IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Şubat 2016, 17:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çelik: 'Suriye Sınırında Gözlem Uçuşuna Müsaade Edilemez'




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Rus uçağının gözlem uçuşuna izin verilmemesiyle ilgili, "Talep ettiği rota Suriye sınırına yatay bir şekilde geçen bir rota, aynı zamanda Hatay'a kadar giden bir rota. Tabii şu anki güvenlik sorunları sebebiyle, o bölgedeki sorunlar sebebiyle, mücbir sebeplerle buna izin verilmesi söz konusu değil" dedi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.
Çelik, "Eline bu kadar kan bulaşmış bir katilin Suriye'nin başında durması, onun altında muhalefetin de olacağı bir birlik hükümetinin kurulması demek, bu katliamlara meşruiyet kazandırmak demektir. O zaman Suriye halkının taleplerinin yerine getirilmesinden çok, katliama meşruiyet kazandırma çabası öne çıkar ki bu son derece gayri meşru olur" dedi.
'PYD Esed rejiminin yanında oturur'


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Arşiv
PYD'nin muhaliflerin değil Esad'in safında oturacağını söyleyen Çelik, "Eğer PYD masaya oturacaksa muhaliflerin safında oturmaz, Esad rejiminin yanında oturur çünkü Esad rejimi ile hareket eden bir yapıdır. Sırf başka bir terör örgütü ile mücadele ediyor diye, DAEŞ'le mücadele ediyor diye PYD'nin terörist etiketi üzerinden çıkmaz" diye konuştu.

'İzin verilmesi söz konusu değil'


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Rus uçağının gözlem uçuşuna izin verilmemesine ilişkin değerlendirmede bulunan Çelik, "Talep ettiği rota Suriye sınırına yatay bir şekilde geçen bir rota, aynı zamanda Hatay'a kadar giden bir rota. Tabii şu anki güvenlik sorunları sebebiyle, o bölgedeki sorunlar sebebiyle, mücbir sebeplerle buna izin verilmesi söz konusu değil. Bizim Suriye sınırımızda bir gözlem uçuşu yapılması, Hatay'a kadar gidilmesi, oradaki güvenlik sorunları nedeniyle müsaade edilecek bir durum değil. Dolayısıyla bu Rus uçağının gözlem uçuşu yapmasına bu çerçevede müsaade edilmemiştir" ifadelerini kullandı.

'Vizenin 2016'da kaldırılmasını bekliyoruz'


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çelik, AB ile ilişkilerin canlanmasının kendileri açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Schengen alanında yapılacak seyahatlere dönük vizenin 2016'da kaldırılmasını beklediklerini ifade eden Çelik, AB ile yapılacak ikili zirvelerin canlanmasına da önem verdiklerini bildirdi.
Son zamanlarda ülkeye gelen AB yetkililerine de bir uyarıda bulunduklarını vurgulayan Çelik, "Sanki Türkiye-AB ilişkileri sadece 'mülteci meselesi' ve 'göçmen krizi' üzerinden tanımlanıyormuş gibi. Bu fevkalade yanlış olur. Bu Türkiye açısından kabul edilemeyecek bir yaklaşım olduğu gibi Avrupa Birliği açısından da dünyaya ve bölgemize verilmiş çok yanlış bir mesaj olur" değerlendirmesinde bulundu.

'Muhalifler oradayken Halep bombalandı'


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Cenevre görüşmelerine ilişkin Çelik, ilk bölümü tamamlanan ama çok da başarılı olmayan, bir bakıma askıya alınmış, bir bakıma bir sonrakine ertelenmiş bir sürecin yaşandığını bildirdi.
Bu süreci desteklediklerini ve altını çizmek istediği bir hususun bulunduğunu vurgulayan Çelik, "Büyük bir ikiyüzlülük sergileniyor. Bakınız, muhaliflerin oraya gitmesine Türkiye olarak olumlu yaklaştık. Ama muhalifler orada olduğu sürede, hem rejim unsurlarınca hem de Rus unsurlarınca Halep bombalandı" dedi.
Çelik, Rusların oradaki Esad rejimiyle faaliyetleri izlendiğinde DAEŞ'e dönük bir saldırıdan çok, İdlip-Hama-Humus hattında daha çok muhaliflere dönük bir saldırının ortaya çıktığını ifade etti.

'Kimsenin sağlık hizmeti alması engellenmez'


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Cizre'deki yaralılar iddiasıyla ilgili konuşan Çelik, şunları söyledi:
"Kimsenin sağlık hizmeti alması engellenmez. Yaralıların kim olduğuna bakılmaksızın çalışılıyor. Önümüzde sorunlu bir tablo var. Belli yerlerden cenazelerin alınması ile ilgili bir girişim olduğunda elimizden geleni yapıyoruz. Yalnız alınan cenazeler bile propaganda amaçlı bir yerde bekletilliyor, defnedilmiyor. Ambulanslara sürekli olarak ateş açılıyor. Birilerinin cenazeleri veya yaralıları terörist faaliyetlerin parçası yapmasına izin veremeyiz. Bize gelen her ihbarı anında değerlendiryoruz. Belli odaklar yaralıları ve cenazeleri terör propagandasına dönüştürmeye çalışıyor. Bunu kınıyoruz.

Çözüm süreci: 'Kamu düzeni sağlananana kadar bu tip kavramlar şu an gündemimizde değil'


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bugün vatandaşlarımıza musallat olan PKK'dır. Kamu düzeni sağlananana kadar bu tip kavramlar şu an gündemimizde değil. "Masaya dönelim" demenin, teröristlerin yeni mevziler kazanmasına imkan sağlamak olduğunu biliyoruz. Kamu düzeni sağlanacak. Biz ne yaptığımızı biliyoruz.
Ajanslar

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ak parti, rus, uçak krizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye sınırında patlama: 21 ölü Seth Haber Arşivi 0 27 Temmuz 2014 02:51
F16'lar Suriye sınırında SeckiN Haber Arşivi 0 30 Eylül 2013 12:50
Suriye sınırında çatışma. Zen Haber Arşivi 0 08 Kasım 2012 18:16
Generaller Suriye Sınırında Thetis Haber Arşivi 0 28 Haziran 2012 18:59
Suriye helikopterleri Türkiye sınırında PassioN Haber Arşivi 0 06 Nisan 2012 20:13