IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   1 ton bomba, en az 15 terörist (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/722562-1-ton-bomba-en-az-15-terorist.html)

Seth 14 Ocak 2016 18:28

1 ton bomba, en az 15 terörist
 
Diyarbakır Çınar'da terör örgütünün hain saldırısında 1 polis şehit olmuş, 3'ü çocuk 5 kişi yaşamını yitirmişti. Hain saldırıyla ilgili detaylar netleşiyor. Saldırının kamyonete yüklenen en az 1 ton bomba ile gerçekleştirildiği, en az 15 kişilik bir PKK'lı grubun katıldığı belirlendi.

Olayda hayatını kaybeden Esra Söke Başaran'ın (31) bir polis memurunun eşi olduğu ve Çınar Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştığı öğrenildi. Başaran'ın bir süre önce tayinini il merkezine çıktığı ancak kendi isteğiyle Çınar'da görevine devam ettiği belirtildi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde PKK’lıların bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıyla ilgili geniş çaplı inceleme ve soruşturma sürdürüyor. Olay yerinde yapılan ilk incelemede infilak ettirilen kamyonete teröristlerin, güçlendirilmiş yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklediği belirlendi. Şiddetli patlamada kamyonet paramparça olurken, olay yerinde derin bir çukur oluştu. Olay yerinden tek tek toplanan kamyonetin parçaları detaylı incelemeye alındı.

Yetkililer, saldırıyı düzenleyen PKK’lı terörist grubun en az 15 kişi olduğu belirlendi. Önce bomba yüklü araç infilak ederken, ardından eş zamanlı olarak emniyet binası roketatar ve otomatik silahlarla ateş açıldığı ve ilçe dışındaki İlçe Jandarma Komutanlığı’na da aynı anlarda yine otomatik silahlarla saldırı düzenlendiğini belirtildi. Yetkililer, tüm güvenlik ve mobese kameralarının da incelenmeye alındığını söyledi.

EHİT POLİSİN TEK ÇOCUĞU DA ÖLDÜ

PKK’lı teröristlerin Çınar Emniyet Amirliği’ne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda yaşamını yitirenlerle ilgili bilgiler netleşti. Şehit polis 35 yaşındaki Mehmet Şenol Çiftçi ile yaşamını yitiren ve daha önce 5 aylık olduğu söylenen kızı Mevlüde İrem Çiftçi’nin 4 yaşında ve ailenin tek çocuğu olduğu belirtildi. Şehit polisin eşi İpek Çiftçi’nin de saldırıda ağır yaralandığı ve hastanede hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

Polis lojmanlarının yanında çöken iki katlı evde yaşamını yitiren 35 yaşındaki Lokman Açıkgöz ile birlikte yaşamlarını yitiren çocukları Sadık Efe Açıkgöz’ün 10 yaşında, Ercin Açıkgöz’ün de 2 yaşında olduğu açıklandı.

BABA VE ÇOCUKLARI TOPRAĞA VERİLDİ

Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda polis lojmanları yakınında bulunan ve çöken 2 katlı müstakil evde hayatlarını kaybeden Lokman Açıkgöz, çocukları Sadık Efe Açıkgöz ve Ecrin Açıkgöz’ün cenazeleri Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Baba ve çocukları Çınar İlçe Mezarlığı’nda gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.

TAYİNİ ÇIKMIŞ AMA GİTMEMİŞ...

Olayda hayatını kaybeden Esra Söke Başaran'ın (31) bir polis memurunun eşi olduğu ve Çınar Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştığı öğrenildi. 5 yıldır Çınar ilçesinde görev yapan Başaran'ın bir süre önce tayinini il merkezine çıktığı ancak kendi isteğiyle Çınar'da görevine devam ettiği belirtildi.

Hayatını kaybeden Başaran'ın yaralı eşi ile çocuğunun Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile Diyarbakır Asker Hastanesindeki tedavileri sürüyor.

4 OKUL KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Patlamanın şiddetiyle oluşan hasar nedeniyle 4 okul kullanılamaz hale gelirken, öğrencilerin eğitimin aksamaması için geçici olarak başka okullara nakledilmeleri kararlaştırıldı.

Büyük hasar oluşan Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası, başka bir binaya taşındı.



Kaynak Milliyet


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net