IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By ArsenLupen

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2016, 19:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bordo Bereliler Sur'da




Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde Bordo Bereliler olarak adlandırılan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait 4 taburdan oluşan yaklaşık 150 kişilik özel ordu birlikleri, operasyonlara katılmak üzere Diyarbakır’ın Sur ilçesine girdi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı 48. gününe girdi. Çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Sur ilçesine giriş çıkışlar polis bariyerleriyle tamamen kapatılırken, yasağın 31 Aralık’ta kalktığı Gazi Caddesi’ne girişler de yine polis araması ile sağlanıyor. Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve korucuların katılımıyla devam eden operasyonlara destek için Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan da 4 tabur bölgeye gönderildi. Bordo Bereli olarak adlandırılan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin göz bebeği olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı birliklerinin özellikle gece düzenlenen operasyonlara katılacağı belirtildi. Gündüz PÖH, JÖH ve korucular tarafından sürdürülen operasyonların gece kısmını üstlenecek olan Özel Kuvvetler Komutanlığı birliklerinin aldıkları özel eğitimler sonucunda gecenin karanlığında bile saklanacak teröristleri rahatlıkla bulabilecekleri ifade edildi.

TUZAKLAR ÖZEL BİRLİKLER TARAFINDAN İMHA EDİLECEK

Silah ve bomba seslerinin eksik olmadığı Sur ilçesindeki operasyonlara dahil olan Özel Kuvvetler Komutanlığı birliklerinin özellikle teröristler tarafından yapılan tuzaklamaları bertaraf ederek, operasyona katılan asker ve polislerin rahat hareket etmelerini sağlamasının hedeflendiği bildirildi.

TERÖRİSTLER İLÇENİN ALTINDAKİ TÜNELLERE GİZLENİYOR

Diyarbakır'ın tarihi kenti olan Sur ilçesinde M.S. 639 yılından itibaren yeraltı geçidi olduğu ve bu geçidin farklı güzergahlarının olduğu bilinirken, 90'lı yıllarda Hizbullah tarafından kullanılan bu geçit ve tünellerin şimdilerde teröristler tarafından kullanıldığı tespit edildi. Sur ilçesinde birkaç girişi olduğu belirtilen ve yine ilçe dışına kadar yer altından uzanan tünellerin doğu, batı, kuzey ve güneye açılan güzergahlarının bulunduğu biliniyor. Teröristlerin güvenlik kuvvetlerine keskin nişancı silahı Kanas ile ateş açtıktan sonra bu geçitleri kullanarak kaçtıkları ve geçitlerin bazılarını tuzakladıkları da tespit edildi. Bazı tüneller güvenlik kuvvetleri tarafından tespit edilerek giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, bazılarının giriş ve çıkışlarının bulunduğu noktalara güvenlik kuvvetlerinin henüz yetişmediği bildiriliyor. Operasyonları 4 koldan sürdüren güvenlik kuvvetleri, her geçen gün ilerleyerek teröristlerin hareket alanlarını daraltıyor.

102 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Sur ilçesinde 48 gündür devam eden operasyonlarda 102 terörist etkisiz hale getirilirken, 15 güvenlik görevlisi şehit oldu, 113 güvenlik görevlisi de yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, "Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 102'e ulaştığı belirtilen operasyonda, bir Biksi makineli tüfek, bir Kanas keskin nişancı tüfeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 36 el bombası, 89 roketatar mühimmatı, 90 roketatar sevk fişeği, 86 boş şarjör, bin 380 Biksi makineli tüfek fişeği, 480 Kanas keskin nişancı tüfeği fişeği ve 880 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi" denildi.

milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Ocak 2016, 22:17   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bordo Bereliler Sur'da




Ey yigitler, Allah sizi bize bagislasin.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 18 Ocak 2016, 22:20   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bordo Bereliler Sur'da




Milletin ortak beklentisi nihayet geldi çattı. Fakat dikkat etmek gerekir. Bu askerler, pöh ve jöh birimlerince pek sıcak karşılanmaz. Bordo berelilerin girdiği yerde diğer birimlerin görevlileri olmamalı. İnşallah gereksiz atışmalardan uzak dururlar. Milli şuurdan şaşmasın, nazar değmesin onlara. Bordo berelileri duyunca çok sevindim. Tak.

 

 

Etiketler
bereliler, bordo, surda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bordo Bereliler K.Irak'ta ! LeyLa Haber Arşivi 0 05 Kasım 2011 10:23
Bordo bereliler Irak sınırında Feronia Haber Arşivi 0 20 Haziran 2010 15:58
Gururumuz ''Bordo Bereliler'' blackkurt38 Haber Arşivi 1 23 Şubat 2008 19:25
Bordo Bereliler Heidi Haber Arşivi 12 31 Ocak 2008 13:15