IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2016, 18:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıktı: Beni asıl üzen




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 99 baraj ve HES açılışı töreninde konuştu.

Erdoğan konuşmasında Diyarbakır'daki terör saldırısı ile ilgili sert açıklamalar yaptı.

Erdoğan bildiriye imza atan akademisyenlerle ilgili olarak "Şimdi buradan ben ilgili kurumlarımıza sesleniyorum. Dün seslendim, bugün de sesleniyorum. İlgili kurumlarımızın da anayasamıza ve yasalarımıza göre açık suç teşkil eden bu ihanet karşısında, anayasal ve yasal gereklerini yapacaklarına inanıyorum. Buradan asla taviz verilemez." dedi.

Erdoğan CHP'ye de sert çıkarak Beni asıl üzen bu ülkenin ana muhalefet liderinin ortaya koyduğu tutumlar ve beyanlardır. "dedi




"SİVİL HASSASİYETİMİZ TERÖRİSTLERDEN ARINDIRILMASI SÜRECİNİ YAVAŞLATIYOR"
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara ilişkin konuşan Erdoğan, "Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki çeşitli ilçelerimizde, mahallelerimizde teröristlerin yol açtığı sıkıntılar karşısında devlet olarak vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu korumak mecburiyetindeyiz. Güvenlik kuvvetlerimizin, sivil vatandaşlarımıza zarar vermeme hassasiyetiyle hareket etmeleri bu bölgelerin teröristlerden arındırılması sürecini yavaşlatıyor. Düşünebiliyor musunuz bitişik nizam evlerde evler alttan birbirlerine tünellerle bağlanmış. Bu evlerdeki benim Kürt kardeşim evden çıkartılıyor, onlar göçe zorlanıyor ve dağdaki teröristler buralar yerleşiyor. Devlet olarak bizim görevimiz can, mal, akıl güvenliğidir. Neslin korunması anlayışıdır. Bütün bunları yapmak zorundayız, yapacağız" diye konuştu.

"BURADA DEVLETİN HERHANGİ BİR ZAAFI YOKTUR"
Çözüm sürecine yönelik açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Biz çözüm süreci derken çözüm sürecine bir yerlerden geldik. Demokratik açılım dedik, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi dedik. Ama hiçbirinden bunlar anlamadılar. Normal şartlarda 3-5 günde teröristlerden arındırılabilecek yerlerdeki operasyonlar bu hassasiyet sebebiyle haftalarca aylarca sürebilir, sürebiliyor. Burada devletin herhangi bir zaafı yoktur, biliniz. Bu işi çözmedikten sonra da asla bu operasyonlar durmayacaktır. Bunu da biliniz" dedi.

"BİZ SÖZDE AYDINLARDAN İCAZET ALARAK MI YÖNETECEĞİZ?"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz 780 bin kilometrekare bu vatan topraklarını 78 milyon vatandaşımızı bu bin 100 tane sözde aydınlardan izin alarak mı, icazet alarak mı yöneteceğiz? Biz izni ve görevi milletten aldık ve şimdi milletin bize verdiği yetkiyi kullanıyoruz. Bunu sonuna kadar da kullanacağız. Burada sadece devletin kendi vatandaşlarının can ve mal güvenliğine duyduğu saygı vardır" ifadelerini kullandı.

"KÜRTLERİ TEMSİL DİYE BİR ŞEY YOK"
İsim vermeden HDP'yi eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kürtleri temsil diye bir şey yok. Bunu biliniz. Bunlar benim Kürt kardeşlerimi temsil etmiyor. Tam aksine bunlar benim Kürt kardeşlerimin oradaki mahremiyetlerini bile çiğniyor. 6-7-8 Ekim'deki olaylarda dağın siyasetteki temsilcisi eş başkan benim Kürt kardeşlerimi sokağa davet etmedi mi? Sokağa davet ettikten sonra benim o zaman 50 tane Kürt kardeşim ölmedi mi? Bunlar 15 yaşındaki Yasin Börü'yü binanın üçüncü katından aşağıya atmak suretiyle arabayla çiğnemediler mi? Bunları yaşadık" açıklamasında bulundu.

"İLGİLİ KURUMLARIMIZIN GEREKENLERİ YAPACAKLARINA İNANIYORUM"
'Barış çağrısı' metnine imza atan akademisyenler konusunda ilgili kurumlara seslenen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tablo karşısında terör örgütünün yanında yer almak için ancak o bildiriye imza atan sözde akademisyenler gibi ruhunuzun kirlenmesi, kararması, her türlü insani hasleti yitirmiş olmanız lazımdır. Bu mümkün mü? Milletimizin bu mandacı artıklarına hak ettikleri cevabı vereceğinden ben şüphe duymuyorum. Buradan ilgili kurumlarımıza sesleniyorum. İlgili kurumlarımızın Anayasa'mıza ve yasalarımıza göre açık suç teşkil eden bu ihanet karşısında Anayasal ve yasal gerekenleri yapacaklarına inanıyorum. Buradan asla taviz verilemez"

"BENİM GÖZÜMDE ONLAR ARTIK SİYASETÇİ DEĞİL"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Sadece bu sözde akademisyenlerin değil kimi siyasetçilerin de benzer tavırlar içinde olduklarını üzüntüyle görüyorum. Terör örgütünün güdümündeki siyasi parti ve siyasi arenada yer alan bu temsilcilerini hiç saymıyorum, gerek yok. Çünkü benim gözümde onlar artık siyasetçi değil, terör örgütünün bir maşasıdır. Şayet siyasetçi olsalardı kendi görüşleri, kendi iradeleri, kendi politikaları olurdu. Bunların tek yaptığı terör örgütünden aldıkları emirleri yerine getirmekten Türkiye'ye husumet besleyen kim varsa gidip ona yanaşmaktan ibarettir. Bu şekilde davranan siyasetçi olmaz"

"BEYEFENDİ BİR KAZMA KÜREK DE SEN ELİNE AL GİT ORADA HENDEK AÇIVER"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu isim vermeden eleştiren Erdoğan, "Benim asıl üzüldüğüm başta genel başkanları olmak üzere bu ülkenin ana muhalefet partisini temsil eden siyasetçilerin ortaya koydukları tutumlar ve beyan ettikleri ifadelerdir. Ana muhalefet partisinin genel başkanı çıkıyor, terör örgütünün propagandasına alet olmasından duyduğu pişmanlığı dile getiren bir televizyon programcısını dik duramadın, diye eleştiriyor. Bu genel başkana göre o televizyon programcısı bu durumdan üzüntü duymak bir yana aynı tavrını sürdürmeli yani terör örgütünün propagandasına devam etmeliymiş. Öyle diyor genel başkan. Biliyorsunuz aynı zat daha önce hendekçi teröristleri de arkadaşı olarak ilan etmişti. Beyefendi bir kazma kürek de sen eline al sen de git orada hendek açıver. Bu partinin kimi mensupları da çatışmalarda yaralanan teröristleri hastanede ziyaret etmekten teröristlerle dayanışma ilanları asmaya kadar sergilemedikleri kepazelik bırakmadılar" diye konuştu.

"UTANÇ VERİCİ ÇİFTE STANDART"
İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan canlı bomba saldırısına yönelik konuşan Erdoğan, "İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda bir terör örgütü bomba patlatıyor. Misafirlerimiz olan turistlerin ölümüne, yaralanmasına yol açıyor. Bu genel başkanın takıldığı yer savcılığın koyduğu yayın yasağı. Hale bak. Ne olacaktı? Oradaki o tabloları tüm dünyaya izletecek miydi? Fransa'da terör eylemleri yapıldığında hem bu ülkenin medyası hem de dünya medyası rahatsız edici en küçük bir görüntüyü servis etmeme konusunda hassasiyet göstermişti. Doğrusu da budur. Benzer bir hadise ülkemizde yaşanınca bu hassasiyetin zerresini göremiyoruz. İstanbul'daki saldırı sonrasında sergilenen ikiyüzlü tavrı en ilktir ne de son olacaktır. Bu utanç verici çifte standart insanlık tarihine kara bir leke olarak kaydedilmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"RUSYA KRİZİNDE HEP BİRLİKTE GÖRDÜK"
Türkiye'nin ticarette artık sadece bulunduğu bölgeyle sınırlı kalmadığını belirten Erdoğan, Rusya ile yaşanan jet krizini hatırlatarak "Son Rusya krizinde hep birlikte gördük. Bu ülkenin anlamsız, bizden ziyade kendisine zarar veren tutumu karşısında ilgili kurumlarımızın desteğiyle ihracatçılarımız hemen farklı pazarlara yöneldiler. Sağ olsunlar. Mesele bu. Aradığı zaman azmettiği zaman evelallah bu millet taşı sıkar suyunu da çıkarır. Bundan hiç endişem yok" dedi.

"GREENPEACE'CİLER BİR ARAYA GELİR, ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞIRLAR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bilirim HES'lerde özellikle yine bu sözde akademisyenlerin bu işlerin önüne geçmek için neler yaptığını. Biliyorsunuz bunlar Greenpeace'ciler hep bir araya gelirler. Bir şeyler yapıp önünü kesmeye çalışırlar. Yeşili biz isminde yeşil olanlardan çok daha fazlasıyla severiz. Onlarınki Greenpeace'tir. Bizimki tam manasıyla yeşildir" ifadelerini kullandı.

Kaynak Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
asıl, beni, cumhurbaşkanı, çıktı, erdoğan, sert, üzen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözler AngeL Haber Arşivi 0 15 Ocak 2015 01:16
Erdoğan sert çıktı Desmont Haber Arşivi 1 11 Kasım 2014 23:54
Erdoğan ABD büyükelçisine sert çıktı MasteR06 Haber Arşivi 0 21 Aralık 2013 13:03
Erdoğan CHP ve BDP'ye sert çıktı PassioN Haber Arşivi 0 04 Nisan 2012 20:53
Erdoğan AB’ye sert çıktı Feronia Haber Arşivi 0 12 Haziran 2010 14:32