IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2016, 20:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3 günde 3 bin 648 Türkmen geldi




AFAD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün saat 17.00’a kadar Türkiye’ye geçen Türkmen ve Arap vatandaşların sayısının 3 bin 648’e yükseldiği bildirildi.

Açıklamada gelenler arasında hasta ve yaralı olan 57 kişinin ise sağlık merkezlerine sevk edildiği vurgulandı. Ayrıca, Bayırbucak Türkmenleri için kurduğu afad Güveççi Barınma Merkezi ilk misafirlerini kabul edildiği de belirtildi.

TÜRKMENLER ÇADIRLARA YERLEŞTİRİLİYOR

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye’ye gelen Bayırbucak Türkmenleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yaptı. Güveççi Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çadır kentin açıldığını ve Türkmenlerin çadırlara yerleştirilmeye başlandığını belirtilen AFAD açıklamasında şöyle denildi:

"Suriye’nin Bayırbucak Bölgesi’nde, son günlerde özellikle Türkmen nüfusa yönelik saldırıların şiddetlenmesi ile birlikte, binlerce aile Yayladağı sınırının Suriye tarafında bulunan Yamadi kampına sığınmıştı. Saldırıların Yamadi kampına da sıçraması üzerine, çoğunluğunu bebek, çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 731 kişilik ilk sığınmacı kafilesi 29 Ocak günü, Yayladağı’nın Pulluyazı Köyü’ndeki sınır noktasından ülkemize giriş yaptı. Girişlerin devam ettiği Pulluyazı’da, son üç günde Türkiye’ye sığınan Suriyeli misafirlerimizin sayısı 3 bin 128’e ulaştı. Biyometrik kayıt işlemlerinin ardından, ailelerin bir kısmı akrabalarının yanına yerleştirilirken; diğerleri ise, Başbakanlık AFAD’ın Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa’daki barınma merkezlerine sevk ediliyor. Başbakanlık AFAD’ın Bayırbucak Türkmenleri için Yayladağı’nda kurduğu Güveççi Barınma Merkezi de ilk misafirlerini kabul etti. Dün itibariyle162 kişinin yerleştiği barınma merkezinde alımlar devam ediyor."

500 MİLYON TL’LİK YARDIM YAPILDI

Sığınmacıların kabulünde kurumların koordineli bir çalışma içerisinde olduğu belirtilen açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:

"Başbakanlık AFAD’ın koordine ettiği sığınmacı kabullerinde, 2014’te Ayn el-Arap’tan ülkemize yönelen nüfus hareketleri için uygulanmış olan Kitlesel Göç Yönetimi Sistemi faaliyete geçirildi. Bu kapsamda, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Hatay Valiliği işbirliği ile devam eden çalışmalar için 202 personel görevlendirildi. Bölgeye ayrıca; Mobil Koordinasyon Merkezi, Mobil İkram Aracı, Mobil Mutfak TIR’ı, Mobil Fırın Aracı, 6 Ambulans ve 8 araç sevk edildi. Güvenlik güçlerinin oluşturduğu kontrol noktasından giriş yapan ailelere Türk Kızılayı tarafından gıda yardımı yapılıyor; hasta ve yaralılar 112 Acil Servis ve UMKE ekipleri tarafından tedavi ediliyor. Ailelerin biyometrik kayıt işlemleri ise, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü personeli tarafından, Yayladağı çadır kentinde bulunan AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Sıfır noktası insani yardımlarımız kapsamında, Hatay’daki 4 sınır noktasından, Bayırbucak Türkmen bölgesine bugüne kadar 500 milyon TL değerinde insani yardım ulaştırıldı. Yayladağı’ndan ülkemize sığınan Türkmenlerin de her türlü ihtiyacının karşılanması için de çalışmalarımız aralıksız devam ediyor."

"33 KÖYDEN 28’İNİ KAYBETTİK"

Yayladağı’nda bulunan Suriye Türkmen Meclisi Sözcüsü Sadettin Molla da, Türkmenler’in sadece rejimle değil, koalisyonla mücadele ettiğini söyledi. Kelez, Yamadi, Sallır, Akçabayır ve karaman köyleri dışındaki 28 Türkmen köyünü kaybettiklerini belirten Molla, şöyle konuştu:

"Şu anda bir koalisyona karşı bir mücadelemiz var. Rusya, İran, Esad rejimi. Tabii bunlara da destek olarak Lübnan Hizbullah örgütü, Iraklı milisler var. Mücadelemiz devam ediyor. Rusya’nın bu savaşa katılmasıyla 4 ay içerisinde Bayır Bölgesi’ndeki 33 köyden maalesef elimizde 5 köyümüz kaldı. Bu köylerimiz Türkiye sınırına sıfır noktada olan köylerimiz. Dün Sabah Kelez Köyü’nün kaybetmiştik çok şükür akşam saatlerinde o kadar güçlü bir koalisyona karşı eldeki imkanlarla onları püskürtmeyi başardık ve şu anda Türkmen birlikleri Mutlu Kızıldağ bölgesine doğru yavaş yavaş ilerliyor. Kızıldağ en stratejik bölgelerden birisi. Kızıldağ’ın düşmesiyle beraber Rus ordusu oraya füze bataryaları yerleştirdi ve bölgeye hakim bir nokta olmasından dolayı artık Bayırbucak bölgesinde tek bir karış güvenli bölge kalmadı. Dün hemen Yamadi kampımıza 2,5 kilometre uzaklıktaki Obin kampını bombaladı. O bombardıman sonrası millet can güvenliği nedeniyle Türkiye’ye girmek istediğini belirtti. 3 binin üzerinden Türkiye’ye giriş yapan oldu ve bunların içerisinde 1100 kadar Türkmen var. Hala şu anda sınırda bekleyen 1500 kadar Türkmen var ve inşallah bugün Yayladağı’na alınacaklar."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
türkmen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gökhan Türkmen ~ Best Of Gökhan Türkmen (2014) Albüm Tanıtımı PySSyCaT Albüm Tanıtımları 0 04 Kasım 2014 22:38
At Yedi Günde İt Yediği Günde Belli Olur Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 24 Haziran 2014 20:41
Ebru Gündeş - İyi Günde Kötü Günde Ecrin D, E, F, G 0 09 Mart 2014 15:02