatırlatarak, "Her iki vatandaşımızdan numune alındı ve Bakanlığa gönderildi. Şu an domuz gribi demek doğru olmaz. Hızlı ilerleyen bir akciğer enfeksiyonu olabilir" dedi.


KESİN ÖLÜM SEBEBİ TAHLİL SONUÇLARIYLA BELLİ OLACAK
Bor İlçesi’nde yaşayan F. S., cumartesi günü yüksek ateş şikayetiyle Niğde Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Kadının domuz gribi olma ihtimaline karşı hastanenin yoğun bakım servisinde önlem alınırken, F. S., saat 01.30 sıralarında yaşamını yitirdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, F. S.’nin domuz gribinden ölüp ölmediğinin yapılacak tahlille ortaya çıkacağını söyledi.


3-4 GÜNDÜR HASTA SAYISINDA ARTIŞ VAR
1 Ocak 2016’da hayatını kaybeden H. A.’ya domuz gribi şüphesi konulduğunu hatırlatan Yücel, şunları söyledi:
"İlimizde son 3 gündür, özellikle hastanelerimizde mevsim itibari ile havaların da birden soğumasıyla, kar yağmasıyla beraber bu mevsimlerde normal gribal nezle gibi hastalıklarda bir artma oldu. Yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük gibi şikayetlerle 3-4 gündür hastanelerde daha önceye göre bir miktar artış var. Çarşamba ve Perşembe günü vakamız geldi bunlar yoğun bakıma alındı. Bu hastalarımızdan birisi hayatını kaybetti. Yine 2 gün bir hastamız yüksek ateş ve akciğer enfeksiyonuyla bir hastamız müracaat etti ve gece 01.30’da hayatını kaybetti. Zaten daha önceki 62 yaşında vefat eden hastamızda Koah hastalığı da var. Bu hastalarımız zatürreeden de ölmüş olabilir. Her iki vatandaşımızdan numune alındı ve Bakanlığa gönderildi. Şu an domuz gribi demek doğru olmaz. Hızlı ilerleyen bir akciğer enfeksiyonu olabilir. Halkımızın paniğe kapılmasına gerek yok, mevsimsel olarak bu tür rahatsızlıklar olabiliyor. Yüksek ateş, yorgunluk kırgınlık bir durumu olan vatandaşımız hastanelere başvurmasında büyük fayda vardır."

hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
domuz, domuz gribi, domuz gribi belirtileri, gribi, grip, grip belirtileri, paniği, sürüyor, yüksek ateş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hindistan'da domuz gribi paniği Desmont Haber Arşivi 0 02 Ocak 2015 23:13
Kuş gribi paniği sürüyor Seth Haber Arşivi 0 23 Kasım 2014 22:29